Šta je novo?

Splinter Cell - Ati i nV

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Dosta je bilo komentara oko toga kako igra izgleda na Ati karticama (lose), a kako izgleda na nV karticama (odlicno).
Nasao sam razlog tome.
Neko me je popljuvao kada sam rekao da je SC port sa konzole, ja sam mislio da je PS2 u pitanju, ali sam pogresio. U pitanju je bio X-BOX.
Sa najnovijim patch-om (1.2b) to objasanjavaju, jer je igra kompletno optimizovana za nv25 (to bese gf3) odnosno za graficki procesor koji koristi X-Box konzola.
Ati nije, toliko, kriv sto igrica izgleda losije na njihovim kartama.

Pa bilo je reci o tome na beyond3d forumima, cak se javio i neki od likova koji su radili SC, i receno je da igra koristi neke od nvidia zasticenih funkcija, koje ati naravno nema, pa zato i izgleda tako kako izgleda na ati i nv kartama.

A nv25 je valjda obican GF4 Ti4x00 (bez agp8x).

Da nv25 je gf4 sa agp x4...Ipak nisi mnogo promasio jer su gf3 i gf4 mnogo slicni po opcijama.

Daleko od toga da igrica lose izgleda na Ati-ju, no nisam video na GF, ali jako lepi svetlosni efekti,do sada nevidjeni (bar za mene) i igram igricu naki put po malo ko svaki dan po kasikicu meda :)

razlika izmedju MX i gf3 i gf4 je generacijska. Dakle sa jedne strane je dx7 a sa druge dx8.1. Naravno gf4 daje vise frejmova od gf3 ali to je u principu to pa nije cudo sto su se razocarali posle prelaska sa r9000( gf3 u atijevoj varijanti:)) na gf4mx...

bansek je napisao(la):
Neznam sta ovaj covek prica. Mozda na Titanium Gf-u, ali na MX-u tesko da izgleda bolje. Ljudi koji su kod mene gledali SC na R9000 Pro, a kasnije u igraonici igrali na Gf4 MX440, prilicno su se razocarali u Gf MX.

Ja vise ne razumem poentu tvog pljuvanja duplo jeftinije GF4mx karte (dabome, u odnosu na tvoj 9000). Naravno da izgleda losije, i naravno da ce svaka igra izgledati losije jer je to dx7 a ne dx8 ili 8.1 karta.
Ovde niko nije ni pomenuo MX i 9000 vec se iskljucivo gleda konstelacija GF4Ti - 9500(pro), eventualno 9700(pro) protiv jacih nv modela.
Ti non-stop ulazis u neke rasprave s'neba pa u rebra tvrdeci da tvoj 9000Pro dere gf4mx kao da to ne znamo iako niko ni ne gleda odnos te 2 karte, koji je opste poznat jer nv nema sta da trazi sa mx - om u tom segmentu i tu parira tek odksora sa FX5200.

Mozda je ton mog posta preostar, ali stvarno, shvatili smo da imas 9000pro, znamo da on dere mx-a - jesi li zadovoljan ?? Ne moras to non-stpo da potenciras u svakoj diskusiji bilo na video kartama bilo ovde u games sekciji

Broz je napisao(la):
razlika izmedju MX i gf3 i gf4 je generacijska. Dakle sa jedne strane je dx7 a sa druge dx8.1.

Ti GeForce-ovi nemaju ni jedan podrsku za napredne PS 1.4, tako da su samo dx8, izuzev GF4MX koji je naravno dx7.
Poz

Na mojoj kutiji za gf3 pise dx 8.1 compatible....
Mora biti da je lapsus calami...

Ma znaju oni odlicno sta ce da napisu na kutiji i cisto sumnjam da je po sredi greska!

Tipican primer marketinga, sa ciljem da zbuni( necu reci prevari :)) kupca, na delu!

Tako gledano i GF2 je dx9 compatibile.

P.S. Sorry zbog OFF Topic-ovanja, ako sam preterao slobodno brisite.

P.P.S. Zivo me interesuje kako igra pristupa tim zasticenim funkcijama koje nv25 navodno poseduje.

Ili je microsoft nesto precutao u vezi sa dx-om, ili...
Mislim, kako ATI karte realno imaju vecu dx kompatibinost od NV-e(ne racunajuci derivate nv30 gpu-a i njega samog), a ovamo im fale neke funkcije koje samo NV ima??
Cudno zar ne?

alokiN je napisao(la):
Ma znaju oni odlicno sta ce da napisu na kutiji i cisto sumnjam da je po sredi greska!

Tipican primer marketinga, sa ciljem da zbuni( necu reci prevari :)) kupca, na delu!

Tako gledano i GF2 je dx9 compatibile.

P.S. Sorry zbog OFF Topic-ovanja, ako sam preterao slobodno brisite.

P.P.S. Zivo me interesuje kako igra pristupa tim zasticenim funkcijama koje nv25 navodno poseduje.

Ili je microsoft nesto precutao u vezi sa dx-om, ili...
Mislim, kako ATI karte realno imaju vecu dx kompatibinost od NV-e(ne racunajuci derivate nv30 gpu-a i njega samog), a ovamo im fale neke funkcije koje samo NV ima??
Cudno zar ne?

Ma rec je jednostavno o tome da su u karte hardverski ugradjene silne mogucnosti koje proizvodjaci igara apsolutno nikada nece iskoristiti, a i kad koriste to se desi u zanemarljivom broju igara.
Recimo prvi Radeon je bio vise DX7 od GF2 GTS-a i mogao je da propusti 3 teksture po prolazu. I pojavila se samo jedna igra koja je to uopste koristila, Serious Sam. (doduse i Se.Sam 2)

Takodje najbolji primer je trenutni broj igrara koje koriste pixel shadere. To su Morrowind, Aquanox, Enclave, mozda jos 2-3 igre koje nisu ni vredne pomena. Niko ni ne pravi DX8.1 igre a kamoli DX9 kad je to em tesko em nisu omasovljene te karte em se dx menja svake 2 godine, koliko traje razvoj bilo koje iole dobre igre.

Mislim da je pomena vredan svakako i Black Hawk Down!
Bump mapping jako dobro upotrebljen za prikaz zidova i tla, pixel shader-i upotrebljeni kod presijavanja oruzja na suncu( preterano :) , onda voda(no comment to treba videti, ima ona scena kad udjes u helikopter i iz njega aktiviras minu, koju si predhodno postavio u brod, nakon cega prisustvujes izuzetno lepoj exploziji koja se pri tom oslikava na zatalasanoj povrsini okeana)

A graficki je po kvalitetu textura i broju poligona veoma upadljiv i Gun Metal!

Poz

Ej ljudi, ja imam Gigabyte Radeon 9000 Pro 64 Mb MAYA TV out :)

Mala sala! Izvinjavam se na napadnosti/dosadnosti. Oba reply i u ovde i u video sekciji sam pisao u istro vreme, pa slicno bodu oci. Naleteo sam na nekoliko posta koji se bave poredjenjem MX i r9000 i to me malo "isfrustriralo"pa sam tako odreagovao. Drago mi je da 90% ljudi zna to sto zna, ali sam ja naleteo na onih 10% koji neznaju....
Izvinjavam se, necu vise.... nikad...

P.S. Ono za moju g. kartu... pa neki ljudi u potpisu imaju celu konfiguraciju... a i preporuka je da kad se prica o nekom problemu da se navede hardver.

bansek je napisao(la):
Ej ljudi, ja imam Gigabyte Radeon 9000 Pro 64 Mb MAYA TV out :)

Mala sala! Izvinjavam se na napadnosti/dosadnosti. Oba reply i u ovde i u video sekciji sam pisao u istro vreme, pa slicno bodu oci. Naleteo sam na nekoliko posta koji se bave poredjenjem MX i r9000 i to me malo "isfrustriralo"pa sam tako odreagovao. Drago mi je da 90% ljudi zna to sto zna, ali sam ja naleteo na onih 10% koji neznaju....
Izvinjavam se, necu vise.... nikad...

P.S. Ono za moju g. kartu... pa neki ljudi u potpisu imaju celu konfiguraciju... a i preporuka je da kad se prica o nekom problemu da se navede hardver.

Nema problema ! Vec sam urgirao kod Bokija da te banuje :D

Naravno sala...kao sto sam rekao u mom kritikovanju tebe u prvom postu, verovatno sam i ja bio preostar ali sam naisao u 3-4 treda na tvoje komentare apropo odnosa GF4mx-R9000Pro a njihov odnos ne znaju samo oni koji nista ne znaju.

Elem, svako dobro i puno piva cheers
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno