Šta je novo?

Sprzen racunar...

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Komp mi je bio upaljen, a ja van stana... kada sam se vratio otkrio sam da je cale iz nekog razloga vadio osigurace na gajbi i tom prilikom mi sprzio kompjuter. Mozete zamisliti moju srecu.

Komp prvo nije hteo da se probudi. Onda sam uzeo napajanje od burazera i napokon se probudio ali nije hteo da prodje sledeci ekran:

---------
Athlon XP, 1800+
Checking NVRAM...
---------

I samo tako stoji... Trazio sam na netu objasnjenja za ovo, i svi su spominjali kako se BIOSova memorija sjebala i da je treba resetovati. Resetovao sam memoriju i pomocu dzampera i pomocu baterije, ali opet nista... Sve sto se promenilo jeste da sada vise ne pise kao sto sam gore napisao, nego kad upalim pise:

---------
Athlon , 1150 Mhz
Checking NVRAM...
---------

Pretpostavljam da je ploca gotova. Da li je stvarno tako? Sta bi jos moglo da bude mrtvo?

Jos jedna stvar, RAM sam gurnuo u burazerov kompjuter i radi normalno, sem sto je pri prvom paljenju nesto pistalo, posle toga je sve postalo OK...

Inace ploca je MSI KT3 Ultra. Da li neko moze da mi da broj nekog servisa ili slicno gde bih mogao da pazarim neku slicnu polovnu plocu, ukoliko je do nje?

PS. Sad kada sam upalio burazerov komp cini mi se da ni sa monitorom nije sve kako treba... Na jednom delu ekrana mi se cini da pixeli, kako to da opisem, nekako malo "varniche"... Nisu "mirni"... Da li je to normalno? Moze da se provali samo ako se covek zagleda dobro. Monitor je TFT Samsung 710TM....

Pozdrav i hvala unapred...

Odnesi u neki servis, treba probati sa novim BIOS-om na ploci.

Dobro, jel moze neko da preporuci neki dobar servis? Neki gde postuju vreme klijenata.

Nazad
Vrh Dno