Šta je novo?

Pametni uređaji Spoljna nadzorna kamera

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

anicai

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2017
Poena
185
Potrebna mi je spoljna nadzorna kamera kojoj mogu da pristupim preko mobilnog telefona. Pretpostavljam da se te kamere zovu IP/Wi-Fi kamere ili kako već?

Karakteristike koje su mi potrebne su sledeće:
  • Audio ulaz/izlaz, odnosno zvučnik i mikrofon;
  • Noćno snimanje, ali tako da može lepo da se vidi i da se razazna lik. Ovo važi i za snimanje po danu, dakle veća rezolucija i što bolja kamera;
  • Mogućnost pristupa kameri preko mobilnog telefona;
  • Snimanje i čuvanje snimaka npr. 7 dana unazad. E sad, što se ovoga tiče, videla sam da je uglavnom potrebna mesečna pretplata koju bih ja da izbegnem ako je ikako moguće. Da li je moguće čuvati na SD kartici, pa njoj pristupati preko telefona besplatno i pregledati snimke? Ne bih da je vadim svaki put kad hoću da ih pregledam.
  • Bilo bi poželjno da ima metalno kućište
Budžet je 20000.
Imate li neki predlog?

Rešenje
Potrebna mi je spoljna nadzorna kamera kojoj mogu da pristupim preko mobilnog telefona. Pretpostavljam da se te kamere zovu IP/Wi-Fi kamere ili kako već?

Karakteristike koje su mi potrebne su sledeće:
  • Audio ulaz/izlaz, odnosno zvučnik i mikrofon;
  • Noćno snimanje, ali tako da može lepo da se vidi i da se razazna lik. Ovo važi i za snimanje po danu, dakle veća rezolucija i što bolja kamera;
  • Mogućnost pristupa kameri preko mobilnog telefona;
  • Snimanje i čuvanje snimaka npr. 7 dana unazad. E sad, što se ovoga tiče, videla sam da je uglavnom potrebna mesečna pretplata koju bih ja da izbegnem ako je ikako moguće. Da li je moguće čuvati na SD kartici, pa njoj pristupati preko telefona besplatno i pregledati snimke? Ne bih da...
Ja sam pazario Xiaomi AW300 spoljne kamere. 4500 din preko KP od mađarona. Odlične kamere. Prednost što koriste Mi Home aplikaciju, pa ako imate još neke uređaje iz Xiaomi porodice (air fryer,door lock, washer, speakers, smart lights...) dobro dođe da bude sve preko jedne aplikacije. 2k, ip66, ai detekcija, noćni režim...
Da li joj radi dobro wifi? Koja je cena za cloud?

Poslednja izmena:
Radi odlično wifi. S obzirom da je jedna baš udaljena od rutera ima lepu konekciju. A cena clouda po google
The 50GB plan costs $1.99 per month or $19.99 per year, the 200GB plan costs $5.99 per month or $59.99 per year, and the 2TB plan costs $9.99 per month or $99.99 per year

Radi odlično wifi. S obzirom da je jedna baš udaljena od rutera ima lepu konekciju. A cena clouda po google
The 50GB plan costs $1.99 per month or $19.99 per year, the 200GB plan costs $5.99 per month or $59.99 per year, and the 2TB plan costs $9.99 per month or $99.99 per year
To sam i ja našao na internetu, ali ne znam da li se taj cloud odnosi na kamere ili za skladištenje podataka sa telefona. Ako imaš mogućnosti proveri u aplikaciji za kameru.
Pošalji screenshot da vidim kakav je kvalitet slike na telefonu ako nije problem :)

Cene su mi u rupijima. Ne znam sto. Inače su kamere postavljene na prvi sprat, ispod terasa drugog sprata kako ne bi kisnule. Možda je malo previsoko.

Prilozi

• Screenshot_20240911_111342_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_20240911_111342_com.xiaomi.smarthome.jpg
    461.9 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20240911_111400_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_20240911_111400_com.xiaomi.smarthome.jpg
    563.7 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20240911_111840_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_20240911_111840_com.xiaomi.smarthome.jpg
    62.6 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20240911_111909_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_20240911_111909_com.xiaomi.smarthome.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 33
Možda ovo da ispobaš

Jel uzimao neko UGD A31XM (ima sa 2 i 4 mpx navodnih)? Kakav je kvalitet snimka?
-jeste u geto duplo jeftinija tu sto prodaju ali ja vise volim da dobijem fiskalni i da imam garanciju od registrovane firme..

Te UGD prodajem, isti k kao ove sa buvljaka, samo su legalno ušle sto bi rekli na tržište. Koriste onu icsee app ili kako se vec zove. Dosta popularan model je sa 4G slotom. Jedina mana sto taj slot moze da bude ili sim ili sd card, ne moze oba..

Steta. Ako nemas wifi. Osudjen si na cloud storage. A sumnjam da i jedan paket domacih operatera može mesecno da pokrije toliki protok podataka.

Nazad
Vrh Dno