1.
Kuler je jedno vreme bio na čip-setu ceo zalepljen sa lepkom (koji n nije bio odgovarajući pa sam ga skinuo). Može uz malo veštine koja zahteva vađenje cele ploče da se kuler zakači pomoću onih rupa gde idu plastični klinovi. ali bi ipak bilo bolje tada staviti manji kuler od ovoga...
Sada je na čip-setu samo ventilator sa hladnjaka koji se vrti na 6000 rpm

... Ma buđževina, totalno nepotrebna jer i Fop32 lepo baca vazduh na čip-set (S370 podnožje je odmah do čip-seta, što se sa slike lepo vidi)
2.
Ako misliš na one Genius zvučnike. Ja sam ih platio 25 dem i prosvirali su mi posle mesec dana. Onda sam jedan premotao (tj. ne ja već prijatelj koji to radi...) i sada rade lepo. Zvuk standardan za te plastikanere. Niski tonovi mlitavi, visoki tonovi pršte. Znači OK su samo ne treba divljati sa njima. Što se tiče Aiwe to je top model Aiwa muzičkih linija (tzv. Mifi-System, najjači po znazi modeli) za prošlu godinu (jača je samo jedna sa satelitima, ali i za ovu moju postoji opcija dokupljivanja satelita...). Zvuk nije loš, mada bi mogli malo da budu jači visoki tonovi jer ne dolaze do izražaja pored jakih Woofer-a koje ima. Dosta je bolji od većine ostalih linija na tržištu (ne znam za Sony, oni kod nas imaju dosta egzotičnih modela, ali su preskupi...). Cena je bila oko 650 dem za osnovnu varijantu, sada je izašao model Z-L720 koji je oko 700 dem i koji takođe ima opcione satelite. Nezgodno je što kod nas nema tih satelita, mada u Sony World-u imaju neke od 150 dem koji su kao odgovarajući... Ma to mi ne treba... Uglavnom uzeo sam pre par dana još jednu Aiwu za drugu sobu (oko 300 dem, NSX-SZ 200 ili tako nešto) i to je igračkica, ali sam je ja zakačio na izlaz za zadnje zvučnike na SB 5.1 i nije loše. Od napred "duva" bas, a odpozadi i spreda i jedno i drugo...
Z-L700 ima ta dva subwoofer zvučnika i to bije mnoooogo jako. Prozorska stakla se standardno tresu čim je malo pojačaš, na pola snage krcka i ormar u sobi (i sve ostalo

), a kursor igra po ekranu iako ne diraš miša... Ipak je to možda malo jako za moju sobu, ali ajde kada je bal neka je na vodi...