Šta je novo?

[split iz teme] Oficijelni AM2 tred

Da, da, lula mira....
Sta treba, da se istripuju josh gore:)
Ajd' sad lepo k'o deca, pomirite se:)

Shalu na stranu, meni je dosta ljudi pomoglo na forumu, secam se drfedje i josh ljudi, to u vreme kad sam nabacio MSI k8n-e fsr ili kako se vec zvala, plocha mi dupe pomerala, ali ljudi se odazvali, pomogli...bla, bla...

Kool je bez vredjanja, svadja, meni lichno ne prija negativna atmosfera.
Ovde odmaram mozak, dok ne vidim nesto povoljno i ne pochnem da kombinujem kintu za kupovinu, e to je pakao!

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
ljudska psiha je cudo :) , ok je braniti al to sto ga podrugljiv/podsmesljiv nacin peckaju nije razlog da kaze nekom da je pedercina, pogotovo ako ga nepoznaje???

Znam da opravdanja nema, niti trazim da mi se oprosti jer sada posle svega vise nego ikad verujem da je taj post bio na mestu makar onoliko koliko je i delimirov post bio prijateljski, taktican i koristan.

(Ne)poznavanje nekog nije nikakav argument za ili protiv vredjanja -- ni on mene nije poznavao pa je pretpostavio da sam budala/ovca koja veruje prodavcima. Realno, kakva je razlika izmedju takve insinuacije i direktno izrecene uvrede? Mozes da polemises kako sam previse osetljiv ali za mene razlike nema.

Ji 4Tze je gore napisao da sam izvukao iz konteksta nesto sto je on rekao -- pa da toga nije bilo u kontekstu, ne bih imao ni sta ni odakle da izvucem, zar ne Ji? Daleko od toga da si ti "najgori od sve dece", ali si me razocarao stavom da sam ja flamestarter, da ne cenim tudje misljenje i da nemam pravo da se bunim protiv nepravde kao da sam najgori sljam, a ne covek kao i svi ostali ovde.

@Kokos:
Drago mi je sto si se javio, nadam se da ces uskoro opet sprziti neke rekorde ovde.

Iskoristio bih priliku da te zamolim da se na sledecem sastanku moderatora pokrene tema u kojoj bi se pojedincima skrenula paznja da naklonost vecine korisnika foruma prema AMD-u (govorimo o ~70% clanova) zaista nema potrebe da oni sami podgrevaju svojim licnim stavom, "preferencijama" i pristrasnim ponasanjem na "radnom mestu".

Ja zaista ne trazim mnogo -- samo da se threadovi o AMD-u i Intelu jednako tretiraju. Razlog sto to trazim je da se mi koji smo ovde u manjini ne bi nervirali i da nas ne bi bas svaki noob koji dodje na forum *****avao, a ne zato sto zelim da pomognem Intelu kome ovakva pomoc inace nije ni potrebna.

AF ako i dalje mislis da je ok to sto si rekao nekome da je pedercina ne znam sta dalje da ti kazem sem da nisi u pravu, ni blizu te nije uvredio kao sto si ti njega. To sto je on predpostavio nema veze sa onim sto je napisao ili nije, a u njegovom slucaju nije.

Ovo za modove/korisnike opet mi nisi jasan, ja navijam za Zvezdu mislis da kad bi se pokrenula takva tema, istu bih propagirao ili sta vec, ne mozes da trazis da vicem kako je partizan ok, ili od grobara obrnuto, tako ti je i sa AMD i Intel, to sto neko pristrasan, gotivi ili nesto trece savim je normalno, i tako i treba da bude. Sta si ti radio kao mali i posle nisi se prozivao nikad su drugarima?

@Misko:
1. Znaci tebi je veca uvreda kad ti neko kaze da si pedercina nego da si glup? Zanimljivo :trust:

2. Ako si ti moderator, to za koga ti navijas privatno mene ni malo ne zanima -- niti ti branim, niti zelim da te konvertujem. Poenta je da dok si ulogovan kao moderator moras da ostavis svoje navijanje po strani. Ako ti to nije jasno onda si stvarno glup (znam da se neces uvrediti :d).

Hm, ne ucestvujem u ovim prepucavanjima izmedju firmi, jer mislim da je previse detinjasto za bilo koga 25+, ali mi nije jasno kako da se sad neko od nas uloguje kao "nemoderator" da iznese svoje misljenje? Zasto bi uopste neko trebalo da bude lisen prava na misljenje samo zato sto je mod?

I moderatori su ljudi...

....nekad bili :d

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
@Misko:
1. Znaci tebi je veca uvreda kad ti neko kaze da si pedercina nego da si glup? Zanimljivo :trust:

2. Ako si ti moderator, to za koga ti navijas privatno mene ni malo ne zanima -- niti ti branim, niti zelim da te konvertujem. Poenta je da dok si ulogovan kao moderator moras da ostavis svoje navijanje po strani. Ako ti to nije jasno onda si stvarno glup (znam da se neces uvrediti :d).

1.Pa znam al ono sto sam ja citao nije ti rekao da si glup to sto je on mislio ili nije da ostavimo po strani al on tebe fakticki nije ni uvredio, opet citajuci ono iznad, rekao da je taj rez. max na tvojoj konf, da ne kukas vise itd itd, nista strasno ti nije rekao, ri si ovde 100% pogresio nazvavsi ga onako, to ce ti reci bilo ko sa strane ko gleda objektivno.

2.Zasto? Prvo kazes Kokosu da skrene paznju zbog AMD-a, sto mu nisi rekao Kokose brate nije lepo to sto navijas za Intel, moras da budes neutralan??? To bi bilo posteno kad si skrenuo vec paznju AMDovcima. Drugo sasvim je ok sto neko gotivi jedno ili drugo ili je neutralan ili kako god vec, dokle god on to ne zloupotrebljava to je skroz ok. Ne vidim ni jedan razlog da ne bude tako, nista lose nemoz da ispadne ako je neko pristrasan. Evo sad Delimir pljuje po Win-u i po AMD-u, Intelu cemu stigne, a Apple mu je keva sta to mene briga ima covek pravo da kaze svoje misljenje. Dal ce uticati na mene da predjem na Apple... u zivotu :d.

p.s. naravno da se ne ljutim sto si mi rekao da sam glup :D jer cu ja sad tebi da kazem da si majmun :D :d sala pozzz!

silverglider je napisao(la):
Zasto bi uopste neko trebalo da bude lisen prava na misljenje samo zato sto je mod?

Ja nisam rekao da ne smeju da imaju svoje misljenje, vec da treba da vode racuna o tome kako i u kojoj prilici ga iznose jer neiskusni ili manje promucurni clanovi mogu protumaciti njihovo misljenje kao zvanican stav foruma.

Pokusacu da dam primer, posto je mundijal u toku analogija ce biti fudbal umesto automobili:

Ako bismo bench posmatrali kao fudbalsko igraliste na kome se cesto igraju utakmice AMD - Intel (sto jeste detinjasto ali desava se svugde, a ne samo ovde), onda prateci dalje tu analogiju korisnici su igraci, a moderatori sudije.

E sad, koliko god vama smeta u pravom fudbalu sto sudija nije svirao faul ili nije dao zuti karton kada je svima jasno da je ucinjen prekrsaj, toliko i meni smeta kada se faulovi ovde tolerisu. Drugim recima, ovdasnje "sudije" su sklone tome da zazmure na prekrsaj kada ga ucine igraci iz AMD tima, a da na svaki malo ostriji start Intelovaca odmah sledi crveni karton (brisanje posta).

Hajde sa time covek nekako i da se pomiri, ali kazi mi Silvere kakvog smisla ima da sudije zaigraju za jedan od timova?

Ako vam jos uvek nije jasno zasto moderatori ne bi trebali biti pristrasni onda odustajem.

Misko je napisao(la):
rekao da je taj rez. max na tvojoj konf, da ne kukas vise itd itd

Nemoj sad da stanes lepo ti je krenulo:

delimir je napisao(la):
...a to sto verujes prodavcima kojima stoje na lageru mesecima Celeron-i, pa moraju da pricaju kojestarije to je tvoj problem...

Da li ti mislis da pametan covek veruje prodavcima (ili bilo kome)?
Da li su lakoverni ljudi pametni?

Nekima izgleda treba prevodilac da shvate sta je pisac hteo da kaze. Meni licno je to isto kao da je napisao "a to sto si ti budala to je tvoj problem" samo uvijeno u oblande. Uzgred, ne mozes mi ti odrediti sta je za mene uvredljivo, a sta ne -- mene je to uvredilo.

Sve je pocelo od njegove nespremnosti da poveruje i prihvati da je neko svojevoljno kupio Celeron jer mu zavrsava posao. Nee, to je nemoguce da neko svesno kupi to govance od procesora! Mora da je glupa ovca pa su mu uvalili. Mislim daj... analiziraj malo taj nadobudan ton i hvalisanje kako je on eto pametan jer vozi AMD a ja sam eto pacijent kome su uvalili Celerona... zar treba jos nesto reci?

I pored svega bojim se da me i dalje ne razumes pa cu da ponovim jos jednom -- neka iznose svoje misljenje do mile volje ali kad moderisu tudje postove neka to rade nepristrasno. Pobogu ljudi zar je to toliko komplikovano?

"samo uvijeno u oblande" prvo ako je budala uvijena u oblande to je mnogo mnogo manje uvredljivo od caps locovanog pedera bez oblandi, ako se vec poredis prema fudbalu to ti je kao kad te neko bocka i ti nasednes na provokaciju sta se onda desava sledi crveni, iskljucenje iz igre, ti si jos ovde sa nama sto je super znaci progledao ti je sudija kroz prste, a imao si i na 2 naloga, a to ne bi smelo, i koristio si ruzne reci a to ne bi smelo i sad se jos bunis kako si ti u pravu??? Daj AF budi realan.

Ovo sto se brisanja postova od strane pojedinih modova, ***a tu se slazemo i meni su nekad brisali postove iz privatnih razloga, i drugima, al sta da radis i oni su od krvi i mesa, danas ga iznervirali na poslu ili ga iznervirala zena ili nesto trece pa nekad mi popasemo kao koletaralna steta, ja sam skapirao da to nemoz da se izbegne i furam dalje sta da se radi. Tako ti je u svim sferama u zivotu, pa sto ne bi bilo i na forumu.

Услед свега реченог у овом топику имам два предлога који су делимичан офтопик, али мислим да су овде прикладни (ако нису, обришите слободно).

1. Иако АФ није у праву у вези много ствари које је рекао у овом топику, морам се сложити с' њим да је проблем раздвојити модераторско "службено" и лично мишљење.

Један начин би био да када неко од њих стави своје мишљење то и напише на дну поста.

С обзиром да већину времена пишете своје мишљење (јер сте и сами корисници форума) можда би било лакше да на крају "службеног" поста то напоменете.

(измишљен) Пример:

Корисник Х je napisao(la):
Интел је кеwa, АМD је срањ3 :-devil-:

Флејмовање и навијање овде нису пожељни, молим те уздржи се од тога у будућности.

Ово је званичан став форума

Kokos je napisao(la):
Јачи смо, јачи :)

2. Када њуди крше правила углавном иде тона опомена, а када не уроде плодом следи бан.

С' обзиром да смо специфични по томе да не скапирамо последице својих дела док нам се не преломе на леђима, овакав приступ и није најбоље решење.

Требало би увести праксу једнодневног бана.

Например прво иде пар опомена, па једнодневан бан, па после пар пута ако нема ефекта следи трајан бан.

Тако кратак бан није велика казна, и нико не може рећи да би то било иживљавање, а са друге стране мислим да би уродило плодом, јер би људи окусили шта их следује ако се не смире, а повређен понос (макар на 24h) је веома ефикасан начин да се неко дозове памети.

Ево за пример неки чланови су бановани јер су кршили правила форума (конкретно бесрамно се рекламирали) и нису реаговали на опомене, па су трајно бановани.

Да је било пар једнодневних банова, можда би се опаметили, смирили и и сада били овде са нама и доприносили да форум буде бољи.

Ако неко од модова мисли да ово што сам предложио није на месту, и па причам глупости или паметујем/правим се важан, нека ја први попијем једнодневан бан за пример осталима, уопште се нећу бунити, најважније је да се на форуму заведе ред.

Ja nisam rekao da ne smeju da imaju svoje misljenje, vec da treba da vode racuna o tome kako i u kojoj prilici ga iznose jer neiskusni ili manje promucurni clanovi mogu protumaciti njihovo misljenje kao zvanican stav foruma.

Pokusacu da dam primer, posto je mundijal u toku analogija ce biti fudbal umesto automobili:

Ako bismo bench posmatrali kao fudbalsko igraliste na kome se cesto igraju utakmice AMD - Intel (sto jeste detinjasto ali desava se svugde, a ne samo ovde), onda prateci dalje tu analogiju korisnici su igraci, a moderatori sudije.

E sad, koliko god vama smeta u pravom fudbalu sto sudija nije svirao faul ili nije dao zuti karton kada je svima jasno da je ucinjen prekrsaj, toliko i meni smeta kada se faulovi ovde tolerisu. Drugim recima, ovdasnje "sudije" su sklone tome da zazmure na prekrsaj kada ga ucine igraci iz AMD tima, a da na svaki malo ostriji start Intelovaca odmah sledi crveni karton (brisanje posta).

Hajde sa time covek nekako i da se pomiri, ali kazi mi Silvere kakvog smisla ima da sudije zaigraju za jedan od timova?

Ako vam jos uvek nije jasno zasto moderatori ne bi trebali biti pristrasni onda odustajem.

Cekaj, ispada da se ti toliko nerviras ne zbog sebe, nego zbog toga sta bi mogli da pomisle neiskusni i manje promucurni clanovi?!? Ako je stvarno zbog toga, onda ne moras dalje da se raspravljas sa bilo kime - ustedi sebi koju sedu i chir na dvanestercu. Ako iskusni korisnici nisu izbegli zamku uzimanja strana, zasto bi neiskusni i nepromocurni clanovi bili imuni? Zbog ovdasnjih diskusija na relaciji intel-amd?!? Pa ti neiskusni korisnici ne razumeju ni rec u toj diskusiji, sve do jedan od tih pojmova su njima spanska sela i time ih ne mozes ni "spasiti" ni "preobratiti".

Druga stvar, na forumu ne postoji kategorija "zvanicnog stava Benchmarka" po pitanju da li je ovaj ili onaj proizvod bolji; "zvanican stav benchmarka" predstavljen je tamo na sajtu kroz testove - ono sta pise u testu i u zakljucku, iza toga stoji redakcija. Forum je mesto za diskusije i moderatori tu sluze za to da forum funkcionise normalno, ne da propovedaju "zvanicne stavove bencha" po pitanju poredjenja proizvoda i utvrdjuju ko je u pravu u diskusiji. Mislim, cela ta pretpostavka je totalno apsurdna i predstavlja problem jedino u glavi onih koji su tu celu situaciju sebi tako predstavili. Ko je video da ovde moderatori u diskusijama presudjuju ko je od diskutanata u pravu?!?
Daj da ne ispadne sve ovo kao ono "kako mali Perica zamislja ulogu moderatora". To tvoje poredjenje sa sudijama u fudbalu time totalno pada u vodu.

Citat iz pravila i kopirajt izjave:
Sadržaj komentara vesti i testova, te diskusija na forumu predstavlja mišljenje i stavove diskutanata, a ne uredništva odnosno administracije foruma. Benchmark stoga ne snosi nikakvu odgovornost za njihov sadržaj odnosno stavove učesnika u forumskim raspravama.

Za moderatore vaze ista pravila kao i za sve ostale clanove; oni imaju svoja misljenja i mogu da ih iznesu na isti nacin kao i svi ostali clanovi. Ako obicnom clanu nije zabranjeno da navija, onda ni modu, u principu, nije zabranjeno da navija. Modu jeste zabranjeno da u tom navijanju prekoraci svoja ovlascenja; npr. ti i ja se prepiremo i ti izneses validan kontraargument, a ja ti editujem ili obrisem taj post da se taj argument ne bi video. Ali ako moda u toj diskusiji nazoves p***, onda si izasao van dozvoljenih okvira i bices kaznjen, kao sto bi za to bio kaznjen i bilo koji drugi clan, ukljucujuci i moda. Ako se primeti da mod prelazi svoja ovlascenja, onda se obratis nekom od admina, a ne odmeces u hajduke. Isto vazi i u slucaju da se desavaju nepravilnosti, a mod ne reaguje.
Ako je, medjutim, jedini problem u tome sto neko kome ispod nicka pise "moderator" ima svoje misljenje i iznosi ga, onda je to problem jedino tog clana kome to smeta.

Ako se primeti da mod prelazi svoja ovlascenja, onda se obratis nekom od admina, a ne odmeces u hajduke.

Ovo bi tako trebalo da je u teoriji, praxa je malo drugacija, svi ljudi grese pa i modovi, ne postoji posao koji covek radi a da tu i tamo ne pogresi, to je nemoguce.

Misko je napisao(la):
...a imao si i na 2 naloga...
Sa onim IntelInside 3, ali pitanje je da li ih je koristio u isto vreme. ;)
Na primer: Možda je i tada pukao na nekoga, ili popio ban, pa se "trajno odlogovao", da bi se nakon "hlađenja" ponovo vratio na forum. Ali, da ne bi vukao neke "repove" iz prošlosti, počeo kao novi user. To nije mimo pravila.;)
Pozdrav.:wave:

Misko je napisao(la):
Silverglider je napisao(la):
Ako se primeti da mod prelazi svoja ovlascenja, onda se obratis nekom od admina, a ne odmeces u hajduke.

Ovo bi tako trebalo da je u teoriji, praxa je malo drugacija, svi ljudi grese pa i modovi, ne postoji posao koji covek radi a da tu i tamo ne pogresi, to je nemoguce.

Nije tako u teoriji, nego i u praksi - ima ljudi koji se jave adminima, opise se situacija, ukaze na temu (cak i ako je obrisana, admin u 9x% slucajeva moze i dalje da je vidi) i onda se admin pozabavi time; nekad je u takvoj situaciji mod u pravu, nekad u krivu. Ali stvar je u tome da se to prebaci na admina, od tog momenta to je njegov problem, a ne vise samo korisnika. Na to je pozivano "od davnina", pa kako je uvek bilo ljudi koji su te pozive ignorisali, stavljen je i sticky "primedbe i zalbe" u bench sobi sa istim ovim sadrzajem; iako taj topik stoji tamo skoro dve godine, i dalje ima ljudi koji ce radije da grunu sve odmah u neki bundzijski topik ili krenu sa ovim "odmetanjem u hajduke". Iskreno receno, meni ne pada na pamet da se svakom korisniku dvaput godisnje pojavim na vratima (kao Jehovin svedok) sa stampanim primerkom molbe "u slucaju problema obratite se adminu".

@silverglider:

Ovo moze biti i mac sa 2 ostrice, jer pretpostavljam da ima gomila ljudi koja misle da su osteceni od strane moderatora isl pa ce onda da salju PM-ove adminima, pa se time trosi dodatno vreme na proveru, a pretpostavljam da bi vecina tih zalbi na rad moderatora bila neosnovana.

Znaci iako je to posao admina ta energija koja bi se trosila na svaku proveru mogla bi se iskoristiti za nesto drugo sto moze biti korisnije za sam forum.

Najbolje je da se clan obrati moderatoru koji je odradio ono za sta korisnik misli da nije trebao da uradi, ako zna o kom moderatoru je rec i ako ne mogu da nadju zajednicki jezik, e onda tek cimanje admina da presudi ko je u pravu, a ko ne.

nekad je u takvoj situaciji mod u pravu, nekad u krivu.

Ok koju je kaznu dobio kad je u krivu? Dobio PM sa e nemoj tako znas nisi bas 100% u pravu. Nemoj pogresno da me shvatis ali nije bas sve tako lepo po korisnika, kao sto ti kazes, ti vecinu modova znas znaci nema sanse da gledas objektivno 100%. Ako je neki mod banovan ili tome slicno a ja da ne znam onda se izvinjavam.

Misko je napisao(la):
"samo uvijeno u oblande" prvo ako je budala uvijena u oblande to je mnogo mnogo manje uvredljivo od caps locovanog pedera bez oblandi

Lepo ti kazem da mi ne mozes ti odrediti sta je ZA MENE manje uvredjlivo. Ako si ti recimo navikao da gledas ***** svaki dan pa se neko kraj tebe gadi na dlaku u hrani ne mozes mu reci "nije to nista, gora su *****".

Misko je napisao(la):
a imao si i na 2 naloga, a to ne bi smelo

Nikad nisam koristio oba istovremeno. Za stari sam i zaboravio sifru pa sam otvorio novi. Pogledaj datume postova, lako je proveriti.

Misko je napisao(la):
koristio si ruzne reci a to ne bi smelo

Izgleda da je to sve posledica traume iz detinjstva -- kad sam bio u osnovnoj skoli jedan decko me gadjao iz duvaljke na casu istorije. Zalio sam se nastavnici, a ona se pravila luda kao i nasi moderatori. Na kraju sam ja u skoku preleteo dva reda klupa i umlatio ******a na sta je nastavnica naravno uhvatila mene da vuce za uvo kao da sam ja taj koga treba kazniti, a ne on.

Jeste, zabranjeno je tuci nekog na casu ali je isto tako zabranjeno i gadjati nekoga iz duvaljke -- problem je u tome sta je ona odlucila da vidi, a na sta da zazmuri. Desavanja na forumu zbog kojih protestujem su identicna ali ti si suvise opterecen formom da bi video sustinu.

Pa ti neiskusni korisnici ne razumeju ni rec u toj diskusiji

I sam znas da ce se novajlije ugledati na "vlast". Znas da posle toga sledi suma postova tipa "Ma to i to je ******, nesto drugo rulez!". Znas da posle toga thread ode u k...., i da se katanchi.

Forum je mesto za diskusije i moderatori tu sluze za to da forum funkcionise normalno, ne da propovedaju "zvanicne stavove bencha" po pitanju poredjenja proizvoda i utvrdjuju ko je u pravu u diskusiji.

Kada sam rekao arbitri/sudije, nisam mislio da oni daju neke presude nego da vode racuna da nema krljanja ni sa jedne strane. To je ono sto po mom misljenju ne rade dovoljno dobro.

Modu jeste zabranjeno da u tom navijanju prekoraci svoja ovlascenja;

Cekaj, cekaj, nesto mi nije jasno. Molim te najiskrenije da mi objasnis:

AMD-ovci krenu da spamuju u Conroe In Action threadu i Nedjo pusti to neko vreme umesto da brise/sankcionise i onda zakljuca thread.

Ja posle toga inspirisan ovim sto je napisao ivanbo2003 u sali napisem "Intel Core Pwns! :d" u Oficijelni AM2 Tred i to naravno bude odmah obrisano.

Posle toga Ji 4Tze ovde citira taj moj obrisan post i koristi ga kao argument protiv mene.

Ko je tu prekoracio ovlascenja, ko nije koristio ovlascenja kad je trebalo, i uopste ko tu koga zaj.....?!? :trust:

Druga stvar koju bih zeleo da mi objasnis je da li ti mislis da je delimirov post koji je mene isprovocirao da upotrebim ruznu rec korektan?

citiram, da, jer se posle tebe naredjalo jos spama koji je i obrisan.
I naprasno si zaboravio, odakle pocetni postovi u ovoj temi?

Da te podsetim, prvih par postova odavde su iz te AM2 teme, u kojoj je pobrisan offtopic - a posle toga ti ni 5 ni 6 nego pravac djonom - e znate, otvorena kritika je u pitanju. Nije nego :d pre ce biti meni se diglo da zatrujem malo AM2 temu jer je Conroe tema tako gnusno zakljuchana/lose moderisana. ili sta vec, objasnjavam ti kako sam ja to video, tj. na sta mi je lichilo.
I posle toga, nedjo ti lepo odgovori sta i zbog cega i ti nastavljas dalje:
Nedjo je napisao(la):
Slobodan si otvoriti "Konstruktivan Conroe Tred" pa cemo ga onda za dva meseca upgradeovati na "oficijelni" (nadamo se da ce preziveti do tada).
Hvala ti lepo na toj slobodi ali dokle god se ovakva mesarska uredjivacka praksa nastavi ja ne zelim da ucestvujem u radu ovog foruma.
I na kraju jedna mudra misao za tebe -- pametan covek ce se okruziti razlicitim ljudima, a budala istomisljenicima.
Over and out.

I sad ti reci ko prati liniju manjeg otpora i drzi se hit&run filozofije i kako to moze bilo kom na forumu da donese nesto pozitivno? Valjda smo ovde zbog toga, da nauchimo nesto novo ili da se argumentovano prepiremo ili da se bez uvrede podjebavamo, a ne da glumimo uvredjene mlade i krvimo oko gluposti ili lechimo komplekse iz detinjstva, precrtavamo avatare, patetishemo u signama i sl. Nije ti palo na pamet da bi i ti mogao masi ljudi da delujes kao taj klinac sto te gadjao duvaljkom. Chini mi se da se nejednom desilo da je taj neko preskochio par stolica da te dohvati, sta je bilo onda - bilo je, uchiteljice, uchiteljice - tj. sto moderatori ne reaguju i prochiste topic.

Moje konkretno pitanje je, dokle mislis da cela ova diskusija ide i kad planiras da podjes prvo od sebe i uvidis svoje greske pa tek onda tudje?

i btw, ako se vec drzis svoje analogije sa fudbalom, sta je ovde admin intelovac onda u celoj prichi - predsednik FIFA-e? :d

Misko je napisao(la):
Ok koju je kaznu dobio kad je u krivu? Dobio PM sa e nemoj tako znas nisi bas 100% u pravu. Nemoj pogresno da me shvatis ali nije bas sve tako lepo po korisnika, kao sto ti kazes, ti vecinu modova znas znaci nema sanse da gledas objektivno 100%. Ako je neki mod banovan ili tome slicno a ja da ne znam onda se izvinjavam.

Ume i po moderatorskoj sobi perje da leti, a bogami su se i skidale mod znacke ljudima - ako to nije dovoljna kazna, onda ne znam sta je. To sto mi to ne radimo javno pred svima i pravimo cirkus od toga kao ovi iz skupstine, to ne znaci da se ne desava. Zato i ne verujem da si u mogucnosti da odredis sansu da li ja odreagujem objektivno u datoj situaciji ili ne. Ako ti je mera za to iskljucivo pretpostavka ta da se znam sa vecinom modova, onda je kilava mera, posto vecinu modova poznajem isto onoliko koliko i vecinu starijih clanova foruma (s obzirom da ne zivim u matici); uzivo sam upoznao trojicu, od kojih jedan vise nije mod. Ko ne veruje, ne mora.

I sam znas da ce se novajlije ugledati na "vlast". Znas da posle toga sledi suma postova tipa "Ma to i to je ******, nesto drugo rulez!". Znas da posle toga thread ode u k...., i da se katanchi.

Pa sad, po mom nekom iskustvu, slabo se novajlije ugledavaju na forumsku vlast. Obicno dodju vec solidno nabedjeni da znaju najbolje ili da su vec drugde pocitali najbolje i dosli ovde da pokazu svoje "znanje".

Kada sam rekao arbitri/sudije, nisam mislio da oni daju neke presude nego da vode racuna da nema krljanja ni sa jedne strane. To je ono sto po mom misljenju ne rade dovoljno dobro.

Kad sam rekao "presude" osvrnuo sam se na tvoj komentar o shvatanju mod postova kao propagiranja "zvanicnog bench stava" po pitanju proizvoda. Oni to ne rade, niti imaju mandat to da rade.
Da moderisanje krljanja ne funkcionise uvek kako treba, to se slazem. Nekada se reaguje kasno, nekad se uopste ne odreaguje adekvatno. Nekada kada se odreaguje preventivno, opet se digne graja zasto se postupilo po kljucu "bolje spreciti nego leciti".
Vec sam ustvrdio da je i moderator ljud od krvi i mesa, ne samo kadar da napravi gresku, nego i osoba sa misljenjem. Ako mod vec ima pravo da iznese misljenje u nekoj ostrijoj diskusiji, verujem da nece uvek biti 100% objektivan - da postavis bilo koga od 99,99% ljudi na ovom forumu za moda, dosli bi u istu situaciju. A ne pada nam na pamet da zabranimo modovima pravo na misljenje; niti su oni roboti, niti je ovo centralni komitet. U takvim situacijama, gde se kasni sa intervencijom ili ona nije adekvatna, klikne se lepo na "report this post" - tada hint odlazi na adresu svim moderatorima (ne samo Nedji) i neko ce doci i pocistiti to. Ako ni to ne pali, tu su admini; znaci, neki mehanizam ipak postoji i vi kao korisnici mozete aktivno da ucestvujete u tome. To sto ga ne koristite zbog predrasuda ili ko zna cega, to je vec druga stvar.

Druga stvar koju bih zeleo da mi objasnis je da li ti mislis da je delimirov post koji je mene isprovocirao da upotrebim ruznu rec korektan?

Kako sad da ti objasnim tako nesto, kad si se vec bio ogradio u odgovoru Misku sa "Lepo ti kazem da mi ne mozes ti odrediti sta je ZA MENE manje uvredjlivo"?
Po mom licnom misljenju, Delimirov post koji je tebe tako uzasno isprovocirao nije bio ni bolji ni losiji od tvojih prethodnih (i ocigledno nisam usamljen u tom misljenju), pa cak i u okviru istog topika; pitas sta ne valja, dobijes odgovor i ispalis coveku kao iz puske "pametan savet do mojega". Sto je najgore, niko tebi licno nije spustio, nego je Delimir rekao da je "celeron 2.0 govance", bas kao sto si i ti dozvolio sebi (u potpuno istim okvirima) u tom istom postu da ustvrdis kako je tamo neki radeon, 9600 bese, najobicnije djubre. Izvini, ja tu nikakvu razliku ne vidim. To sto je tebi celeron bio vise prirastao srcu nego radeon, pa shvatas to licno, je tvoj licni problem. Volis da podelis sakom i kapom, a kad dobijes nazad post u istom maniru (kao da je AF pisao AF-u), onda frka i panika. Ako ne mozes da izdrzis sopstveni ton upucen sebi, nego moras onako da odreagujes, onda izvini, ali mislim da forumske diskusije nisu prava stvar za tebe.

Delimirov post koji je tebe tako uzasno isprovocirao nije bio ni bolji ni losiji od tvojih prethodnih

Znaci to sto je on moderator ne menja nista na stvari... kao sto sam i mislio.

Kada ja (ili bilo koji drugi obican korisnik) postujem nesto lose bivam javno kaznjen ili brisanjem ili udaljavanjem sa foruma. Jos nijednom nisam video za ove dve godine koliko sam ovde da se to desilo moderatoru koji pretera.

pitas sta ne valja, dobijes odgovor i ispalis coveku kao iz puske "pametan savet do mojega".

Sad jos samo reci da sam dobio tacan ili smislen odgovor?

U pravu si ti, ne vredi, ocigledno ja nisam za ovo.

Jos nijednom nisam video za ove dve godine koliko sam ovde da se to desilo moderatoru koji pretera.
pa gde si i mogao da vidis jer kad se nesto obrise, onda to useri ni ne vide :)
i broz je bio banovan zbog kiksa (bezveznog) ali drzalo se do pravila i bio je na pauzi :)

Kada ja (ili bilo koji drugi obican korisnik) postujem nesto lose bivam javno kaznjen ili brisanjem ili udaljavanjem sa foruma. Jos nijednom nisam video za ove dve godine koliko sam ovde da se to desilo moderatoru koji pretera.

Извини, али ово је такво...хм...говорење неистине да је бесрамно.

За ово мало времена што сам овде сам више пута приметио да су и модовски постови брисани (то јест, приметио сам да их је појела маца), а с' обзиром да си члан дуже него ја СИГУРНО си приметио, али наравно, као и за за већину осталих тврдњи, ти примећујеш само оно што ти одговара.

П.С. Нађи тред о аутомобилском форуму, и види да ли се тамо још увек налазе driver-ови постови који су били офтопик...гле чуда...НЕ

П.С.2. Ово чак ни не спада у "лоше", а као што видиш обрисано је, тако да...

@Wulfgar:
Kad me vec nazivas lazovom (a ja stvarno nisam primetio da moderatore kaznjavaju) hajde pogledaj na primer ovo.

Prvi reply u threadu cija je tema nVidia CPU je © by Nedjo koji kaci sta? AMD+ATI zna se, sta bi drugo.

Jel offtopic? Jeste iako se pominje nVidia u tekstu jer je kontekst u kom se pominje blago negativan. Jel obrisan? Nije. Jel kaznjen? Nije. Jel moderator? Jeste.

Thread je otisao u offtopic posle toga diskusijom o tome da li je AMD platio licence za x86 ili ne i kome, sta je IBM hteo i da li je Jerry Sanders pozajmio pare ili nije od Intela.

Ovo je samo jedan od primera. Naravno, offtopic postovi kao sto vidis nisu obrisani, a i sto bi kad je on zapoceo?

Nazovi me sujetnim ali evo jednog licnog primera -- ja recimo pomenuh DDR2 EPP memorije i nForce 590 u AM2 threadu i on mi covek licno rece da to nema veze sa temom. Ako mu to nije imalo veze jedno sa drugim, a AMD+ATI imaju sa nVidia CPU, valjda se iz toga da videti da moderatorsko navijanje utice u znacajnoj meri na pravac i kvalitet diskusija na forumu i to u oba pomenuta slucaja negativno.

Medjutim, vec unapred znam da se necete sloziti sa tom konstatacijom tako da je dalja diskusija samo gubljenje vremena.

Zato bolje da priznam, ja sam za sve kriv -- i za offtopic i za svadje i za ruzne reci i za gomilu budalastina, lazi i dezinformacija koje ste bili prinudjeni da citate. Posto me ocigledno vecina clanova, ukljucujuci i neke "vise instance", tako dozivljava definitivno napustam forum.

Hvala svima koji su me bodrili da iscooliram i ostanem, izvinite sto vas ostavljam na milost i nemilost double A (pun intended) klana. Na srecu, vise vam necu ni trebati jer vam u pomoc uskoro umesto mene priskacu Conroe i Kentsfield, a na njihove argumente jedno duze vreme nece biti replike ;)

У том тексту се помиње да један од два највећа произвођача (добро де, дизајнера) GPU-a планира да се баци у производњу CPU-a.

Вест да њихов највећи ривал планира да се можда удружи са једним од два највећа произвођача CPU-a није уопште офтопик, јер нам показује у ком смеру се индустрија креће, као и да је могуће да се у будућности линија између CPU-a и GPU-a потпуно избрише (као и да ати проблему приступа мало другачије, уместо да крене од нуле авакав вид спајања би био много кориснији за индустрију, уколико изузмемо смањење броја играча које је негативно за нас због смањења конкуренције).

У основи тај топик није био у вези 'видије, већ о мешању CPU-a и GPU-a, тако да је Nedjin пост на месту.

Што се тиче личног примера који си навео, за тај ни ја не мислим да је офтопик, и чуди ме да те Nedjо опоменуо.

Не разумеш једну ствар:

Нико овде нема ништа против тебе! (трострука негација :d )

Није ствар у томе шта пишеш већ како пишеш!

Став ти је много агресиван и снисходљив (овај последњи пост упућен мени није био, али погледај своје старе и наћи ћеш много таквих). Очигледно си форум схватио превише озбиљно. Он је место да људи деле искуства, да науче нешто ново, а не да се нервирају.

Сваки пост о Intel-у и AMD-у схваташ лично, а то не ваља! Зар заиста мислиш да постоји "double A" клан? Ако постоји, ја сам члан, јер возим ATi графу и AMD проц, и преферирам их у односу на 'видију и Intel, али ја сам пре свега одговоран према свом новчанику!

Ако нуде исте перформансе за исте паре можеш и сам погодити шта ћу узети, али ако није тако узимам шта је боље за дате паре!

Што се тиче напуштања форума НЕМОЈ!

Понављам, нико овде нема ништа против тебе (лично), и свима би било драго да останеш АКО промениш став. То не значи да требаш навијати за AMD, већ да не схваташ све лично, и да не будеш толико агресиван.

Ја на првом месту признајем да знаш много више од 99.99% чланова овог форума, и да би била велика штета да одеш, ово није био сарказам, искрено мислим то што сам рекао (написао).

Ако заиста осећаш потребу да напустиш форум, уместо да га напустиш направи паузу од месец дана. Иди на пецање, играј се са унуцима, ради оно шта те опушта, а када одмориш живце, ти се врати, гарантујем ти да ће се људи обрадовати када дођеш.

Poslednja izmena:
AF, zao mi je sto na listu kritike moram da dodam jos jednu stavku - stvarno ispadas drama queen. Nerviras se bez veze oko sitnica i gluposti i onda to naduvas van proporcija.
Izdvojio bih iz Wulfgarovog posta sustinu - niko ne dovodi u pitanje tvoje znanje iz pojedinih oblast, stvar je samo u tome kako to koristis. Bilo je cak i diskusija oko tvog promovisanja u status moderatora, ali to su zaustavila samo ovakva tvoja "gubljenja" i overreacting. A da je to stvarno toliko negativno, da si jedan jedini koji to radi i da to smeta "visim instancama" u tolikoj meri da te ne mozemo videti ocima, odleprsao bi ti odavde i protiv svoje volje odavno, veruj mi.

Da li ces otici ili ostati, tvoja je licna odluka; ko zna, mozda cemo za godinu dana opet od nekog korisnika cuti kako je nekad bio "AF" - kao sto se desilo i sa tombraiderom. Uglavnom, kad se odlucis, imaj postovanja za svoju odluku. Ako odlucis da ides, onda idi - bez onog "evo idem. sad stvarno idem. ne salim se, idem..." i dear john pisama. Ako odlucis da ostanes, pokusaj da ne dozivljavas prepucavanja oko marki licno (meni je u prvom redu glupo sto to moram uopste da govorim) i pridjes svemu tome smirenije i sa neke distance.

Poslednja izmena:
Pa ljudi resenje vaseg problema je vrlo lako.
Ako vec zbog "ponasanja" nije za moderatora, onda mu dajte VIP status i kada primeti da se u threadovima nesto desava sto ne treba da se desava lakse ce tamo da ukaze drugim VIP clanovima/modovima/adminima sta nije u redu i posto cujem da tamo vlada prijateljska atmosfera onda ce se i on navici na takvu atmosferu pa nece biti potrebe da mu "lupate cuske" za njegovo ponasanje na forumu, jer ce i po vasim standardima da ono bude pristojno.Ne kazem da je on bio uvek cvecka, ali u nekim stvarima je u pravu, doduse u nekim ume malo i da pretera, ali se to da resiti na ovaj vrlo lak nacin koji je opisan.

Jednostavno ja da sam na vasem mestu ne bih zeleo da izgubim ovakvog clana foruma cisto zbog njegovog ogromnog znanja, koje je bilo vrlo korisno...

Ljudi ajde da se svi lepo izvinete AF-u,pa da se onda on takodje izvine svima!
Jer je bilo prozivanja i sa jedne i druge strane!
Pa svi bi trebali da budemo drugari ovde!
Sve shto sam prochitao je zvuchalo dechje.........i nemogu da verujem da se sve ovako zavrshilo........ajde neka svi krenu mene da prozivaju.......pa nema shanse da bi me parche teksta iznerviralo.....mogu samo da se ne slazem ili slazem sa nechim a na kraju krajeva chinjenica ima samo jednu stranu medalje tako da bi bilo lepo da se barata samo sa chinjenicama.....;)
Hiljadu puta sam se u zivotu posvadjao sa dobrim drugarima a onda kada iste te drugare ne vidim po par meseci pochnem da razmishljam kako je sve to bilo glupo.........pa je*em mu m*ter nismo bre valjda tolko kao narod zastranili da ne mogu vishe ni inteligentni ljudi da sporazumeju i kontrolishu......
Ovo bi trebalo da bude komuna nas koji volimo rachunare a ne bojno polje!

Hvala svima koji su me bodrili da iscooliram i ostanem, izvinite sto vas ostavljam na milost i nemilost double A (pun intended) klana. Na srecu, vise vam necu ni trebati jer vam u pomoc uskoro umesto mene priskacu Conroe i Kentsfield, a na njihove argumente jedno duze vreme nece biti replike

Audio brate o chemu ti prichash koji crni double A klan pa ja imam ati i amd a nikad mi nije ni palo na pamet tako nesho (ladno sam chlan klana....ne mogu da verujem) a imao sam i intel i nvidiu, imao sam amd i nvidiu.........moj rodjeni brat ima intel ja amd ,ja sam mu rekao da uzme intel jer je tad bio bolji za iste pare od AMD-a,Wulfgar je lepo rekao da sve zavisi od novchanika!I jednostavno se tako poklopilo da imam sad u mashini to shto imam!To je ovde osnovni problem besparica.......
Shto se tiche Conroe i Kentsfield........brate........nemash pojma kako cu slatko da prodam moju sadashnju konfu i da kupim Conroe!(ovo ne dvosmisleno mislim) a znash zashto?zato shto ce davati mnogo bolje performanse od amd-a za istu sumu novca ;).........Josh jednom te molim da iskulirash i ostanesh.........jer ja ne vidim ama bash ni jedan ozbiljan razlog zashto bi otishao sa foruma.......drugarstvo pre svega!Kakav si ti to drugar ako odesh :)

Dragi moderatori molim vas dajte mu bar VIP status jer ce te time pokazeti da apsolutno niko nije protiv njega.......;) a ako je neko zasluzi to je on (govorim iz perpektive njegovog znanja a verujem da ako dobije i tu ''titulu'' da ce prestati da sve kapira kao prozivku........mada da se nelazemo bilo je bezobraznih i sa druge strane.....znachi cool ljudi....)

Chinjenica jeste da je AF ''tvrd'' momak ali verujem i jako dobar lik!
Pa setite se sami Ivice u najboljim danima :)....e to su bila vremena......he he....obozavao sam njegove threadove i postove :) a Ivica je momak koji stvarno zna dosta!Shta da mu radi chovek......kad sam ga prvi put video skapirao sam da je drugarchina i dobar lik a nisam se slagao sa gomilom njihovih stavova.......;)

Ljudi nema potrebe ovde za nervozom (od toga se sedi.......gubi imunitet.......postaje sterilan........postaje nervozan a samim tim i neprijatan.......a niko ne zeli da je neprijatan zar ne?)

AF shta god da uradish poshtovacu.........ali znaj da je extra glupo ako odesh (shto ne znachi da mislim da si glup.......chak shta vishe) to je jednostavno tvoja odluka i nishta vishe!Poshtovao sam tvoje textove dragi moj Igore i voleo bih da ih i dalje chitam!

Mir ljudi Mir!

Poslednja izmena:
@animaN Welcome to the clan :-devil-:

@audiofreak Као што animaN рече ред је да се сви извинемо и помиримо, па рекох да ја почнем (да бар у нечему будем први :d):

audiofreak извини што сам те назвао лажовом. Није ми то била намера, међутим када сам видео твој одговор и поново прочитао свој пост испада да индиректно јесам, а то није у реду. Свако прави грешке, али човек се извине када их увиди и ја се извињавам.

Сада, имам једно фино поређење које ти може показати шта сви покушавамо да ти кажемо током 4 стране овог треда.

Ради једноставности аргументације претпоставимо да су увреде "лажовчина" и "буд@ла" једнаке тежине по твом мишљењу.

Када си закључио да те је delimir назвао буд@лом назвао си га *БИП*-чином и рекао још много ружних ствари. То је човек који је форум схватио превише озбиљно, то је човек који је превише нервозан и који није требао да постује пре него што се смири, то је човек који треба да седне и поново размисли о свему.

Са друге стране када си закључио да сам те назвао лажовом, одговорио си ми смирено, дајући објашњења и поткрепљујући их аргументима. Био си смирен, опуштен, и помало саркастичан пред крај, али све у свему пост је био ОК. ТО је другарчина! (by animaN), ТО је "наш човек"! Таквог те волимо! :)

Пошто си видео разлику у приступу приликом писања ова два replay-a убудуће када будеш хтео да постујеш погледај пост и размисли на који од ова два личи. Ако личи на други постуј, ако личи на први размисли поново да ли желиш да га постујеш.

У томе што сам рекао је суштина проблема, да тога није било ти би већ одавно био модератор!

Само требаш променити начин опхођења и то је све, и даље можеш волити Intel више него AMD, то није проблем и никоме не смета, само разуми да и други имају своје преференције и да и они имају право на своје мишљење, а свачије мишљење треба поштовати (не мора се слагати са њим, али обавезно га поштовати!).

Мир :) (by animaN)

Poslednja izmena:
Vrh Dno