Šta je novo?

Sporet Beko FSE 67300 GW - popravka

JovanaB9

Zapažen
Učlanjen(a)
02.10.2024
Poena
1
Zdravo svima, da li neko ima iskustva sa ovim modelom sporeta (Beko FSE 67300 GW), koliko je isplativo popravljati ga? Potrebno je da promenimo grejace, da li neko zna pouzdanog majstora ili kako je moguce to samostalno uraditi, takodje gde se mogu naci odgovarajuci grejaci?
Jako bi mi znacila pomoc.

Hvala unapred!
:)

Na narandžastoj žici i masi napon je 120v, kada merim direktno na šukou napon je 220v. Napon na narandžastoj žici sam merio direktno bez priključenog tajmera.

Elem, posto sam sredjivao kuhinju, tek juce sam stigao da proverim sporet. Proverio sam sve od sukoa do naponske zice u tajmeru i ispostavilo se da je crkao termostat. Danas sam uzeo zamenski, namestio i sve radi. Problem je sto nemaju original termostat (oko 5000 da se naruci i ceka se dva meseca), pa sam uzeo zamensk. Original je 250v 16A 145 stepeni, a ovaj zamenski 250V 10A 160 stepeni. Da li moze da pravi problem ovaj od 10a, odnosno da li ce da prekida napon pri opterecenju vecem od 2.5 kilovata ili moze da bude nek vrcii problem, cisto da znam da li da koristim dok ne nadjem termostat sa istim karakteristikama.

Nazad
Vrh Dno