Šta je novo?

SpeedFan4.05 - What The F*ck!!!

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Probao i taj cuveni SpeedFan. Startujem ga; cujem nesto se utisao komp. Pogledam - vidim ne vrti se cpu fan, kao ni fan koji mi hladi graficku koji je takodje nakacen na plocu! Sreca moja te mi je kuciste bilo otvoreno te sam to primetio, inace bih :wall: :wall: :wall:
Brze bolje iskljucim SpeedFan i svi fanovi opet pocnu da se vrte!
(ostali fanovi prikaceni direktno na PSU normalno rade, dok svi nakaceni na plocu prestanu dok je upaljen program)

Evo i slike...

Sta se ovo desava?

Pozdrav!

Prilozi

• SpeedFan405.jpg
    SpeedFan405.jpg
    43.4 KB · Pregleda: 141
Pa koristi prog koji si dobio sa maticnom, jer oni nece da drkaju komp. Speed Fan je kanta. Ako bas zelis SF, skini najnoviju verziju. Abit I Asus ploce imaju svoju konrolu fanova i tempa a za Epox skini USDM prog.

Hteo sam samo da ga isprobam. To je skorasnja verzija inace. Nego sam se iznervirao sto je cpu mogao da mi rikne (u stvari valjda mu ploca ne bi dopustila, al opet...). A ionako cu za 2 nedelje da prodam AMD. :)
Mislio sam ako je neko imao slican problem. Ne znam zasto se to desava.

Pozdrav!

NightVision je napisao(la):
Hteo sam samo da ga isprobam. To je skorasnja verzija inace. Nego sam se iznervirao sto je cpu mogao da mi rikne (u stvari valjda mu ploca ne bi dopustila, al opet...). A ionako cu za 2 nedelje da prodam AMD. :)
Mislio sam ako je neko imao slican problem. Ne znam zasto se to desava.

Pozdrav!

Speed Fan ima opciju (u Reading tab) gde mozes da menjas brzinu obrtanja fanova (sistemski i cpu) u procentima (pisace ti Speed 01 i Speed 02 i pored njih imas procente koje mozes da menjas). Pretpostavljam da je greskom program kod tebe podesio fanove na 0%.. Pojacaj to na 100% i bice ok.

Ja imam MSI plocu i Speed Fan mi pokazuje iste temperature kao BIOS, dok PC Alert (koji je dosao uz plocu) pokazuje (laze) + 4 C... Tako da moram da kazem da mi je Speed Fan ipak ok program, za razliku od onih koji su dosli uz plocu.. Ludilo.

Pa evo na screenshot-u koji sam postavio gore pise da su mi sve 3 brzine podesene po defaultu na 100%. Vrlo interesantno. :D Bolje da ne smanjujem brzinu, mozda krenu da se vrte u suprotnom smeru. :d ;)

speed 1,2...itd su za brzinske presete FSB i broj obrtaja. On ima mogucnost da ti spusti FSB i utisa ventilatore kad je CPU na idle i temperatura niska. Ovo moze da bude korisno ako volis tisinu. Nije nikakav problem, samo iskljuci automatic fan speed control koji ti je stikliran po defaultu. Kasnije ces videti kao mozes da namestis brzine i FSB presete :) Malo mi je smesno kako si se uspanicio na frku i nisi primetio "automatic fan speed control" Sta mislis zasto se zove speedfan :d Inace meni je program do j@j@ jedino se malo duze ucitava...

Ma probao sam, naravno, i sa i bez "automatic fan speed control" i opet potpuno ista stvar!!!

Ma probao sam, naravno, i sa i bez "automatic fan speed control" i opet potpuno ista stvar!!!

Pogledao sam ovaj tvoj JPEG i moram ti reci da me odusevljava ovaj tvoj -12 V koji je kod tebe - 16.97 i ovaj -5 na skoro -9 :)) A tek ova temp3 na -1 stepen C :))) Detektovao ti i frizider? :)))

Lepo je sto ti bar taj speedfan pokazuje da su ti sva 3 ventilatora na 0 obrtaja, pa bar znas da su iskljucena. Ja imam verziju 4.15 (najnovija).. Skini je za svaki slucaj, pa probaj ponovo. Inace, zavidim ti sto ti iskljucuje ventilatore, moje nece da iskljuci uopste, ni da ih smanji..

Ja ga koristim kao pouzdan detektor temperatura..

To sam i ja primetio. Svaka cast autorima programa na kompatibilnosti sa svim plocama. :D Ploca mi je ASUS A7V600. Skidam i tu najnoviju verziju cim mi proradi kablovski. Danas ne radi iz nekog razloga pa sam na eunetu.

pozdrav!

e sad sam primetio tek, tebi on uopste ne prepozna plocu kako treba posto ti ne ocitava ni temperaturu procesora ni voltazu procesora (ili voltazu chipseta ?) temp1 bi trebalo da je chipset temp. a temp2 CPU temp. Inace ni ja ne mogu da usporim fanove jer nema moje ploce u kontroli za FSB u "speeds" tabu...

Evo ga! Sa najnovijom verzijom 4.15 mi izgleda radi ok. Svi fanovi rade. :banana:

Prilozi

• SpeedFan415.jpg
    SpeedFan415.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Evo ga! Sa najnovijom verzijom 4.15 mi izgleda radi ok. Svi fanovi rade. :banana:

Dobro je da ti sada fanovi rade kako treba,jedino je temperatura i dalje ostala na standardnih -1(mora da je neka prometeja u pitanju) :D :D

Poslednja izmena:

Eto resenja :)
Nego bre, stvarno, ostalo ti -1 stepen na temperaturi.. Kako si spojio zamrzivac sa plocom, mogao bi i ja :)

:D:D Ma ko ce ga znati. Verovatno bi svuda pisalo -1C da povadim konektore fanova sa ploce. Mozda sledeca verzija i to ispravi. ;)

Pozdrav svima!

samo stavi u configuraciji da ti to ne prikazuje. To je verovatno prikljucak za senzor na kome nista nema...

Stavio sam to i sad je sve OK. Samo me one negativne voltaze malo bune: -12 V koji je -16.97 i -5 od skoro -9. :)

Vrh Dno