Šta je novo?

Spellforce 2: Shadow Wars izašao!

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Nakon silaska na zemlju :Klanjanje Njegove Visosti :Klanjanje Obliviona red je došao i na ostale propovednike sreće! Jedan od takvih Apostola nirvane, i verovatno posle Obliviona druga najbolja igra koja će se pojaviti u 2006. jeste Spellforce 2 Shadow Wars. Ko je propustio Spellforce 1 propustio je pravo remek delo i ko ga šiša. Drugi deo je izašao i sutra slede utisci.
Pozdrav svima!

Filipenko bre, kakve se to trave napusis kad dajes ovako prejake uvode :d . Gde li samo nalazis inspiraciju???

Inace zeljno iscekujem tvoje utiske o drugom delu. I ja sam keca presao i bila mi skroz ok igra.

Poslednja izmena:
EU verizja ce biti sa izdajnickim StarForce 3.7 CP dok se US verzija doneti TAGES CP. No, po svemu sudeci nema raloga za brigu... LINK

omg omg PC kao igracka propada, bez'mo u brda

😉

Baš vala 😛 Čeka se 12 apostola (The Witcher, Dragon Age, Gothic 3, Neverwinter Nights 2, SpellForce II: Shadow Wars, Hellgate: London, Prey, Timeshift, Supreme Commander, Warhammer: Mark Of Chaos, Star Trek Legacy i Crysis), kao i dva proroka (Warhammer Online i Age Of Conan). Sreća nikada ne dolazi sama.

filipenko je napisao(la):
Baš vala 😛 Čeka se 12 apostola (The Witcher, Dragon Age, Gothic 3, Neverwinter Nights 2, SpellForce II: Shadow Wars, Hellgate: London, Prey, Timeshift, Supreme Commander, Warhammer: Mark Of Chaos, Star Trek Legacy i Crysis), kao i dva proroka (Warhammer Online i Age Of Conan). Sreća nikada ne dolazi sama.
Kako procitam po jedno ime sa ove liste, tako vidim da sam pao po jedan ispit. 🙂

Pored svih ovih apostola nirvane i proroka najvise iscekujem Star Trek: Legacy, ako se ne varam vec dugo vremena nije izasla neka Star Trek igra, a zadnju sto sam secirao bila je SFC3, u svakom slucaju ova ce biti pravo osvezenje.

Poslednja izmena:
Filipenko zaboravio si S.T.A.L.K.E.R-a 😀

Supreme Commander je koliko ja znam pomeren za pocetak sledece godine 🙁

G!!! je napisao(la):
Supreme Commander je koliko ja znam pomeren za pocetak sledece godine 🙁
Fariseji nam progone apostole, proklete im duše... :smack:

Apostol je među nama! Sila Zvezda je pobeđena malom slikom demonskih alatki, tako da nema bojazni od farisejske jeresi koja tvrdi da samo bogati mogu da uživaju u ovom blaženstvu!

Malo o igri, čisto nakon jedne kraće sesije - FENOMENALNO! Na prvi pogled će vam grafika oduzeti dah, pošto je u pitanju Oblivion sa pogledom odozgo (dobro de, nije baš, ali je zaista fantastično, bolje od bilo koje aktuelne strategije 🙂 ). Nisam baš sasvim provalio kako ide građenje karaktera i heroja, izgleda da će to uslediti kroz samu igru (mislim na formiranje klase i slično) pošto u uvodnom ekranu ne videh bilo kakve opcije za podešavanje. Sve je i dalje tu - odličan i zarazan gejmplej, velike, raskošne i prekrasne mape, fantazijski svet - ko je voleo prvi obožavaće i drugi deo, ko je propustio prvi evo mu prilike da sve nadoknadi.
P.S. priče nisu povezane (makar za sada) sem ponekog osvrta pominjanja nekog karatkera iz prvog dela tu i tamo.

Edit: ako neko zna gde se može kupiti original prvog dela (The Order Of Dawn) sa njegovim ekspanzijama (The Breath Of Winter i Shadow Of The Phoenix), na foru Morrowind Game Of The Year Edition-a, neka obavezno javlja!

Poslednja izmena:
Kakva je po zahtevnosti? Jel trazi pixel shadere 2.0? Jel se opet sve vrti oko runa?

Ja sam igrao do pola prvi deo, i mnogo mi se dopao. Ali ne znam da li će biti vremena da se igra Spellforce 2. Ako Feely kaže da je tako dobra, možda obrnemo... Jel ima neku zaštitu ?

White_Dragon je napisao(la):
Kakva je po zahtevnosti? Jel trazi pixel shadere 2.0? Jel se opet sve vrti oko runa?
Nisu obavezni, može i sa 1.1 shaderima. Video sam dotične u opcijama.

White_Dragon je napisao(la):

'De si pa ti video Gothik i Spellforce bez runa ?? :d

@filipenko

Na kojoj masini teras SpellForce2?

Sempron 3100+, 1 GB rama, 6800 GS. Ne deluje mi uopšte kao specijalno zahtevna.

A kako ti je isao demo u odnosu na retail verziju? Zanima me da li su ispeglali engine od izlaska demoa?

ajd jos neki utisak pored filipenka...
poredjenja sa ostalim slichnim igrama?

mLaki
Nisam igrao demo. Igram demoe samo onih igara za koje nisam siguran da će biti odlične.

zaghy
Slične igre su Spellforce The Order Of Dawn, Spellforce The Breath Of Winter i Spellforce Shadow Of The Phoenix. Sličnih igara nema. Ima igara čiji se elementi nalaze u Spellforce-u, ali ne postoji igra sa kojom on može direktno da se uporedi.

Jel su smanjili RTS elemente? To mi se najmanje sviđalo u Spellforceu 1...

Bezbožniče!

Jel su smanjili RTS elemente? To mi se najmanje sviđalo
Kako mislis da smanje RTS elemente? igra je u osnovi RTS sa RPG elementima a ne RPG sa RTS elementima.Razumem ja da se sve vrti oko heroja a jedinice su usputno sredstvo za gazenje protivnika, ali ipak je akcenat na menagmentu veci nego na RPG razvoju heroja. Ima vise misija u kojima se sve svodi na razgradnju i sibanje vojski nego onih u kojima vodis grupicu heroja 😉

igre je zapravo sjajna jer je mogla da se igra ili kao rpg ili kao rts, znaci mogao si apsolutno sve delove da na dva nacina predjes bez problema, ako ti se ne svidja tamo gde ima rts pa ti igraj onda h'n's 😉

Hahaha ovo je sjajno. Došao sam do kraja prve mape, gde me je očekivao razgovor sa Patrijarhom. Tu sam doživeo pravi šok, kada sam ugledao Patrijarha. Uostalom pogledajte sami. Ja očekujem neku crkvu i nešto slično, a ugledam ruševine hrama i spaljenu zemlju okolo...a onda sam se susreo sa patrijarhom :d

edit: a sama priča više nije o bezimenim rune ratnicima, već o jednoj porodici čijim venama teče zmajeva krv (ko je rekao presveti nabudženi imperator Tiber Septim :eyebrows: ) i njihovim avanturama širom ovog mističnog kontinenta.

Prilozi

• Patrijarh.webp
    Patrijarh.webp
    341.8 KB · Pregleda: 165
Poslednja izmena:
Lepo, lepo. Samo si trebao jos koju sliku ubaciti cicijo :d

Evo vam za vas razmažene :d

Sa leva na desno možete videti:
Noćna borba
Heroina koja kao i svaka izdržljiva dama izlazi iz žbunja sa 5-6 vojnika 😀
...i naravno, najveća 'ladovina je za šefa :smoke:
Dok seljani rmbače vojska laduje i *****ava se 🙂

Inače, igra ima predivne smene dana i noći što se grafički baš reflektuje sjajnim promenama. Dinamičke senke se okreću i izdužuju u zavisnosti od zamišljene rotacije sunca. Sjajno!

Prilozi

• heroina.webp
    heroina.webp
    356.8 KB · Pregleda: 111
  • Nocna-borba.webp
    Nocna-borba.webp
    340.4 KB · Pregleda: 106
  • sef-u-ladovini.webp
    sef-u-ladovini.webp
    381.6 KB · Pregleda: 132
  • rmbanje-i-ladovina.webp
    rmbanje-i-ladovina.webp
    356.8 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Ove fotke prilicno lepo izgledaju...
Moracu da probam igru. jel zna neko gde ima regularno da se kupi i po kojoj ceni ?

Jel to maksimum detalja, Filly?

Nazad
Vrh Dno