Šta je novo?

spasavanje AVI fajla sa CD-a

Aleksandar

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2000
Poena
650
Znate li za neki SW za Win koji bi mogao da pomogne u spasavanju velikog AVI fajla (700MB) sa ostecenog CD-a.

Svojevremeno sam prebacivao sa VHS traka stare snimke u DivX i rezao na CD, da bih snimke sacuvao. Trake sada ne mogu da nadjem, a snimak ne mogu da procitam.
Probao sam sa par razlicitih CD drajvora, sa DVD-a i CDRW-a. Svi odustanu na pola fajla (kopiranje iz Explorera).

Posto se radi o AVI fajlu, ne moraju da svi bitovi budu korektni, posle se fajl moze iskrpiti da radi, uz par "drop-autova". Kako iskopirati ono sto je "zdravo".
Kako spasti sto vise od jednog velikog fajla??

Radi se o veoma dragom snimku.. :(:(:(:(:(

Aleksandar je napisao(la):
Znate li za neki SW za Win koji bi mogao da pomogne u spasavanju velikog AVI fajla (700MB) sa ostecenog CD-a.

Svojevremeno sam prebacivao sa VHS traka stare snimke u DivX i rezao na CD, da bih snimke sacuvao. Trake sada ne mogu da nadjem, a snimak ne mogu da procitam.
Probao sam sa par razlicitih CD drajvora, sa DVD-a i CDRW-a. Svi odustanu na pola fajla (kopiranje iz Explorera).

Posto se radi o AVI fajlu, ne moraju da svi bitovi budu korektni, posle se fajl moze iskrpiti da radi, uz par "drop-autova". Kako iskopirati ono sto je "zdravo".
Kako spasti sto vise od jednog velikog fajla??

Radi se o veoma dragom snimku.. :(:(:(:(:(

Ajde da probam da ti pomognem jer sam imao istu situaciju. Probaj da ceo CD iskopiras sa CloneCD-om, pa ako ti prijavi greske u citanju (vidi u log file) napravi novi profile ili modifikuj data profile i cekiraj "don't report read errors" meni je na taj nacin uspelo i jedno 2 secunde su "odsecene" od snimka

I ja sam nesto slicno radio nekoliko puta, pomocu CloneCD-a pravio image celog diska, a posle ga "otvarao" sa ISO Busterom. Medjutim, na problematicnim mestima video je bio prakticno negledljiv, a zvuk nesinhronizovan. Van pozicije ostecenja sve je bilo OK.

Uspeo sam da resim problem koristeci pomenuti Iso Buster da iskopiram AVI fajl na HD, uz ignorisanje gresaka. Potom sam AVI sredio programom AVI Fix i uredno snimio na 2 nova diska.

BTW, iako imam LiteOn 48x12x48x, i koristim CD-R srednjeg kvaliteta (MMore & Smartmedia), nikad za sebe ne snimam brze od 12x, a najcesce na 8x. Pri vecoj brzini se na drugom racunaru pojavljuju problemi. Na 16x retko, a na 24x i vise cesce i primetno je usporeno citanje. Sigurnost mi mnogo vise znaci od par minuta duzeg snimanja.

Aleksandar je napisao(la):
Uspeo sam da resim problem koristeci pomenuti Iso Buster da iskopiram AVI fajl na HD, uz ignorisanje gresaka. Potom sam AVI sredio programom AVI Fix i uredno snimio na 2 nova diska.

BTW, iako imam LiteOn 48x12x48x, i koristim CD-R srednjeg kvaliteta (MMore & Smartmedia), nikad za sebe ne snimam brze od 12x, a najcesce na 8x. Pri vecoj brzini se na drugom racunaru pojavljuju problemi. Na 16x retko, a na 24x i vise cesce i primetno je usporeno citanje. Sigurnost mi mnogo vise znaci od par minuta duzeg snimanja.

Pa predji na neke druge diskove recimo Princo ja koristim njih i da kucnem u drvo nemam nikakvih problema a dok sam koristio Verbatim problemi su se samo mnozili.

Vrh Dno