Šta je novo?

Spectrum nostalgija...

Universe

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
695
Naleteh danas na stranicu sa jako zanimljivim emulatorom za legendarni ZX Spectrum.
Očito je rađen u Javi, ali me iznenadio kvalitet grafike i zvuka skoro kao na standardnim emulatorima.
Ima i nekoliko desetina igara, probao sam neke, posebno moj omiljeni Jet Set Willy i Target Renegade.
Proletelo mi je pola sata, da nisam ni primetio. ;)

http://www.zavetrina.com/nostalgija.htm

Super su linkovi, inače worldofspectrum posećujem skoro redovno, ali me prijatno iznenadio ovaj Java emulator, nisam ni predpostavljao koliko je to dobro odrađeno u tako kratkom programu.
Prava stvar za retro razbibrigu dok sam online, bez mnogo baktanja sa onim masivnijim emulatorima koje imam na hardu.

hahahaha ... ko li se setio da stavi XP na spectrum :D

eh ti dobri stari dani sa ucitavanjem programa u spectrum

- Hocemo da igramo nesto?
- Moze, moze!
> Load "" <enter>
* Klik! peeee trt... peeee .trtrtrtrlrltlrltlrrl ... *Tape loading error*
- O ne, ajd opet...
* rew, rew, rew.... - Jel ovde pocetak? - Au nije, ovo je druga igra... fwd, fwd, fwd... Play!
- Eeee, guzva ti se kaseta!
- Ma daaaaaaj!
- Evo ti olovka, pa je zategni...
- SAD PUSHTAJ - KO NOVA JE!! :)
> Load "" <enter>
* Da si moja devojcica, zivela bi ko kraljica... danju ko kraljica, a nocu ko carica... ####
- Mislim da si pustio pogresnu stranu kasete...

lol!! :D

Maaaaaaaaaaaaaa daj od koga si to dobio snimljeno preko dzeja pa ja sam vecinu imao snimljeno preko pilota i ostalih pop i rok grupa.Sreca pa cd nikad nije mogao tako da se presnimava.

jeste da sam za dzeja malo omasio... mislim da ta stvar tad jos nije ni postojala :)
posle onog snimka sa XP na spectrumu, ima jos par snimaka gde likovi koriste mp3 player da bi ucitavali igre... izgleda da je toj muci dosao kraj :D

Nazad
Vrh Dno