Šta je novo?

Spasavaje podataka: Quantum

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
Quantum Lct20 30GB drmnula struja,bios ga vidi,windows ne,motor se cuje. Uspeo sam da iskopiram windows instalacione fajlove na njega,ali nema sanse da se butuje sa njega -javlja disk read error.
Zanima me dijagnoza i kako da spasim coveku podatke.

Priključi HDD na neki comp i uradi ghost cele particije.
Alat: Acronis True Image 9.1

..... Uspeo sam da iskopiram windows instalacione fajlove na njega,ali nema sanse da se butuje sa njega -javlja disk read error.
Zanima me dijagnoza i kako da spasim coveku podatke.

nisi to trebao ni da pokusavas ako su podaci bitni....

dijagnoza nemoze da se da tako lako - daljinski....

Ako se u Windowsu vidi samo kao unalocated, probaj sa programom GetBack. Inace, nikad ne pisi po hardu ako zelis da sacuvas podatke.

sa gdb tesko da ce da uradi nesto posto je instalirao win
sve u svemu onako nece moci sve nikad

pa nije instalirao Win.. .samo je kopirao instalacione fajlove...

Ma nisam formatirao ništa,samo iskopirao fajlove na prazan prostor..Dalje ne može.
Windows ga ne vidi nikako.
Skinuću elektroniku sa svog starog hdd-a koji je slučajno isti i isprobati šta će biti.

Bolje nosi to kod majstora,jer kako si krenuo pogubices sve :(.

polako ali sigurno, ne diraj elektroniku
idi na google.co.yu pa pretrazi datarecovery

Jesi li gledao u manage -> disk managment?

Ako ti se tu vidi kao unallocated space onda pokusaj sa nekim od programa za spasavanje podataka (Imas vec gore pedlog za GetDataBack, Data Recovery).
Isprobaj vise programa. Manje vise ce ti davati iste rezultate ali nekad neki ume da iskopa nesto sto drugi nisu mogli.

okej nemoj da se ljutis alo malo je cudno da ga ne vidi bios da ga ne vidi device menager...
ma sta tebi znaci uopste nista ga nije videlo, tu ga je svasta videlo a ispade da si radio isterivanje djavola a ne prosto kopiranje

permetume, mislim da ti fali mnogo predznanja da bi mogli da diskutujemo

e ovo zadnje je dobro
da nije norton comander

Mislis ComMander :)

Perpetual je napisao(la):
To sto ga nista nije "videlo" znaci u prostom obliku nigde ga ne ocitava!!a taj programchic ga je pronasao i uradio...duksa

Tamo offtopic price ali moze biti zanimljiva:
Postoji ceska doradjena instalacija Total Commander-a 6.54 pod nazivom TC Power Pack i u nju je ukljucena gomila plugin-ova za TC i vecina je jako korisna. Meni je licno bilo najzanimljivije sto ima podrsku za citanje Linux particija. A tu program za rezanje diskova, tc-ov device manager, registry editor i jos gomila stvari.

Enivej, sto se tice topic-a ja sam najvise uspeha u vracanju podataka imao sa programom "Ontrack Easy Recovery Pro" pa prevashodno preporucujem njega.
KOd vracanja podataka ako nemate rezervni hard koji je veci od ostecenog jako je bitno da postoji resume vracanja podataka, jer ponovno skeniranje traje oko 45min (60GB) i nije bas najsrecnije resenje vratiti 10 GB pa skenirati, pa vratiti jos 10GB...

Nazad
Vrh Dno