Šta je novo?

Sporo prebacivanje kanala

kunkun

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2010
Poena
169
Primetio sam da novijim LED/LCD televizorima treba vise vremena da se slika pojavi kad se prebacuju kanali jedan na drugi pa me zanima da li postoji neka karakteristika pri kupovini Tv-a na koju treba obratiti paznju sto se toga tice? Da li je to vreme odziva?

Ako kucas brojeve onda je normalno,jer ceka da otkucas sve.Ako ides na p+ / p- ,onda to ne ide toliko sporo_Od prilike mozda malo sporije od onog sto smo navikli na crt tv-ovima.

Mislim da kunkun misli na vreme potrebno da se kanal promeni. U poređenju sa starim CRT-ovima gde se promena sa kanala na kanal odvijala bukvalno trenutno, na ovim LCD to vreme je mnogo dugo.

Kunkun, tako je kako je. Stari TV-i su pri promeni kanala trebali samo da prepodese oscilatorno kolo prijemnika i odmah su bili tjunovani na novi kanal.
Novi treba to da urade, pa onda taj signal da prepakuju u digitalni oblik, pa malo da ga procesiraju, pa prilagode LCD matrici pa tek onda može nešto i da se vidi.

Aki imaš nekog starog babinog Grundig-a iz 80-ih, stavi ga pored novog fancy LCD-a i pusti isti program sa iste antene. Videćeš da ovaj LCD kasni sa slikom, sve to zbog unutrašnjeg procesiranja.

Kada krenu digitalni signali, situacija će biti još gora.

Hvala puno na odgovoru. Ja sam mislio da to ima veze sa vremenom odziva, kod nekih to pise 5ms,12ms...pa rekoh mozda je to ali znaci nema veze sa tim.

Vrh Dno