Šta je novo?

Specifican ruter

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Posto se ne razumem preteranu u tematiku reko da pitam vas za savet. Treba mi ADSL ruter sa sto boljim wi-fijem, trenutno imam TP-Link TD-W8901G i ne zavrsava mi posao sto se tice wi-fi, odnosno mali mu je domet i nema opciju da uz pomoc njega pristupim drugom wi-fiju u stanu. Takodje taj ruter treba da ima sto bolji protok [full hd], da ima opciju za konekciju za smart televizorom i da je moguce preko njegove wi-fi antene da se pristupi vec postojecoj wi-fi mrezi tj da po potrebi ako mi ne radi adsl mogu preko njega da pristupim drugom ruteru koji je sa kablovskim internetom. Koji su nazivi za te tehnologije koje meni trebaju ili jos bolje koji modeli mi zavrsavaju posao? Pozeljno je da budu sto jeftiniji posto je budzet ogranicen. Delimicno je ovo pitanje za "sta da kupim" ali mene vise zanimaju nazivi tih opcija koje meni trebaju pa cu sam da potrazim po netu odgovarajuce modele. Hvala unapred :wave:

Wi-Fi može biti ili u AP modu (kako je kod tebe sada), ili klient (kad se kači na drugi AP). Jedino Ti je rešenje da po gubitku ADSL signala ručno promeniš mod. Automatski može samo kod boljih rutera (ko je rekao Mikrotik?), ali tad moraš imati dva uređja stalno uključena u klijent modu (1. ADSL; 2. Wi-Fi klient na AP od kablovske ili direktno LAN kablom).

Ja ne bih uzimao ADSL ruter nego samo AP koji radi u bridge režimu i takačio bih ga UTP kablom na postojeći ADSL ruter. Tako bi dobio dva AP-a, jedan koji je ugrađen u ADSL ruter i još jedan koji mogu da stavim gde odgovara da pokrije ostatak prostora.

Nazad
Vrh Dno