Šta je novo?

Spasavanje podataka sa CD-RW

• Začetnik teme Začetnik teme pantas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pantas

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2001
Poena
619
Postoji li program koji moze da vrati podatke sa obrisanog CD-RW. IsoBuster i BadCopyPro nisu pomogli.

Teska situacija, kad BCP nije pomogao. Jesi li izmuzao sve mogucnosti iz oba programa? Ako da, moli se, sta jos da ti kazem...

Topla preporuka za CD/DVD Diagnostic, vratio je ono sto ni Bad Copy nije uspeo
poz

Pa ja sam re pokusavao sa tim Diagnostic i retko kad sam uspeo

Sta imas na tom CD-u (ako nije tajna)? Ako su slike ili neki film mozes i rucno da izvuces tako sto ces iz nekog programa da napravis ISO ali sa ukljucenom opcijom da ignorise greske kod citanja. Onda ti ostaje da nekim HEX editorom trazis fajlove po tom ISO-i i da ih cupas. Na ovaj nacin sam izvukao sa jednog CDa film i preko 100 fotografija. Poenta je da fajlovi imaju karakteristicne bajtove kojima pocinju pa se mogu nekako locirati.

Lukija je napisao(la):
tako sto ces iz nekog programa da napravis ISO ali sa ukljucenom opcijom da ignorise greske kod citanja. Onda ti ostaje da nekim HEX editorom trazis fajlove po tom ISO-i i da ih cupas.
Po svoj prilici nije jednostavno povratiti podatke sa obrisanog CD-RW diska. Ni jedan program ne moze da pristupi disku. Probao sam i CD/DVD Inspector. Ne pomaze ni CD Data Rescue.
Podaci su raznorodni. Ako imas vremena, zamolio bih te da snimis neki fajl na CD-RW disk, da disk obrises sa Quick erase i da ponovis kombinaciju koju si probao.
Dali neko zna sta se tacno desava sa diskom nakon primene Quick erase.

Nazad
Vrh Dno