Šta je novo?

spajanje VIDEO jednog fajla i AUDIO drugog fajla??? KAKO???

japi

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
309
Evo problem:

imam jedan te isti film u 2 avi fajla DivX formatu:

-film.ENG.avi - film je sinhronizovan na engleskom, ali je ODLIcAN snimak, intro mu je duzi u odnosu na drugi snimak za otprilike 5sec (Video: XVID 592x320 25.00fps 720Kbps [Video 0]
Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 102Kbps [Audio 1])

-film.JAP.avi - film je na originalnom jeziku(japanskom), LOSIJI snimak(Video: DivX 3 560x304 29.98fps 782Kbps [Video 0], Audio: MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo 45Kbps [Audio 1])

Sada sta hocu da uradim:

Hocu da napravim takav AVI fajl koji ce imati VIDEO "film.ENG.avi"-a i ZVUK "film.JAP.ai"-a!!!

Pokusavao sam preko VIRTUAL DUB-a ali mi nije nesto islo...

Moze li neko pomoci da probam uz pomoc nekog drugog programa i da mi objasni kako se radi????

Da objasnjavam kako... mrzi me! Ali bilo koji video editor to radi, cak i dub!
A koji je film u pitanju (interesuje me bas zato sto je japanski)?

Moze i preko VDub-a (add stream i tako nesto) ali ja za spajanje slike i zvuka vise koristim NanDub. Izvuci zvuk iz tog videa u kome je bolji, open-uj video koji hoces, pod Audio open-uj taj mp3 koji si izvukao... video -> direct stream copy... Save avi as... i to je to. Ako se potpuno poklapaju jedan i drugi zvuk sa slikama, trebalo bi da bude ok.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa u pitanju je film Miyazaki Hayao-a - "Naushika iz Doline Vetra"(Nausicaä of the Valley of the Winds), film(crtani) je snimljen 1984, ali je nevidjeno dobar, po meni najbolji njegov film, mnogo bolji od onih filmova na kojima je dobio oskar...

http://www.imdb.com/title/tt0087544/ - pogledajte na ovu adresu ako nekoga interesuje

ZVUK i SLIKA se ne poklpaju bas, tako da imam problema oko toga, inace kada sam radio preko VDub-a, nije mi funkcionisala funkcija AUDIO DELAY, ne znam zasto... Zato sam i postavio ovu temu...

ZVUK i SLIKA se ne poklpaju bas, tako da imam problema oko toga, inace kada sam radio preko VDub-a, nije mi funkcionisala funkcija AUDIO DELAY, ne znam zasto... Zato sam i postavio ovu temu...

Ne znam ni ja zasto ti nije funkcionisalo. Enivej, u NanDub-u imas pod Audio, opciju Interleaving, gde pod Delay... upisujes vrednost u ms minus ili plus (ako pises u plusu, ne upisujes znak) zavisno od toga da li zvuk kasni ili zuri. E sad, to u slucaju da na svim mestima (na pocetku, sredini i kraju) kasni/zuri podjednako. Ako to nije slucaj, vec je razilazenje sve vece i vece kako ides ka kraju, onda ti ovo ne vazi... onda moras da se igras sa framerate-om (ako je npr. 25, ti mu stavi 25.01, pa 25.02, opet, zavisno da li je zvuk brzi ili sporiji od slike). Mozda ces morati i da kombinujes Interleaving sa menjanjem framerate-a. I tako dalje... u svakom slucaju, p!ckas ga dok ne ubodes pravu vrednost.

Jedan mali savet... to sve isprobavaj sa dodatim zvukom u wav-u - odziv je brzi ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. U jeee ;) nisam znao da ce da cenzurise p!ckanje kao glagol znacenja slicnog kao cinculiranje, pomeranje "za dlaku" i sl. :D

Bilo koji non-linear video editor - npr.:

Pinnacle Studio (7, 8, 9 ili noviji) - najcesce se dobija original uz neke novije graficke - ja sam ga dobio uz ATI X800XT

ili

Adobe Preimer od verzije 4.2 (koja je iz '99 godine) pa na gore (poslednja je 8.0 - Premier Pro 2)

npr. AP 4.2.:
- otvoris novi projekat u Preimer-u, PAL online 768x576 48kHZ
- "importujes" oba avi fajla
- prevuces ih na vremensku liniju (timeline prozorce) - jedan u A a jedan u B traku
- kliknes desni klik na jedan od kanala (A ili B) i trazis ima opcija nesto kao unlink da odvoji audio i video deo "kanala", tako na oba kanala
- zatim u timeline-u obrises avi koji ima losiju sliku, i ispod njih u audio delu obrises audio od avi-a koji ima losiji zvuk
- zatim snimi projekat (cisto sto Preimer ume cesce da zablokira pa da ne bi sve radio ponovo)
- pa onda ides na Make Movie
- pa biras video kompresiju, rezoluciju itd. (opet PAL), ukucas ime i pustis ga da radi.

Napomena:
- meni sa premierom najbolje idu Xvid i obicna DivX5 kompresija zbog ustede prostora na hardu i sl. Ako hoces od toga posle da napravis DVD onda bi trebalo da radis bez kompresije s tim da ce ti onda taj nekomresovani avi biti oko 20Gb.

Ako se bas ne snadjes, posalji mi mail na [email protected] pa cu da ti napisem kako sve u detalje.

Evo problem:

imam jedan te isti film u 2 avi fajla DivX formatu:

-film.ENG.avi - film je sinhronizovan na engleskom, ali je ODLIcAN snimak, intro mu je duzi u odnosu na drugi snimak za otprilike 5sec (Video: XVID 592x320 25.00fps 720Kbps [Video 0]
Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 102Kbps [Audio 1])

-film.JAP.avi - film je na originalnom jeziku(japanskom), LOSIJI snimak(Video: DivX 3 560x304 29.98fps 782Kbps [Video 0], Audio: MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo 45Kbps [Audio 1])

Sada sta hocu da uradim:

Hocu da napravim takav AVI fajl koji ce imati VIDEO "film.ENG.avi"-a i ZVUK "film.JAP.ai"-a!!!

Pokusavao sam preko VIRTUAL DUB-a ali mi nije nesto islo...

Moze li neko pomoci da probam uz pomoc nekog drugog programa i da mi objasni kako se radi????

Vrlo lako ces to uraditi u ULEAD VIDEO STUDIO ili Pinnacle Studio postavljanjem video fajlova na vremensku liniju, smanjivanjem zvuka te linije i dodavanjem na liniju zvuka drugog fajla. Programi su vrlo laki za koriscenje jedino ce biti potrebno duze vreme za render sto zavisi 100 posto od procesora.

Vrlo lako ces to uraditi u ULEAD VIDEO STUDIO ili Pinnacle Studio postavljanjem video fajlova na vremensku liniju, smanjivanjem zvuka te linije i dodavanjem na liniju zvuka drugog fajla. Programi su vrlo laki za koriscenje jedino ce biti potrebno duze vreme za render sto zavisi 100 posto od procesora.

ma ne kad vec usinhronizuje zvuk onda samo eksportuje wav pa ih spoji u ndub ili vdub
i nema ni rekompresije ni degradirenje slike a ton skompresuje u neki mp3

Vrh Dno