Šta je novo?

Splwow64.exe šta je to virus ili servis

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Imam win7 ult. 64bit i danas zapazim da kad pokrenem Word ili PowerPoint 2007 da podigne i taj servis ili šta je več taj splwow64.exe.
Nebih ni primjetio ali kad pokrenem jedan od ta dva program onaj kružić kraj kursora se okreče jedno 5-6 sekundi i onda skontam da je podigao taj servis.
Čudno da se to ne događa na Excelu.
Pogledao malo po netu i vidim da je to servis za printer, a je nikad nisam imao prikopčani printer na računalu.
Windowsi su instalirani prije godinu dana i to se do sad nije događalo, inače taj servis se ugasi nakon 2-3 minute i ne opterčuje procesor i torši malo resursa memorije, ali se pali nanovo kod pokretanja Worda i Pointa.
Da li trebam šta poduzeti u vezi toga, je to opasno.

Poslednja izmena:
To je proces vezan za štampanje i normalno je da se pokreće uz neke ms ofis programe.

Hvala na super brzom odgovoru, ali kako sad tek nakon godinu dana.Siguran sam 100% da taj proces nije bio u Task menageru.
Samo da napomenem da nemam printer, pa onda se nebi trebao ni pokrenuti ili se ja varam
Da li se može taj servis ugasiti i kako se zove pa da probam.

Poslednja izmena:
Nema veze što nemaš hardverski štampač, postoji MS XPS "printer" koji "štampa" u fajl. Ne vidim zašto bi gasio taj proces, ne zauzima mnogo memorije i prati ofis programe u smislu pali se i gasi sa njima. Možeš ručno da ga ugasiš iz task manager, ako je baš zapelo.

Nazad
Vrh Dno