Šta je novo?

Sporo otvaranje sajtova, DNS problem ?

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Imam utisak da imam problem sa otvaranjem sajtova. Nisam puno eksperimentisao pa za sada jos nemogu da budem siguran sta se tacno desava.
Problem je sto kada otvorim neki novi sajt u browseru, nebitno koji, cesto mu treba po 5-6 sec da ga otvori, a opet nekada ga otvori odmah.
Nemam utisak da su mi download-upload losi, kao ni ping. Radio slusam preko neta, radi ok i ne prekida.
Imam 2 rutera i SBB modem.
Skoro sam u pricu ubacio drugi ruter, ali problemi su bili i pre toga.
Imam utisak da su problemi poceli da se pojavljuju nakon sto sam skinuo drajvere sa sajta proizvodjaca mreznog adaptera, a do tada sam koristio one sa asusovog sajta, imam rog seriju ploca koja ima i onaj software za optimizaciju mreznog protokola.
Pokusavao sam i sa tim software-om da se drndam, gasim, resetujem... i dalje je isto, nekada lepo otvori, a najcesce se smorim dok cekam da otvori 5 tabova.
Posle kada otvori sajt, uglavnom otvaranje stranica na sajtu u tom tabu ide lepo, odnosno kako bi trebalo.
Da, posle sam uninstall te drajvere, pa opet instalirao sa asusovog sajta, isti djavo.
Takodje sam primetio da se osim sto tesko otvara nove sajtove, desva da i pristup mreznim opcijama zablokira. Ukoliko npr. kliknem na ikonicu network 2 puta, umesto da trenutno otvori prozor za mreznim opcijama, zna da se zablokira po nekoliko sekundi, pa onda otvori.
Primetio sam i da mi mreza ima sada broj 6, ali sam to uspeo nekao da resim i obrisem stare mreze, sada imam opet samo jednu, ali dzaba.
Komp je nakacen kablom a lap kod kuce koji je na istoj mrezi wireless, zakacen na drugi ruter. Imam utisak da na lapu nemam te probleme, kao ni na drugim racnarima koje sam kacio zicno (na isti ruter na kome je komp koji ima problem), ali to je deo koji bi jos trebalo da proverim, kao i da racunar direkno spojim na modem.
Videcu da ovih dana malo procackam, pa cu napisati sta se desavalo. Za sada nemam ideju sta bi trebalo da cackam na kompu koji ima problem, pa mi ostaje za pocetak da utvrdim da li samo on ima problem, te da ga nakacim direktno na modem.
Adrese se dodeljuju automatski.
Sada sam pogledao da uninstall neke programe, ufff, mozda bi ipak mogao jedan novi win da padne :d

Uninstall sam neki asusov program za neke mrezne servise, usput su dosli neki updati, koji su zahtevali shutdown masine, sto sam i uradio, upalio sam sada opet i sve radi super, ovara instantno tabove sa novim sajtovima.
Sumnjam da to imam ikakve veze sa onim sto sam uninstall ili update-om, kada saznam nesto vise, pisem :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno