Šta je novo?

SpinPoint F3 SAHD502HJ ili Caviar Blue 5000AAKS?

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Koji je bolji hard disk za taj novac? Cene su skoro iste. Sta mislite o performansama, roku trajanja, itd?

Samsung F3 je sigurno brži i nešto se manje greje i troši struje... Rok trajanja je teško dati, a za garanciju pitaj prodavca.

+1 za F3

Nisam stigao da editujem, u pravu si. F2 ima od 1.5TB.

On se sastoji od 2 ploce od 500GB, jel tako?

Onda je reseno, uzecu od 1TB. :)

Hvala svima na pomoci. Ko pita, ne skita.

A koji je bolji izmedju Samsung SpinPoint F3 1TB SAHD103SJ 32MB i WD Caviar Black 1TB WD1001FALS 32MB? Razlika u ceni je nebitna. Uzimam za 10 dana HDD, pa mi je nevazno. Bitne su mi performanse. Garancija je na strani WD-a jer je 5 godina, u odnosu na 3 godine za F3.

ma bilo je vec milion tema o f3 vs black. vecina je za f3. definitivno je bolja kupovina(i zbog performansi i zbog cene). iako ti je nebitna cena, ipak treba napomenuti da je f3 1500 din jeftiniji, sto nije zanemarljivo.

Nije zanemarljivo, to se slazem. Ali kada vec dajem toliki novac, dao bih tih 1500din za jos 2 godine garancije. Meni mnogo crkavaju hard diskovi iz nekog razloga, a to bi mi bila neka vrsta osiguranja.

Znaci, sve u svemu, ipak je bolji F3 1TB? Kako sam procitao, on ima 2x500GB ploce, dok WD ima 3x333GB ploce. I zato je F3 brzi. Da li sam u pravu?

Sorry sto davim, ipak nije malo novca u pitanju.

ja sam uzeo black jer f3 nije mogao nigde da se nadje u tom trenutku. 2 dana po kupovini sam shvatio da bi bilo bolje da sam uzeo 2xf3 od 500 nego ovaj od 1tb. svi koji imaju f3 kazu da je skoro necujan, dok ovaj moj bas solidno krci.
garancija mi i nije toliko bitna jer su 3 godine dugacak period. pitanje je da li cu i toliko koristiti ovaj disk. a ako ce da crkne onda mi nije bitno koji je(sad ce neko da se javi i strucno objasni kako se podaci lakse vracaju sa crknutog wd-a nego sa samsunga :cigar:)

Koliko je provereno da SpinPoint F3 vibrira u toku rada? Razmisljam o kupovini ovog ali me zeza sto imam stariju plocu sa SATA 1.5 konektorima pa me interesuje da li ima jumper koji bi ga downgrade-ovao sa SATA2 -> SATA???

Nema džamper, mada za verziju od 500 GB ne znam ali verovatno je isto. To se radi programčićem ES Tool, ima na samsungovom sajtu, samo ako ti ploča ne prepozna automatski hdd moraćeš da to izvedeš na drugoj mašini (kod nekog) sa novijom pločom (sata II).
E da, vibrira ali nije to nešto strašno, zašrafiš dobro u kućište sa sva četiri šrafa i to je to. Jedino ako si freak po pitanju tišine, to jest ako ti se u računaru ventilatori skoro ne čuju i zvuk hdd-a je najglasniji onda ima smisla razmišljati o najtišem mogućem disku (sporijem), ili uključivanju AAM opcije, ili budženju diska na gume, pertle... :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno