Šta je novo?

Spavanje uz ukljucen kompjuter.

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Da li mozete da spavate kad je on ukljucen? Ja od kad sam uveo kablovski net, moram da spavam u svojoj staroj sobi jer me buka iritira. Kuler mi radi na 5200 o/min.

ne shvatam poentu threada, ali ako ti taj info znachi.. evo i odgovora: MOGU!
:)

Naravno da mogu.
Kuleri: Napajanje, cpu, kuciste, grafika....
Pa mi ne smeta. Jos kad pustim kasperskog pred spavanje (a u koje drugo vreme, nego kad ne radim nista) da mi drlja po 100GB... Cujem ga krr-krrr-krrrrrrrrr.... Pa ga za pola minuta ni ne cujem. Uzmi suk, pa ti nece smetati :D

Poslednja izmena:
Meni moj racunar ne smeta jer nismo u istoj prostoriji. Produzni kablovi od 5m za misa, tastaturu, zvuk i monitor i resen problem -- racunar u hodniku, ja mirno spavam. To ti je investicija reda 900din za kabl za monitor i jos oko 450din za PS2 kabl i oko 300din za USB. Mozda i manje.

Poenta threada je kada uzmes nesto lepo, moras nesto da zrtvujes, a u ovom slucaju spavanje u mojoj novoj sobi koju obozavam.

Zasmeta mi jednom u 2 meseca, kada sam bas bas umoran i treba mi tisina da se lepo odmorim. U kucistu pored regularnog (CPU, diskovi, napajanje...) imam i 8 dodatnih kulera sa plavim LE diodama i 2 plave neonke (doduse ugasene kada spavam) i uopste mi ne predstavlja problem. Btw, nalazi mi se na 20 cm od jastuka :)

Ja sam napravio drugi komp, neka drešina, za p2p i velike downloade preko noći, a istovremeno mi je gateway/firewall. Bitno da je potpuno tih, zavučen ispod stola u neko ćoše, kao da ga nema.

Ovaj komp na kome radim duva ko lud - istina podnošljivo. Ali njega gasim kad spavam. :)

Bez veze. Ja imam sobu za komp :D

Poslednja izmena:
Највећу буку ми прави распали вентилатор из HDD rack-а. Ево сад ме је пробудио :crash:
Мени лично бука веома смета, чак иако 25 година слушам мотор од лифта који је изнад мог стана и "ауспух-free" аутобусе ГСП-а под прозором.
Најчешће искључим комп ноћу... симулирам тишину :S:

Bez problema spavam pored kompa (iako sam u principu prilicno osetljiv na buku), ventilatore jedva da cujem, a ima ih ukupno 5:
- napred jedan 120x25mm, 1300rpm, 20dB
- nazad jedan 120x38mm, 1300rpm, 21dB
- na procesoru 120x25mm, 700-2000rpm. Osim pod 100% loadom na oba jezgra kada ode na 2000rpm, normalno se vrti od 700-1300rpm pa je dakle veoma tih.
- na grafickoj, ATI original, necujan
- na chiset-u, 40mm, 3500rpm-6000rpm, ali se normalno vrti na 3500rpm pa je necujan.

E sad, videcu kako ce biti naleto, kada temperatura u sobi poraste za 5-10C, mada verujem da u idle rezimu nece biti problema. Trenutno je u idle cpu na 28C, chipset na 40C, pwmic na 42C, i graficka na 43C, pa cak i naleto ocekujem da PC bude dovoljno tih..

moji racunari se uglavnom ne cuju... dobra kucista & napajanja...
ali je ovaj u spavacoj ipak ugasen nocu...

nema sanse......i ja imam ventilatore i neonke i ludila..ali ne mogu da zaspem....

kad spvam na selu moram da totalno ugasim TV koji pisti ..ali izgleda da samo ja to cujem!!

he, meni svih 12 kompova sede u klima sobi sa 80 kulera sve zajedno, downloduju, renderuju, ne pitaj sta sve ne rade :p
Soba je zvucno i termicki izolovana i ulazi se sa Smart Cardom. ,)

.... OOOOOOOOO e pa tako ti i treba :)

svaka ti casti

Nemojte tako, mozda chovek voli da odrema na poslu :)

Ja ne mogu da zaspim u tisini - uvek pre spavanje pustim muziku ili film da ide u krug
"all night long". Tako mi nekako sladje da zaspim :) A i buka mi prija, kod frizerke uvek dzonjam od onog zvuka mashinice ;)

Jedino sto sad moram da koristim ShutDown tajmer od kako mi se zenche "uselilo" a i tesko je pobeci od kompjutera - kad u svim spavacim sobama ima po jedan :)

Pravo da vam kazem ne volim kad mi komp radi preko noci zbog buke, ali sta cu, kad ima puno posla :smash:

Rad na nekom dobrom brand name racunaru predstavlja pravo zadovoljstvo zato sto je kod njih sistem hladjenja resen dosta bolje pa se takvi racunari gotovo i ne cuju. Moguce je nesto slicno uraditi i sa obicnim, non brand racunarima.
Konkretno moja kombinacija:

XP2500+ SLK 900U + Papst 1500rpm
ATI 9800Pro Zalman 80HP
+80mm Papst 2000rpm
chipset - pasivan hladnjak zalman
Chieftec napajanje 420w

jedina veca buka (a i ne tako velika kao sto drugi pricaju) raptor 74GB, 200GB WD necujan.

Ja sam jedan od onih da kompjuter treba da radi dobro i tiho. Nesto vise para oko menjanja hladjenja se isplati. Usi ce vam biti zahvalne.

Poslednja izmena:
Taj lov na tišinu često postane i opsesija, kad ukloniš jedan izvor "buke" onda čuješ nešto drugo ... meni su svi ventovi za propuh na 5V, jedino što čujem s vremena na vrijeme je šetanje glave na Baricama (ATA IV) i rezonanciju koju proizvode u tandemu ... već lagano razmišljm o gumenim distancerima ,)

Naravno da mogu,koja bi inace budala bio da dam onolike pare za Centrino masinu kad sam mogao da uzmem dve"kante"za tu lovu! :)
Al kad odem kod devojke pa pustimo neku mjuzu za dremku... nema ni d od dremke jer imam lak san kao niko!U vojsci sam milion puta zbog toga"preplasio"desetare kad dodju da nas bude,cim se uhvate za kvaku a ja iz kreveta"skokom ulevo,sistemom kosog hica"! ;)
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Ne mogu da spavam dok mi je ukljucen komp nikako. Nervira me i najmanji sum, ne mogu da spavam. Iako su mi svi ventovi ili na 5 ili na 7V.

Nazad
Vrh Dno