Šta je novo?

spaljen sempron?

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
595
Cackao sam malo komp i reko da malo oc
u pitanju je 2880+
U biosu sam stavio mnozioc 11 a fsb na 200
Posle restarta mi nista ne izbacuje na ekranu niti pali ekran
Da li je moguce da sam spalio semp
radio je na 2.0ghz 2.2 nebi trebalo da mu bude prob
Kako da proverim da li sam ga spalio
hvala
ploca MSI ms-6570e

Ma izgorio ga zbog toga sigurno nisi, samo ti nesto ne podrzava ta setovanja ili memorija ili cpu. Uradi clear cmos i sve ce biti ok.

Retki su slucajevi da se tako spali cpu...moze da se desi ali je procentualno mala sansa...ono sto trebas ad uradis za pocetak a to je da bios vratis na default setovanja...imas jumper na ploci u uradi jednostavno clear cmos...tada bi morala da se probudi masina...naravno ako je sve ispravno...ako ne, skini procesor i probaj ga na drugoj socket a ploci koja ima podrusku za njega...zakljucke izvuci sam :)

nemam uputstvo za ovu plocu
mislite na onaj jumper na kome pise JBAT?
skinuo, pomerio na 2 i 3 pin drzao tako 3-4 sekunde, vratio, upalo komp , opet isto

Probaj da izvadis bateriju jedno 30-ak sekundi pa je vrati, to bi trebalo da upali sto se tice clear cmos-a.

mozda si preterao sa overclockom pa sad ploca nece da se probudi - desavalo se meni na MSI K7N2 deltaL ploci - problem sam resavao tako sto (u mom slucaju) pored northbridge-a postoji jumper za FSB - ako tako nesto postoji i kod tebe prebaci ga na FSB 100MHz, ploca bi trebalo da se probudi - udji u BIOS i resetuj ga, ugasi masinu i vrati ga na default posle toga.

javi sta si uradio :)

Njsigurnija varijante je prvo da skines napajanje pa onda probaj da napravis clear cmos pa neka odstoji tako jedno 5 min pa vrati napajanje u plocu pa probaj...ako ni tada nece onda probaj sa promenom fsb-a ili sa vadjenjem baterije...naravno sve to radi bez ukljucenog napajanja u plocu...bukvalno izvadi 20-o pinski konektor iz ploce i onaj sto napaja cpu sa cetiri pina...

ova je K7L2 delta 2
Ploca je u pitanju
Malopre se digao sa fsb 100 u biosu
digao sam ga na 166 kako je ranije bio i palilo je normalno
Ali ponovo sam pokusao na 200 i opet je zabo :D
sada nista ne pomaze
Iscupam sve kablove i izvadim bat na 5 min.
Nista!
Nemam taj jumper za fsb
bem ti MSI na mom epoxu samo prebacim jumper na 10 sec i sve kao novo
Dajte jos neki predlog kako da smanjim fsb

Postoje jumperi i na toj ploci...e sad nisi gledao dovoljno uputstvo od ploce :) upitanju su j10 i j11 jumperi a nalaze se j10 iza integrisanog zvuka i lana na ploci a j11 jos mlo desno od njega iznad agp slota...e sad da bi dobio odredjeni fsb moras da parvis kombinaciju ta dva jumpera znaci 100fsb j10 spojis na 2-3 a j11 open i to je onda 100fsb

nemogu da ih nadjem
Vidi sliku pa mi reci gde su ako nije prob
hvala

Poslednja izmena:
iz uputstva

Poslednja izmena:
a vadjenje bios cipa iz ploce?
da li bi ga resetovalo

Ma kakvi nemoj to da vadis da neostetis slicajno slot ili bios cip...

Moze da se desi da ti se ispraznio BIOS chip na ploci, pa da sad moras da reprogramiras BIOS.
Probaj jos jednom kao sto su ti rekli, da izvadis bateriju i iskljucis napajanje i sacekas jedno pola sata. Procesor tesko da si spalio, narocito sto ta ploca ne moze ni da digne napon dovoljan da spali taj CPU.

ova je K7L2 delta 2
Ploca je u pitanju
Malopre se digao sa fsb 100 u biosu
digao sam ga na 166 kako je ranije bio i palilo je normalno
Ali ponovo sam pokusao na 200 i opet je zabo :D
sada nista ne pomaze
Iscupam sve kablove i izvadim bat na 5 min.
Nista!
Nemam taj jumper za fsb
bem ti MSI na mom epoxu samo prebacim jumper na 10 sec i sve kao novo
Dajte jos neki predlog kako da smanjim fsb
Na Epoxu nisi ni morao jumper da diras, dovoljno je da drzis INSERT prilikom paljenja racunara ili resetovanja, imas default vrednosti.

Usput, pogledaj da ploca nema jumper za tzv. "SAFE MODE" , mnoge nForce2 ploce ga imaju.

Poslednja izmena:
u uputstvu pod naslovom Jumpers naveden je samo JBAT
Sta treba da radim ako treba da se reprogramira.
Gde da je nosim da mi to urade i koliko ce da kosta

Plocu mozes da probudis ako uzmes neki drugi cpu sa palomino i thoroughbred jezgrom...naravno govorimo o AMD Athlon procesorima za socket A...ako nemas pozajmi od nekog i posle nemoj vise da se zezas sa masinom, ok?

ma dovoljno je da ga skine i ponovo vrati.
kod mene je to uvek palilo:cigar:

sve pokusao.
Izvukao bat i sve kablove ostavio sat vremena tako - nista
Prebacio jumper i drzao 5 min (pokusao i sa ukljuc napajanjem u ploci i sa izvucenim napajanjem iz ploce) - nista

Morace u servis

Nije mi jasno sta li sam uradio prosli put kada je uspelo da se povrati posle 10 pokusaja

Koji sam ja *****, moram ja da cacnem da vidim kako nece kada bi trebalo...

ma nije moja masina.
Ja imam bartona

Nisam pokusavao da skinem procesor, mozda ce to probuditi maticnu

Dual bios je zakon

Probaj covece sta cekas...:) pa javi dalje...

:D:D:D:D:D
Skinuo sam procesor ali cekam burazera da mi donese pastu jer ova se stvardla do jaja.
javljam odmah

Ako se procesor probudi flesuj bios najnovijom verzijom. Bice da je do toga sto nece da radi na FSB200MHz.

nista! :(
Ugasio komp. Skinuo procesor, sacekao da mi burazer donese pastu, stavio procesor i upalio komp.
I dalje je crn ekran kao da nisam upalio komp.
Menjao sam i graficku.

ma nosim je u servis

Ako neko ima jos neku ideju neka javi

Vrh Dno