Šta je novo?

Spire Positivo SP510-1U 0dB!

Bane-Nis

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2000
Poena
660
Hm... :trust:
Da li bi ovo cudo moglo da izgura tih "0dB" na Q6600 naravno ne klokovan na 2.4??

SP510-1U.jpg

SP510-1U_2.jpg

Product Specification
Socket 775 Static cooler
Dimensions Heat sink : 90×90×28.35 mm (l × w × h)
Features All copper heatsink, 1U Rackmount
*Note: Direct or indirect airflow onto this heat-sink is mandatory, please check above chart for required airflow.
Application Intel : Celeron D ~ 3.2 GHz
Celeron D ~ 2.93 GHz (340J)
Core Duo ~ 2.33 GHz (775 Dual-core)
Pentium 4 ~ 3.73 GHz (775 Prescott)
Pentium D ~ 3.4 GHz (775 Dual-Core)

Thermal resistance @ 5 m/s flow speed 0.29 ~ 0.30 °C/W
Thermal type Stars-420 white grease (Injection tube)

Poslednja izmena:
Naravno da ne... to je 0dB hladnjak, ali mu treba 100dB ventilatora u 1U kucistu koji ce da naprave promaju dovoljnu da se to sve hladi...

Poslednja izmena:
Tako sam ja stavio TT Sonic Tower na X2 3800 bez ventilatora, dok sam pratio u biosu, temperatura se popela do 70 C . Iskljucio sam masinu i otisao po odgovarajuci ventilator.

Poslednja izmena:
Znaci nista bez dobrog blowjob-a :d

Ma odvalis lepo bocnu stranicu i uzmes lepo jedan 12V-tni ventilator za oveci autohladnjak pa da vidis kako bije tornado po kucistu hehe

Poslednja izmena:
Nema sanse to da radi bez ventilatora a i sa njim je pitanje sta bi se postiglo. Mislim pogledaj kako su ta rebra gusto pakovana pa tu treba obezbediti tajfun da prodje kroz njega da bi se obezbedilo dobro strujanje izmedju rebara . A ako se ventilator stavi odgore on ne tera vazduh izmedju rebara . Ovo bi mozda moglo da ohladi procesor na mom mobilnom (telefonu )

^ potpisujem
i mene zivo interesuje sta su inzinjeri Spire-a razmisljali kada su projektovali horizontalna rebra ... vise mi lici na listove :trust:
razumem izgled, kao chips, tih listova .... mozda one rupe po sredini imaju neku funkciju ... ali kako montirati odgore neki vent? interesantno bi ibilo videti na delu taj qler.
p.s.
sad videh ovo na njihovom site-u:
Spire is proud to release the newest in 1U server cooling solution. This design work most effectively with indirect air-flow guided thru the thin-fins of the Positivo.
znachi najbolji je u dobro provetrenim kucistima ;)

Poslednja izmena:
Pa projektovali su ga onako kako treba; da stane u 1U serversrko kuciste koje je 4.4cm visine. Posto je kod ovih kucista jedini smer kretanja vazduha od-napred-ka-nazad jasno zasto nije planirano da se ventilator montira od gore :)

Sta je ono drzac za podmetace za case?? :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno