Šta je novo?

Sporet Beko FSE 67300 GW - popravka

JovanaB9

Zapažen
Učlanjen(a)
02.10.2024
Poena
1
Zdravo svima, da li neko ima iskustva sa ovim modelom sporeta (Beko FSE 67300 GW), koliko je isplativo popravljati ga? Potrebno je da promenimo grejace, da li neko zna pouzdanog majstora ili kako je moguce to samostalno uraditi, takodje gde se mogu naci odgovarajuci grejaci?
Jako bi mi znacila pomoc.

Hvala unapred!
:)

beko ima svoj servis i delove i dobru podrsku
bilo koji elektricar ti moze zameniti te delove, grejaci su potrosna stvar.

Cim si pitao da li bi to mogao sam, znaci da ne znas kako ide i ne preporucujem da menjas sam.

Zdravo svima, da li neko ima iskustva sa ovim modelom sporeta (Beko FSE 67300 GW), koliko je isplativo popravljati ga? Potrebno je da promenimo grejace, da li neko zna pouzdanog majstora ili kako je moguce to samostalno uraditi, takodje gde se mogu naci odgovarajuci grejaci?
Jako bi mi znacila pomoc.

Hvala unapred!
:)

Konkretno se radi o gornjem grejacu, neko ga je skinuo, ako znate kako izgleda grejac ili koji je tip bilo bi nam od velike pomoci.
Hvala unapred!

Imaš na netu pa kucaj model šporeta.
Prvi link npr.

Lako se menja to,10tinu min posla,još je gornji.
Baci pogled na YT kako to ide,ne mora isti model,sličan je princip zamene..kupi grejač i budzi.

Imaš na netu pa kucaj model šporeta.
Prvi link npr.

Lako se menja to,10tinu min posla,još je gornji.
Baci pogled na YT kako to ide,ne mora isti model,sličan je princip zamene..kupi grejač i budzi.
Odlicno, hvala puno na informacijama! :)

I ja imam problem sa Beko starijim modelom Beko cm68201s, pokvario se displej koji ne moze da se popravi, ne moze da se nadje rezervni (proverio sma u Beko servisu ) a bez displeja ne moze da radi rerna. Resenje je da prespojim zice da radi bez tajmera, samo nisam 100% siguran koju sa kojom da spojim a ne bih da seksperimentisem, pa ako neko ima ideju pomoc je dobrodosla, slike slede. Inace u pitanju je ovaj tajmer https://aseannow.com/topic/1043013-mex-oven-timer-replacement/ , a tu su i oba serijska broja od modela koji se pasuju.

1000014409.jpg

1000014410.jpg

1000014408.jpg

@delboy
Google pretraga i prvi broj sa tvog linka 267100147

Prilozi

• Screenshot_20241013_192730_Chrome.jpg
    Screenshot_20241013_192730_Chrome.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20241013_192505_Chrome.jpg
    Screenshot_20241013_192505_Chrome.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 35
Hvala, samo nisi jedini koji zna da koristi google :)
Zvao sam sve firme koje "imaju" ovaj tajmer na stanju, i ni jedna ga nema :D za sada je jedina opcija da se premosti bez ovog tajmera.

Ako imas unimer proveri da li je rele (JQX-115F-Q) normalno zatvoren ili normalno otvoren. Pa onda isprati gde se zavrsava bela zica sa relea.

Hvala, samo nisi jedini koji zna da koristi google :)
Zvao sam sve firme koje "imaju" ovaj tajmer na stanju, i ni jedna ga nema :D za sada je jedina opcija da se premosti bez ovog tajmera.
Nisam to ni mislio već da mi pretragom izbacilo ponudu iz više naših radnji. Ova Loren radnja, više puta kod njih uzimao neke delove i ako je pisalo na sajtu da je na stanju stvarno su i imali na stanju.
Ako nisi već proverio pozovi i Elpok, i oni su imali dobru ponudu delova.

Ako je vrisnuo baš displej teško da premošćavanje uradi nešta jer pretpostavljam da osim tajmera ide i regulacija temperature, trebalo bi da je prekidač samo za izbor rada grejača.
Ima na bekodelovi.rs u ponudi 267100047 i kao šifra proizvoda je 267100047 - 267100147, raspitaj se.
Na kraju probaj kod ebaje ili negde u okolnim zemljama da li može da se nadje.

Pustio sam mejl u beko delovi pre nekoliko dana (njih nisam zvao) ali mi nisu odgovorili. Zvao sam ovlasceni servis u Nisu i receno mi je da deo ne moze da se nabavi. Takodje, jedan servis u Nisu koji ima veliki asortiman, pogkedao je da li deo moze da se nadje i rekli su mi da ga nema na stanju kod uvoznika.

Taj sporet ima bimetal termostat, znaci nije digitalni. Tajmer sa slike je samo klasican digitalni tajmer i moze da se premosti, ja sam mu napisao sta da uradi, kako bi dobio najjednostavnije uputstvo da eliminise tajmer. A to bi bilo da ako dobije da je rele NC, u tom slucaju da izoluje narandzastu zicu, to bi trebalo biti dovoljno da tajmer vise ne otvara NC rele.

Bilo je plocica u servis, kazu da ne moze da se popravi, ozbiljni ljudi su u pitanju pa verujem da je tako. Pozvacu danas jos jednom sve ove prodavnice koje su izlistane u upitu na google pa ako niko nema uradicu ovo stoj e napisao @e6111 .

Pasuje ti taj nego imas potencijalno prekid nekog od provodnika spojenih na tajmer. Ili te te zeza grebenasti prekidac ili termostat.

Za pocetak unimerom proveri sve faze.

Poslednja izmena:
Na ova tri mesta obeležena crvenim tačkama ima struje, na ovo četvrto nema kao što valjda i treba da bude, displej mrtav. Nemam trenutno kod sebe unimer da proverim.

1000015641.jpg

Tako treba da bude dok se ne resetuje tajmer. Jel ti to stari ili novi tajmer na fotografiji? Kad imas napon izmedju narandzaste i sive, morao bi da radi displej ako je ispravan.

Ovo na slici je stari, sinoc sam probao novi, i struje ima na ovim tackama koje sam obelezio, ali se displej ne pali. Sta znaci da se resetuje tajmer, da se pritisne neka kombinacija dugmica ?

Da, resetuje se podesavanjem sata i onda se automatski zatvori rele za rernu (odblokira rad rerne). Ali ne mozes ako ne radi displej.

Ovako bez merenja unimerom tesko je reci, trebalo bi da izmeris tacno koji napon imas na tajmeru izmedju narandzaste i sive, treba da bude 220-240V.

PS, kad je napon ok, uobicajena neispravnost tajmera je taj tamno sivi kondenzator zbog kojeg ne sija displej.

Poslednja izmena:
Pozovi nekog krštenog električara da ti proveri instalacije i sva grejna tela.
Ako si vičan elektrici (ali baš da si vičan a ne da isprobavaš) kupi kod kineza najjeftiniji unimer i za te stvari je sasvim dovoljan,

Nazad
Vrh Dno