Šta je novo?

SPAN na telefonu (interna memorija + kartica)?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Možda je suluda ideja, ali da li postoji softver koji omogućava SPAN izmedju ugradjene memorije i memorijske kartice? Konkreto, na Android uredjaju, pošto bih rekao da je na Linux to najlakše da se odradi? Prednosti su očigledne, jedino me brine USB mass storage režim: kapiram da bi u slučaju SPAN fajl sistem bio neki Ext, a to ne bi radilo u sprezi sa desktop računarom.

Suviše kontoverzna ideja za Benchmark?

U svakom slucaju oborices brzinu upisa na deklarisanu/radnu brzinu kartice, narodski receno: Nikada ti taj avion nece poleteti sinko. ;)
Salu na stranu, sve i da uspes na neki nacin, kartica ce imati nevidjen "ware" rate, jer pretpostavljam da OS pise ko zna koliko puta u storage. Mislim da sa novijim uredjajima i nije nemoguce, mada samo softverski, sto znaci da deo cpu vremena mora biti posvecen pravljenju tog span-a.

Des' Nogga, 100 godina :)

Wearing kartice me ne brine više nego što bi me brinuo wearing interne memorije. CPU vreme je sa današnjim dual- i sada već quad-core procesorima pomalo zanemarljivo. Čak i single-core ne bi trebalo da ima neko zabrinjavajuće opterećenje. Brzina pristupa... sa class 10 brzinama, pa i 8, mislim da nema mesta za zabrinutost. Sumnjam da su integrisane memorije išta brže od toga, mada bih voleo potvrdu...

Kao sto rekoh, iz iskustva mislim da ce to sporije raditi jer ce cpu STALNO morati da pravi taj span, obzirom da je linux pretpostavljam da je izvodljivo, ipak ware rate.... Jesi siguran da je broj upisa bas zanemarljiv?

Da, fora je u interfejsu koji fon koristi za upis na karticu, znam da sam imao na umu da ti kazem i tu sitnicu pa zaboravih

Vrh Dno