Šta je novo?

Spajanje particija

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Posto mi je crkao seagate kupio sam drugi hard, prilikom instalacije w7 windows je napravio unmounted volume - system reserved od 100mb da li bih mogao to da spojim sa d particijom? Na d particiji nemam nista od podataka, samo kako se radi na koji nacin da li ide neznam copy, merge ili sta vec i koji mi program treba...? Do sada to nisam imao mislim na system reserved...

Od sad kako si instalirao W7 ces da imas i taj "system reserved", tu particiju od 100Mb neces da diras jer da nije potrebna W7 je ne bi ni pravio.
Dakle neces da je spajas, vec ces da je ostavis da bude tu gde je tolika kolika je...
Ajd' sad u zdravlje...!

prilikom instalacije w7 kreira "skrivenu particiju " od 100mb u kome se nalaze sacuvani boot config podaci, recovery files i bitlocker space.
u neku ruku je bezbedno ovu particiju izbrisati u slucaju da neces imati potrebe za gore navedenim stvarima, ali nikako nije preporucljivo.

rezime bi bio da taj rezervisani prostor i te kako ima svoju svrhu i namenu, pa shodno tome NIJE preporucivo dezintegrisati istu.
ali sve se moze kad se hoce...

Posto mi je crkao seagate kupio sam drugi hard, prilikom instalacije w7 windows je napravio unmounted volume - system reserved od 100mb da li bih mogao to da spojim sa d particijom?

Mogao si to prilikom instalacije Windowsa, kada dođeš do izbora HDD, ideš na napredna podešavanja, windows kreira C particiju i tu sistemsku od 100 MB, onda obrišeš C i klikneš na sistemsku od 100 MB, pa je proširiš (i na njoj instaliraš windows), tako izbegneš njeno kreiranje.

Sada bolje ništa ne diraj, pošto je na toj particiji boot manager, a i 100 MB nije ništa strašno pir današnjim kapacitetima HDD-a.

Poslednja izmena:
Ok, a hajde sad ako neko zna da mi odgovori ono sto sam pitao? :)

Vrh Dno