Šta je novo?

Sporo ucitavanje windowsa! Zasto?

max21

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2007
Poena
319
ovako, od kad sam uzeo novi komp pimetio sam da mi se win sporije ucitava, konkretno na novom kompu mi na win xp prodje 15 puta one plave linije dok je na starom kompu to bilo 6, 7 puta, gledao sam na jos par kompova, od 4.5 do 8 puta prodju te linije
u pitanju je sledece
HDD Samsung F3 500gb
CPU AMD 550BE
MBO Gigabyte 770TA-UD3
PSU CFT-650

msm da bi win trebao brze da se ucita, e sad, nisam upratio da li je to od samog pocetka kad sam stavio win ili je od kad sam promenio slova particija (bila su c: (sistemski), e: i f: pa sam stavio da e: bude d: ) ako moze biti do toga. . .

ako neko ima ideju do cega je i kako bi mozda mogao ubrzati ucitavanje neka kaze :D

Poslednja izmena:
toliki forum a niko ni ideju nema do cega bi moglo biti!?

sta za softver?
os je win xp, napisao sam gore
a sa winom se startuje anti-vir i program za kameru, probavao sam da iskljucim, isto...

nzm, sad mi kaze jedan lik da je moguce da je zbog toga sto sam stavio hdd u native ide (kako pise u user's manual) umesto u ahci mod!?

Koji ti se servisi podizu sa Win-om i sta ti se sve ucitava od softvera?...Idi na msconfig pa pogasi sve bespotrebno...

servise nisam nikad dirao, one programe sto mi se startuju sa win-om(startup) sam poiskljucivao sve osim anti-vira i programa za kameru (bez kog kamera ne radi ako se ne startuje sa win-om)

znaci dugo mi traje ono kad idu plave linije, jedno 15 puta idu

windows-logo-loading.gif

HijackThis preko ovog programa mozes proveriti sta ti se sve ukljucuje! On je besplatan skini ga sa neta i poiskljucuj nebitne stvari (ne diraj windows fajlove)!!! Koji ti je Service Pack?

Meni posle starta wina, samo startovanje usb kamere uzme cca 20-tak sekundi.
Probao sam druge i islo je duplo brze, ali sad sta je tu je - iskuliram ucitavanje.

probaj ovo...meni je ubrzao XPx64

Prilozi

• Boottime.png
    Boottime.png
    139.8 KB · Pregleda: 105
Može da bude svašta. Inicijalizacija nekog drajvera ili dela hardvera...
Zar je stvarno toliko bitno da li se sistem diže 10-ak sekundi duže?
Jes' da ja nisam merodavan jer restartujem sistem u proseku jednom u par dana, ali nekako mi je teško da poverujem da je to toliko bitna stvar.

Vrh Dno