Šta je novo?

SPAM-Novak i zahladjenje

IONE

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2009
Poena
320
"Novak Djokovic je stvarno KRALJ.On je primer kako stvari rade!!!"
Da li ste dobili poruku identicne sadrzine poslate sa MTS-a na Telenor broj?

Druga varijanta je "Od sledece nedelje ce izgleda biti zahladjenja, dobro je, inace bi se sve osusilo!!!"

Znam nekoliko ljudi koji su dobijali ovakve poruke(meni je stigla "Nole" varijanta pre desetak dana),da li vi imate iskustva sa Noletom i zahladjenjem?

Gde je tu kvaka?

Ranije su kružile poruke koje su bile su vezane za dobijanje valjda kredita od MTS-a i Telenora pa su ljudi slali ne bi li dobili.
Ovo nisu klasnične poruke tog tipa ali neka glupost jeste. Ovu poruku o zahladjenju je poslao izgleda neki zabrinuti poljoprivrednik :)

Baš pre neki dan uzeo mamin telefon da pogledam nesto i vidim tu poruku za Đokovića ali nisam ni pomislio da je spam.

Dobio i jednu i drugu poruku na više brojeva, kao i ljudi u okruženju!

Nije mi jasno kako se šire ove poruke. U onim cirkularnim kaže da pošalješ poruku na 10 brojeva, tupsoni pošalju i širi se progresivno.
Ove poruke su drugačije, ne traži da ništa pošalješ tako da forwardovanje poruke vjerovatno nije u pitanju. Znači da neko ima bazu brojeva
po kojoj šalje, najvjerovatnije računarom

Pa ne znam za ovo, nisam dobio, ali burazer je pre nekoliko meseci dobio poruku tipa "Ej, znas da je Petar dobio zelenu kartu za USA. Znam da te zanima to, pa da ti javim da se i ti prijavis". Tako nesto. Isto neka nebuloza. Tada mi je delovalo kad klasicna reklama za neki sajt. Bila je ja mislim i adresa u poruci.

Ja dobio, za Noleta, takodje sa MTS mreze...

Dobio sam o Novaku sa mts na telenor mrezu ali nisam reagovao.:eyebrows:

ja sam dobio ovu za zahladjenje...

i sad kad razmislim, verovatno je to smislio neki dripac koji radi kod operatera, jer sigurno ce masa ljudi da se navuce (kao sto sam se ja navukao) pa ce da odgovori barem jednom porukom tipa "a ko si ti?" ili "da da, u pravu si, nole je car! ali izvini, a ko si ti? skoro mi se $%*!@ telefon pa nemam vise stari imenik" :D
i eto njima sigurnog milionskog prihoda...

ma to je neki težak spam, dobih i ja ovo o zahlađenju od sledeće nedelje, sa broja 064/2455118

Ja sam dobio tu poruku sa Djokovicem, i pitao sam: "a ko si sad pa ti?", jer sam mislio da je drugar koji je zaludjen/napaljen na Djokovica poslao tu poruku sa nekog novog broja. :) Nije mi oduzet kredit vise nego sto treba ili slicno.

Edit: Ah, da... dobio sam poruku sa ovog broja: 064/24-555-78

bas jutros dobio ovo o zahladjenju i zakljucio da je neko promasio broj, i sad naletim na ovo!
koja sam ja naivcina nikad ne bih pomislio da je spam u pitanju!

Meni je ta poruka stigla na telenorov prepaid modem :d

D9bCg.jpg

dobio nole poruku na broj koji ima ukupno 5 ljudi... 062 broj, poslato sa 0642454287

zanimljivo je da nije slato sa istog broja :)

I ja dobio jutros... 064-24-55-309 hehe, bas me zanima sta stoji iza ovoga...

^ Srđan Đoković. :)

Da proba neko da zove taj broj? :D

Mozda neko testira neki svoj izum ili sistem i slicno...

Dobio sam dve poruke.
Prvo onu o zahladjenju,a druga ide ovako...
U petak je najavljena temperatura 40 stepeni i vise,postaje stvarno nepodnosljivo!!!
prva je sa 0642455698,a druga sa0642453802.
Za prvu sam i ja pomislio da je greska nekog zabrinutog poljopivrednika.
Zao mi sto nisam dobio i za Noleta...
stizu li samo na prepaid ili ih dobijaju i postpaid brojevi?
Vidim sad da mi je devojka dobila poruku o zahladjenju sa 5118

Mozda su neke sifrovane poruke u pitanju, a spamovanje sluzi da se zavara suprotna strana koja prati komunikaciju...

Mada, s obzirom da nikakve reklame nisu u pitanju, svakakve "teorije zavere" mogu da se prave...

Evo malopre mom klincu od 7 godina stigla ova poruka za 40 stepeni u petak.
Kartica na Telenoru - prepaid a stiglo od broja 0642454377. Sad sam zvao taj broj sa mog telefona, kaže da sam izabrao nepostojeći broj.
Njegov broj imam ja, žena i moja i njena majka (babe). Niko više.

Meni na Telenor postpaid ništa od ovoga ne stiže.
Kome da prijavim uznemiravanje sa nepoznatog broja. Telenorovom ili MTS-om kor. servisu.

Poslednja izmena:
Juce sam oko 11 i nesto dobio poruku o zahladjenju,da ce se sve osusiti.broj ne moze da se pozove,a poruka kada se posalje nema report o tome da li je primljena?POstpaid sam na telenoru.

Očigledno je u pitanju automatsko slanje poruka preko računara, brojeve sa kojih se šalje generiše računar i šalje po nekoj bazi. Svi brojevi počinju sa 064/245XXXX

Stigla kevi maločas druga poruka o vremenu, ne mogu da joj objasnim da nema svrhe da šalje u odgovoru iskaljivanje besa zbog nepotrebnog uznemiravanja zato što bi tu poruku poslala automatu... Matori ljudi i savremena tehnologija ne idu zajedno.

Neki albanski haker se nasalio hehe.

Dobio takodje pre 3 dana o zahladjenju, ali nisam ni odgovorio, mada sam mislio da je greska, jer mi je broj vrlo popularan :D 063 xx yy zzz(mislio sam da neki mafijasi dogovaraju biznis, razmisljao da im kazem da mi posalju odmah robu) :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno