Šta je novo?

Spajanje particija hard diska

MPetrovich

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2009
Poena
301
Posedujem HDD od 160 GB. Prilikom instalacije softvera majstor mi je disk podelio na dve particije, s tim sto je prticija D prazna. Meni ne odgovara da imam dva diska pa molim pomoc (konkretnu) kako da particije spojim u jednu. Imam Windiws XP Professional sa SP3. Unapred hvala.
M Petrovich

A taj majsor je sta....automehanicar,vodoinstalater!??:D(nisam mogao da odolim)

Preporuka: ubuduce,kad ti neko instalira softver,naglasi mu sta hoces i kako hoces(mada ja nikom ne bih preporucio jednu particiju....)

Savet: kako nisi znao sam da instaliras OS,ne bih ti preporucio da sam bilo sta diras,vec pozovi ponovo tog ili nekog drugog "majstora" , a on ce vec znati sta treba da uradi!!

Srdacan :wave:

P.S:Ostavi dve particije!!!

Poslednja izmena:
Ako se ipak odlučiš da intervenciju uradiš sam, treba će ti recimo Partition Magic. Jednostavno ćeš obrisati tu praznu (D:) particiju i resajzovati aktivnu (C:). Program će ti reći da operaciju može da izvrši tek po restartu jer je reč o aktivnoj sistemskoj particiji, te će to i uraditi po restartu u nekom "DOS" režimu.

Bekapuj važne podatke pre toga za svaki slučaj, ali 99,99% sve prolazi O.K.

Takodje preporuka za Partition Magic.Ima odlican GUI i kad krenes sa nekim procesom, spajanja, razdvajanja,formatiranja ili cega vec sve se to prvo simulira i pokaze kako ce izgledati ta particija ili disk, pa ako si zadovoljan rezultatom kliknes na apply i tek tad ce poceti sa radom.

Koristi Acronis Disk Director Suite, Partition Magic se cesto "glupira", uz veliku mogucnost ostecenja fajl sistema

Posedujem HDD od 160 GB. Prilikom instalacije softvera majstor mi je disk podelio na dve particije, s tim sto je prticija D prazna. Meni ne odgovara da imam dva diska pa molim pomoc (konkretnu) kako da particije spojim u jednu. Imam Windiws XP Professional sa SP3. Unapred hvala.
M Petrovich

Partition Magic 8.0 ! Ja sam nedavno na mom hardu spojio dve particije bez problema. Nabavi PM 8.0 konsultuj se sa nekim (mada i u "help-u" programa ti je objasnjeno kako se to radi). Treba da obrises jednu particiju, zatim za drugu particiju otkucas vrednosti (prosiris je za onoliko koliko je iznosila particija koju si obrisao) i to ti je to....:banana:

Paragon Partition Manager, meni je partition magic 2x ostetio particije prilikom slicnih intervencija. Ali najpametnije bi bilo da zamolis coveka koji ti je podigao sistem da ti to uradi.

Poslednja izmena:
Dve particije su najbolje resenje posto ukoliko se nesto desi sa sistemskom particijom uvek mozes da reinstaliras win, a da ti podaci ostanu netaknuti na drugoj particiji.

Mozes i da obrises slovo particiji pa da je mountujes kao neki ntfs folder. Naj nacin ces i dalje imati tu sigurnost sto se tice podataka, a izgledace kao da imas jednu particiju ...

Ako te interesuje ovaj nacin javi da ti objasnim kako, da ne kucam bezveze ako to ne zelis ...

Poslednja izmena:
@SumAnuT

Svaka čast za ideju. Ipak... menje iskusnom korisniku to može stvoriti probleme u svakodnevnom radu, zato što će svi fajlovi u tom folderu uvek imati svojevrstan sym-link, što može da zbuni neke programe. Bilo kako bilo... legitimna opcija. :)

Nazad
Vrh Dno