Šta je novo?

Sporo Podizanje Sistema XP?

goci1

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2001
Poena
619
Imam sledecu konfiguraciju:
Abit kt7a
MSI GF2 GTS tv-out 32MB
512MB RAM
TB AXIA 1.2GHz
2xDiamond maxtor 7200rpm u RAID 0 modu
live! value
Pinnacle FireWire klarticu
Ricoh 7200A
TEAC 32x
Skener Agfa e20
Stampac HP DeskJet 920c

Kada merim vreme podizanja sistema uz pomoc BootVis-a pokaze mi da je za to potrebno 23-27sek
Svaki put mi napise upozorenje: Warning! Disk Write cashing is disabled.
Kako mogu da omogucim disk write cashing i da li bi to ubrzalo podizanje sistema?
Generalno da li je moguce da se na mom racunaru brze dize sistem?

Trebalo bi da Disk Write cashing ukljucujes u System Properties/Device manager/Disk Drives, a mozda bi trebao i da startujes MS Configuration (Run:msconfig) i u Services i Startup sekciji iskljucis sve sto mislis da ti ne treba.

dexx je napisao(la):
Trebalo bi da Disk Write cashing ukljucujes u System Properties/Device manager/Disk Drives, a mozda bi trebao i da startujes MS Configuration (Run:msconfig) i u Services i Startup sekciji iskljucis sve sto mislis da ti ne treba.
Ne mogu nigde u System Properties/Device Manager/Disk Drives da nadjem tu opciju. Inace to sam prvo probao. Nigde se ne pominje Disk Write Cashing!

ako je HDD povezan na Raid prijavljuje to, kada se poveže na ploču sve je OK. Ponekad sistem ne može pravilno da očita parametre rada diska ako je on zakačen na Raid (HPT), tako je i sa npr. S.M.A.R.T. dijagnostikom i programima koji je očitavaju...

A da malo produbis

Device manager/Disk drives/..odes na HDD koji te smara/dvoklik/disk properties/ pa ukljucis write cache enabled

Re: A da malo produbis

MUNGOS je napisao(la):
Device manager/Disk drives/..odes na HDD koji te smara/dvoklik/disk properties/ pa ukljucis write cache enabled
Kazem vec sam probao i nigde se ne pominje write cashe
Znaci ni na jednom tabu od ovih koje vidim a to su
General, Policies, Volumes, SCSI Properties i Driver

Očigledno je spojen na dodatni kontroler (čim ima to SCSI properties)...Ne zamaraj se sa time. I kod mene piše tako isto pa se sistem diže za 15 sec. Drugi su ti uzroci sporog boot-a...

da li postoji neki takav programcic poput bootvis-a za win 2000?

delimir je napisao(la):
Očigledno je spojen na dodatni kontroler (čim ima to SCSI properties)...Ne zamaraj se sa time. I kod mene piše tako isto pa se sistem diže za 15 sec. Drugi su ti uzroci sporog boot-a...
Jel ima neko ideju koji bi to uzrok mogao da bude?

goci1 je napisao(la):
Kako mogu da omogucim disk write cashing i da li bi to ubrzalo podizanje sistema?
Kako su diskovi prikljuceni na HPT Raid kontroler te opcije nema jer je dsik prijavljen kao SCSI. Ta opcija se pojavljuje u kartici Policies ali samo kad je disk prikljucen na obican IDE kontroler.

rundll

Da li smem da iskljucim RUNDLL u msconfig-u? I sta smem da iskljucim u Services?:wave;

Najbolje da isljučiš ceo Windows i da se bootuješ samo u DOS-u...Rundll je jedan od osnovnih sistemskih .dll fajlova, ali verovatno misliš na deo gde se to čekira u MS Configu. Tu se radi o pokretanju određenog nvidia servisa koji se vrši poseredno preko rundll-a, ne diraj to...Kao da si izbrisao shell32.dll ili explorer.exe...

Možeš da isključiš što se NVidia-e tiče NVidia Driver Helper service (preko administrative tools...services), a bilo je u više navrata upustava koji servis čemu služi. Ja sam pre čačkao oko toga, ali nema nekih bitnijih poboljšanja (tj. i sa isključenim i uključenim radi brzo...).

Gasenje???

Ne znam sta da radim ali mi se XP sporo gasi. Ja kliknem na Shut Down a komp nesto radi i stane i posle nekog vremena ugasi se. Sta da radim?:confused:

Isključi NVidia Driver Helper Service...To pomaže kod malo starijih detonatora (npr. 22.xx, 21.xx i sl...)

Uradjeno

Vec mi je iskljucen. Ne znam u cemu je fora. Prvo se brzo gasio a sada sporo.:confused:

goci1 je napisao(la):
Imam sledecu konfiguraciju:
Abit kt7a
MSI GF2 GTS tv-out 32MB
512MB RAM
TB AXIA 1.2GHz
2xDiamond maxtor 7200rpm u RAID 0 modu
live! value
Pinnacle FireWire klarticu
Ricoh 7200A
TEAC 32x
Skener Agfa e20
Stampac HP DeskJet 920c

Kada merim vreme podizanja sistema uz pomoc BootVis-a pokaze mi da je za to potrebno 23-27sek

Nabavi lepo Tweak-XP i Norton Utilities (Win doctor) (ali nikako nemoj da radiš Speed Disk, zezne win...)

Re: Re: Sporo Podizanje Sistema XP?

TazDeVil je napisao(la):
Nabavi lepo Tweak-XP i Norton Utilities (Win doctor) (ali nikako nemoj da radiš Speed Disk, zezne win...)
Ajde ako nije problem posalji mi Tweak-XP i crack na
[email protected]

Nazad
Vrh Dno