Šta je novo?

Spire Hard Disk Plastic Cooler

ivanvolf

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
330
Ima li neko iskustva sa ovim hdd kulerom, verujem da hladi ali meni je bitnije da li je necujan na 5v. Naime celi komp mi je noise free osim hdd-a koji visi na gumenim trakama i utisan je acoustic managementom, kada izolujem taj deo gde je hdd sa stiroporom i sundjerom vise se ne cuje ali temperatura se popne sa 42c na 48c. Deluje mi kao ok resenje da ne budzim tamo neke nepredvidjene kulere.

9003075_1.jpg

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9003075

probao. nije bash nechujan na 5V.
Bolje, sto kazes, "nabudzi" 80mm @5V, mozesh njih naci prilichno nechujne, a josh ako te ne mrzi da stavish i potenciometar, podesish kako ti odgovara i milina :)

I pored svega prethodno navedenog, nezgodno je, kad se stavi na HDD, da ga montiras u kuciste, jer u vecini slucajeva moras da krivis one "sitne" limove koji drze HDD.
Jos jedan glas za 80mm na 5V. :smoke:

Ako ti smeta buka HDD bilo kakvo aktivno hlađenje diska će ti zasigurno pretstavljati veći problem.
Stiropor i sunđer,kao i slični materijali prave više štete nego što donose koristi.
Imaš i pasivnih hdd kulera,ali ni od njih ne očekuj neku veliku vajdu,čak i u prilično dobro provetrenom kućištu su korisni taman toliko koliko i buke stvaraju.
Umerena buka koju proizvodi HDD uz normalnu temperatura diska je ipak najprihvatljivije i uz to najjeftinije rešenje.

Nazad
Vrh Dno