Šta je novo?

Sparkle 8800GT baca artefakte u FutureMarku

• Začetnik teme Začetnik teme Ripper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Prvo sam primetio da neće da pokrene Crysis na veryhigh settings...ni FarCry2 u DX10 modu...mislio sam da je do loših lekića...

Međutim RedAlert 3 koji je perfektno radio od prekjuče neće da se startuje...tj hoće ali baca artefakte po ekranu, čak i kad ugasim igru preko Task Managera..
p.s. u 2D i filmovima sve radi ok...kao i u Falloutu 3...
Skinuo i instalirao FutureMark Vantage...i piče svi testovi ali u svakom ima artefakta...

Jel ovo siguran znak da je nešto na grafičkoj riknulo?
p.p.s. Kakav li je Gigatron po pitanju garancije 🙁

To je feature tvoje kartice, ne zove se džabe Sparkle :-devil-:

Šalim se, verovatno je riknula a sa Gigatronom ne bi trebalo da imaš problem oko garancije.

Poslednja izmena:
proveri prvo hladjenje,
mozda hladnjak pun prasine, a i vent. mozda nije u najboljem stanju.

Pa ne verujem...temp je 60tak u idle...a u full loadu ne skače preko 80.. (tako je bilo i ranije)

Sad malo je čudno što recimo ne uposli sve shadere u Falloutu 3....tj tu ne baca artefakte..al s druge strane... 🙁

Jel imao neko iskustva? Tj kako da objasnim ovima iz Gigatrona u čemu je problem, ako zapadnem kod nekog "neukog servisera" ? (zato što kartica u windowsu radi bez problema..)

Ti mu reci tačno kako se problem manifestuje. Verujem da u Gigatronu imaju neku igru u kojoj bi to moglo da se vidi? A šta se dešava u 3D Mark-ovima, da li se i tamo javljaju artekati?

Dada...u 3dmarku Vantage baca artefakte u svakom testu (ALI NE PUNO artefakta! čisto cepanje slike na nekoliko mesta i možda pokoji raznobojni) i pukne negde na 4om 5om... (na default clockovima naravno) izbaci neki error i dole u systray-u da "nvidia display driver stop responding" .

Ali recimo u RedAlertu 3 (koji je ranije radio super) čim učita nivo ne prikaže sliku nego crn ekran i počnu raznobojni artefakti po celom ekranu...čak i kad ubijem igru iz task managera nastave i u windowsu pa moram da restartujem komp!

Paa...da nosim u Giga. ? 🙁

p.s. Kolko ono beše rok za popravke po sadašnjem zakonu o zaštiti potrošača? (je nešto videh 8 dana kad sam ga čitao ali nemoguće..)

Ne znam oko roka, mislim da je procedura da oni provere, pa ako stvarno nije u redu onda šalju uvozniku koji treba da reši reklamaciju.
U nekim drugim kućama sve se završi za dan, kako je kod Gigatrona nemam pojma. Ti nareži 3D Mark na CD pa pravac Gigatron, nemaš više šta da čekaš.

ok... javljam iskustva iz prve ruke.. 🙁 Sad se bacam u potragu za nekom što jeftinijom PCIE karticom dok se ova ne popravi/zameni 🙁

rok je 45 dana.

A najbolje 70 000... Zar to nije smanjeno u novom zakonu?
Inače rešio sam da nosim kartu u ponedeljak...da me ne uhvati vikend (nadam se da će biti gotovo za par dana 🙂 )

p.s. Ko je ovlašćeni servis za SPARKLE u Srbiji ?
pošto sam dobio mail od Gigatrona da ovakav problem ide u "ovlašćeni servis".. Neće valjda da je šalju preko grane? 🙁

Dada...u 3dmarku Vantage baca artefakte u svakom testu (ALI NE PUNO artefakta! čisto cepanje slike na nekoliko mesta i možda pokoji raznobojni) i pukne negde na 4om 5om... (na default clockovima naravno) izbaci neki error i dole u systray-u da "nvidia display driver stop responding" .

Ali recimo u RedAlertu 3 (koji je ranije radio super) čim učita nivo ne prikaže sliku nego crn ekran i počnu raznobojni artefakti po celom ekranu...čak i kad ubijem igru iz task managera nastave i u windowsu pa moram da restartujem komp!

Paa...da nosim u Giga. ? 🙁

p.s. Kolko ono beše rok za popravke po sadašnjem zakonu o zaštiti potrošača? (je nešto videh 8 dana kad sam ga čitao ali nemoguće..)

Mozda pricam gluposti ali ja sam imao slicne probleme sa Palit 8800gt Sonic zbog loseg napajanja, kad sam ga promenio sve je bilo OK

Igrom slučaja ja sam u zamenu od Kimteca (u roku od 3 dana) dobio Palit 8800GT.. Evo sad ću da ga testiram... Na prvi pogled ima dosta ozbiljnije hlađenje od Sparkle-a..

P.S. Kimtec je uvoznik i ovlašćeni servis. Gigatron je od njih nabavio mog Sparkle-a i svu odgovornost prebacio na njih. Sreća pa sam zahtevao da lično nosim kartu u ovlašćeni servis inače bih verovatno čekao 2 nedelje dok se u Gigatronu ne nakupi robe pa da nose u Kimtec..

@Zak81: Nije napajanje... Ipak Corsair TX650 retko crkava 🙂 A i na drugom kompu su bili isti simptomi što se ispostavilo i u servisu.

Sve pohvale za Kimtec, šteta što ne rade maloprodaju i što su malo podaleko ! 😀 (mislio sam da ću se izgubiti u industrijskoj zoni oko Tempa...na kraju sam pošao ka reci da ne crknem od žeđi u putu i nabasao na Kimtec 😀 😀)

P.P.S. Kada sam pitao lika u Gigatron-servisu da li ,u slučaju da Kimtec nema 8800GT trenutno na lageru mogu da dođem kod njih i izvršim zamenu, (pošto sam kod njih na kraju krajeva i kupio), lik je počeo da mi slaže priču "kako oni menju grafičku samo ako je stara 14-30 dana !!!! tako da ne može.. " Veću glupost u životu nisam čuo... Sreća pa zbog lepog iskustva sa Kimtecom neću morati da cimam Tržišnu i idem u Gigatron da tražim keš..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno