Šta je novo?

Spajanje particija?

nemanja7

Slavan
Učlanjen(a)
17.06.2008
Poena
304

Problem je u tome sto mi je C: particija Active i Primary i nalazi se ispred D: i koja zauzima samo 8 mb kako da je spojim sa D: particijom jer ne mogu nikako..

Na D: mi je Windows i ona je Logical i ne znam kako da je stavim da je Primary..a kada obrisem C: ne mogu da snimim Windows...

i kada snimam Windows uvek moram da kreiram ovu particiju C: i pise unpartition space(tako nesto) dok ne kreiram....

Ne znam kako si uspeo ovo, ali prilikom instalacije Windows XP ili Viste možeš najlakše sve ovo da odradiš.
Ako pretpostavimo da je E: particija sa podacima, prilikom ponovne instalacije Win-a jednostavno uđeš u custom setovanje, izbrišeš C: i D: particije (E: ne diraš ili presnimiš podatke na backup, pa sve izbrišeš), dobićeš neparticionisani prostor, udariš format u NTFS i dalje ide instalacija.
To je to.
Pozz

slazem se sa predlogom Ringe-a, uz malu intervenciju...

znaci, (jednostavnog) spasa ti nema - ponovna instalacija win-a ti je jedini izlaz. u toku procesa moraces da izbrises sve particije, a pre toga uradi backup znacajnih podataka. ili da se posluzis hiren's-ovim alatkama...

...Ako pretpostavimo da je E: particija sa podacima, prilikom ponovne instalacije Win-a jednostavno uđeš u custom setovanje, izbrišeš C: i D: particije (E: ne diraš ili presnimiš podatke na backup, pa sve izbrišeš), dobićeš neparticionisani prostor, udariš format u NTFS i dalje ide instalacija.

ovaj postupak upravo moze da izazove problem zbog kog se nemanja obratio. gotovo sam uveren da je bas tako i instalirao system - vise o tome ovde http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=158271

Poslednja izmena:
acronis disc director suite, butabilna verzija....

Nazad
Vrh Dno