Šta je novo?

Spoljni HDD ga nema nigde

vukota

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Prikljucio sam novi externi portabl HDD medjutim pc ga ne registruje.Usao sam u Admistraciju HDD jer sam mislio da mu fali Slovo i da mi zato MI PC ne izbacuje ikonu,ali ni tamo ga nema,kao da nije prikljucen.Drugi externi HDD koji imam radi ok.Sa USB,kablovima itd je takodje sve u redu.U uputstvu kaze da ga treba formatirati i da za XP ne treba instalirati driver jer ga automatski registruje,ali kako da ga formatiram kad ga nema nigde.Da sve bude gore,prikljucio sam ga na TV(Philips Ambilight)koji ima USB i on ga uredno registruje.
Sta da radim?

My Computer, desni klik, Manage, Computer Management, nađeš tvoj hard (verovatno kao neparticionisan), desni klik, format.

A ako se eventualno ne bude ni posle formata (ili ako ti je disk vec formatiran), na nekim masinama sam morao da odradim sledece:
My Computer -> desni klik -> Manage -> Disk Management -> a zatim opcija "activate" ili kako se vec zove... (ne znam napamet, ovo kucam na poslu, a ovde trenutno nemam nakaceni USB hard....)... ali na tim racunarima je posle "ukljucio" taj disk, pa se redovno prijavio/radio polse toga.

Ipak sam morao da kopam po "activate" da bi ga PC prepoznao,ali sam zatim morao da ga formatiram pomocu P.Magica jer nije hteo desnim misem da mi odrad u FAT32 vec samo u NTFS.
Hvala veliko na pomoci!

Vrh Dno