Šta je novo?

Splashtop mac adresa

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Zna li neko da li je moguće na ovoj ditribuciji koju Asus koristi za pokretanje Express gate pronaći mac adresu

pa ista je kao i kad podignes bilo koji sistem ;)

Nije

Ako na račuanru imaš instaliran Win i Linux one se razlikuju na Linuxu čak može lako i da se manja. Ako na ruteru podesiš da pušta samo računare po adresama moraš posebno da navedeš za Windows a posebno za Linux jer ako navedeš samo za Wun Linuxi nemaju pristup netu, zato me i interesuje da li je moguće to proveriti i dozvoliti da račuanr kad je pokrenuta ova linux distribucija ima pristup netu ako je on ograničen na ruteru pomoću mac adrese

da li mozes da pogledas na routeru. vidi spisak aktivnih konekcija i njihove mac adrese.

probaću tu varijantu, to bi trebalo da bude rešenje

Kako bre moze da bude razlichita MAC adresa kada se promeni OS?
Koliko se ja secam to je adresa koja se dodeljuje mreznom uredjaju i nalazi se u read only memoriji istog, tako da mi stvarno nije jasno kako promena OS-a moze da ima uticaja na ROM memoriju mreznog uredjaja.

Kako bre moze da bude razlichita MAC adresa kada se promeni OS?
Koliko se ja secam to je adresa koja se dodeljuje mreznom uredjaju i nalazi se u read only memoriji istog, tako da mi stvarno nije jasno kako promena OS-a moze da ima uticaja na ROM memoriju mreznog uredjaja.

Baci pogled malo na macchanger i ifconfig hw

to nije dokaz ;)
naravno da moze da se spoof-uje mac adresa ali to je privremeno...

Vrh Dno