Šta je novo?

Spojiti 2 interneta na 1 kompu???

montoyaf1

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2007
Poena
304
Kao sto vec tema kaze , pitanje je sledece.Imam trenutno u kompu 2 internet konekcije.Prva je ADSL ,a druga je preko Ethernet kabla (odnosno preko mrezne kartice).Da li je moguce da mi oba interneta rade, ili da nekako ih spojim pa imam jedinstven protok, ili nekako kazem koji ce program da koristi koji internet...Da li postoji neki softwer koji ovo radi, ili ako neko zna kako da resim problem (ako je resiv) bio bih mu zahvalan...

Router sa 2 wan porta, imash u imtelu <Najelegantnije reshenje.

Postoji i u Linuxu nesto sto se zove Ethernet Interface Bonding, alatka se zove "ifenslave".

Probano na Wirleess + Cable i fino spaja protoke, ima oko 9 razlicitih modova rada (do 0 do 8) u kojima na razliciti nacin deli spaja konekcije dva ili vise mrezna adaptera (eth, wlan, ra, ath, itd...).

Ukratko ide ovako:

ifconfig eth0 down (disableujemo prvu mreznu karticu - LAN)
ifconfig wlan0 down (disableujemo drugu mrezhnu kartu - Wireless LAN npr.)

ifenslave bond0 eth0 wlan0 (kreiramo mrezni interfejs bond0 spajanjem eth0 kao primarnog i wlan0 kao sekundarnog slave-a).

ifconfig bond0 up (pokrecemo bond0 interfejs)
ifconfig bond0 IP_ADDRESS (postavimo IP adresu bond-a - npr IP podesavanja eth0 mreze)

Kada se pokrene ifconfig ispisu se svi interfaceovi i medju njima i bond0 koji je up and running, dok su eth0 i wlan0 up i running ali kao SLAVES.

Naravno sa ifenslave moze da se postavi i vise od dva mrezna adaptera u bond :p

Pozdrav.

Za vishe informacija, naravno Google!!! :p

Pretraziti Google za vise :)

Vrh Dno