Šta je novo?

Spajanje particija

zoranc

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2008
Poena
304
Pozdrav,
neznam da li je ovo pitanje za ovu grupu ali me zanima kako da spojim dve particije u jednu bez obaranja OS-a. Naime imam 4 particije na HDD-u i sada bi da poveććam C particiju jer imam jednu particiju praznu. Kako ???
Pozdrav !!!

mozes sa Patrition Magic 8.0, ali moras da pazis zta radis jer sam ja tako sjebao svoje particije.
preko 100GB podataka sam izgubio (filmovi i muzika) koji su bili na toj particiji. posle sam morao da formatiram svaku particiju.

poz

Pa to je ono što i mene koči. Na koji način da spojim te dve particije a da ne oštetim ili izbrišem drugre dve particije :smash::type::wall:

Ako imas Vistu onda udjes u disk managment, obrises particiju koja je prazna i zatim prosiris onu gde ti je OS.

Pre svega, na neki drugi disk (usb hdd npr.) backup-uj sve bitne podatke sa svih particija.
onda 2.,3. i 4. particiju obrisi iz disk managementa. Treba da imas unallocated space na njihovom mestu posle toga.
Upotrebom 3rd party programa - npr. Partiton magickom promeni velicinu particije C.
Kada to uspes, kreiraj ostale po volji.

Nisam.
Na poslu sam ali kada stignem kući uradiću i javiću .

Paragon Partition Manager je po meni mnogo stabilniji od Partion Magica, sa kojim sa imao losih situacija... iako su slicni po interfejsu, milsim da mnogo bolje obavlja posao.

Acronis Disk Director Suite koristiti u te svrhe, Partition Magic bije loš glas, Paragon ne koristim

I moj jedan drugar ima loša iskustva sa Partition magicom, pa ću i ja probati Paragon ili Acronis

Vrh Dno