Šta je novo?

Spooky XP :)

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
Pojavilo mi se ovo dok sam bezbrizno krstario internetom. Na XP-u sam tek par dana, ali sam siguran da sam pogasio sve te messenger-update-msn stvarcice. Lepo pise "Messenger", ali taj program uopste nije aktivan! Ili jeste...? :|

Start > Run > msconfig > Services > ugasi Messenger i od sledeceg restarta vise neces dobijati te poruke 🙂

Messenger iz Services nema nikakve veze sa programom Windows Messenger...

drapin je napisao(la):
Messenger iz Services nema nikakve veze sa programom Windows Messenger...
A je l' se ona poruka pojavila zahvaljujuci Messenger-u iz Services-a, ili Windows Messenger-u?

thunderchase je napisao(la):
...

A je l' se ona poruka pojavila zahvaljujuci Messenger-u iz Services-a, ili Windows Messenger-u?
zahvaljuci messengeru iz servicesa (vidi se na tom screenshotu u taskbaru a i title bar-u poruke) koji tjes ubiti na onaj nacin koji sam vetj rek'o 🙂

E druze moj, neprijatna mi je duznost da te obavjestim da si hakovan i o tome obavjesten na najbolji moguci nacin....
Ono sto si primio si primio ili preko net senda ili iz comp managmenta na koji ti je neko usao
Poruke ovog servisa mozes primati samo ako si na istom LAN-u ili si toliko otvoren da ti ih neko moze slati

Preporuka: zatvori servis Messanger kako ti rece Joe i nabavi firewall

+- je napisao(la):
E druze moj, neprijatna mi je duznost da te obavjestim da si hakovan i o tome obavjesten na najbolji moguci nacin....
Ono sto si primio si primio ili preko net senda ili iz comp managmenta na koji ti je neko usao...
Je l' se ovaj zeza??? 😱 :?:

ej +_ ma kakvo hakovanje, mislim da pomesao neke stvari ovde. messanger slusa na svim mreznim interfejsima, p i na modemu, i kada neko uputi brodcast net send poruke, lako stigne do svih racunara na netu 🙂 naravno, ukoliko neki ruter ili slicno ne blokira taj njegov paket.

MS je svestan te greske, i koliko ja znam, nisu izbacili nikakav pacth obzirom da se jednostavno moze blokirati firewallom svaki zahtev sa bilo koje mreze ili jednostavnim gasenjem messanger servisa.

Meni je recimo net send veoma koristan prilikom administriranja kompjutera u mrezi, jednostavno je moguce na vreme uociti sve probleme koje se daju pratiti nekim monitoring programom

Moze biti da sam zaista nesto pobrkao, ali probaj da posaljes nekom na internetu net send...znaci preko modem interfejsa.
Koliko je meni poznato, to je moguce samo ukoliko imas direktnu vezu sa ipc$ share-om racunara (znaci, kako Miroslav rece, ukoliko ste u istom LAN-u, tj. u istom domenu)....znaci, koliko ja vidim, a zaista je moguce da grijesim (molim za ispravku), neko je morao da ti otvori IPC$ da bi ti poslao net send (uostalom kucaj net send /?, pa ces da vidis)

Ma meni se ovakve stvari svaki dan desavaju, MSN Messanger reklamiranje, nista strasno, inace komp je odlicno zasticen (firewall).

Igor je napisao(la):
Ma meni se ovakve stvari svaki dan desavaju, MSN Messanger reklamiranje, nista strasno, inace komp je odlicno zasticen (firewall).
procitaj jos jednom postove....nije u pitanju MSN messanger reklamiranje vec spamovanje preko win messanger servisa

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Da li koristis neki Firewall?
Od juce 🙂 ! Skinuo sam ZoneAlarm 3.7.193 i smirio se. Do sada sam prezirao antiviruse, mada od sada pomisljam da uzmem neki (od kako sam ubacio jos RAM-a :mrgreen: )...

Znao sam da ovaj XP krije nesto. One ranije si drzao u malom prstu i tacno znao ko ulazi, a ko izlazi i sta se sve desava unutra :mrgreen: ...

Znao sam da ovaj XP krije nesto. One ranije si drzao u malom prstu i tacno znao ko ulazi, a ko izlazi i sta se sve desava unutra :mrgreen: ...

Aa, važi... :beat:

...

Od juce 🙂 ! Skinuo sam ZoneAlarm 3.7.193 i smirio se. Do sada sam prezirao antiviruse, mada od sada pomisljam da uzmem neki (od kako sam ubacio jos RAM-a :mrgreen: )...

Moj recept na Win XP-u za firewall i antivirus je: Kerio 2.1.5 + NOD32, i toplo ga preporucujem svima 🙂 Pozdrav

samo ti pazi te NetBIOS portove 138, 139 i nema da brines

Zone Alarm Pro + Norton Antivirus 2002

Kod Zone Alarma postavi Internet security na HIGH i to je to... cheers

Zgodnim (za ne daj Boze) se pokazao i ugradjeni WinXP-ov firewall koji po defaultu dopusta sve odlazne konekcije a sprecava dolazne, istovremeno omogucujuci da u slucaju da posedujes neki server na masini - dozvolis istom da radi kako treba.

Opet rupa u MS sistemima

OBAVEZNO skinite zakrpu sa ove adrese!!!

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;823980

Control Panel>Administrative Tools>Services>Messenger.

Prebaciti sa Automatic na Disabled i problem resen.

Da... Disable Messenger u Services. To je nesto sto treba uraditi odmah posle instalcije XP-a.

Nazad
Vrh Dno