Šta je novo?

spajanje lcd tv i racunara greje graficku

bugi bugisa

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2007
Poena
319
naime
imam grficku karticu gigabyte gtx 570 i lcd tv samsung UE32D5500 smart led
kupio sam mini hdmi u hdmi kabl 3 metra desava se da prilikom spajanja racunara i lcd tv-a da se na grafickoj kartici poveca temperatura sa 33 stepena na 53
interesuje me da li je to normalno ili nesto nije u redu ? :mad:

naime
imam grficku karticu gigabyte gtx 570 i lcd tv samsung UE32D5500 smart led
kupio sam mini hdmi u hdmi kabl 3 metra desava se da prilikom spajanja racunara i lcd tv-a da se na grafickoj kartici poveca temperatura sa 33 stepena na 53
interesuje me da li je to normalno ili nesto nije u redu ? :mad:

Poveca ti se temperatura zato sto kada stavis clone/dualview,karta ne ode u 2D mod i ne spusti klokove,stavi najnovije beta drivere 290.36 i prati preko afterburnera kako stoje stvari.
Ako ti ne pomogne taj driver,onda moras svaki put kad hoces da nesto gledas/igras preko TV-a ukljucis dual/clone i kad zavrsis ponovo iskljucis .

dovoljno je samo da spojim graficku sa lcd tv-om temperatura se podigne za 20 stepeni znaci lcd tv nije ukljucen
pokusacemo sa 290.36 trenutno su 285.62 mada mislim da nije do drivera
nisam klonirao lcd tv trenutno sluzi za gledanje filmova kao drugi monitor kloniranjem se temperatura ne smanjuje
kako da smanjim temperaturu to je problem da pokusam da spojim preko dvi mada moram uzeti dvi u hdmi kabl
nemam iskustvo sa ovim pa mi nije jasno grejanje graficke nije malo 20 stepeni a lcd tv ni neradi
trenutno stoji na
extend these displays
nisam nista dirao

Poslednja izmena:
probao sam original kabl sto ide uz graficku temperature iste
nisam probao dvi u hdmi kabl ne znam da li cu dobiti nesto sa tim
kada kloniram tft i lcd tv onda su temperature normalne kada rade nezavisno jedan od drugog temperatura su vece za 20c

instalirao nove drivere 290.36 isto
kada u kontrol panelu stavim
slika 1 temperatura veca za 20c
slika 2 temperature normalne

Prilozi

• Capture 1.PNG
    Capture 1.PNG
    249.2 KB · Pregleda: 54
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    231.8 KB · Pregleda: 53
Probaj ove 266.58 stare drivere,njih je koristio user zerbah a ima isto GTX570 i kod njega je normalno tada spustalo klokove ,cisto da vidis/proveris

koristi Control panel od nvidia

Prilozi

• a.JPG
    a.JPG
    81.8 KB · Pregleda: 36
dobro probacemo 266.58
ali isto se dobija i u kontrol panelu nvidia i u win7 kontrol panelu (mislim na podesavanja)zar ne
i dalje mislim da je mini hdmi prikljucak problem
videcemo kad probam dvi u hdmi
kazem da u klone verziji temperature su normalne

To je poznat problem serije 500. Ovde imaš opis i rešenje problema.

i ja imam mini hdmi prikljucak koji stoji katastrofalno (zbog kucista),tako da milsim da nije do toga.
to je 100% problem do drivera ..videces vremenom uostalom:)

samo jos nesto da dodam
imam analogni signal tj. (antena)na lcd tv-u
lcd tv hvata digitalni signal imam 4 (rts digital, rts1,rts2 hd rts)kanala kada ukljucim racunar digitalni signal se gubi kada izvucem hdmi kabl iz lcd tv-a pojavi se slika

imas 4 HDMI ulaza na tv-u ...probaj da stavis u onaj koji predvidjen za PC

Evo malo da prosirim temu:
Kolega ima ati 5870 i neki LG lcd tv i kod njega su temperature na grafickoj vece za trecinu kada spoji graficku i lcd tv bilo u klone verziji ili extend ili multiple monitor spojeni preko dvi u hdmi jedino kad izvuce kabl (razdvoji lcd tv i graficku)onda su temperature normalne
Sto znaci da i amd ima problem sa tim
Ja sam resio problem tako sto sam ostavio klone verziju tada su temperature normalne
Sto se tice gubljenja digitalnog signala prilikom podizanja sistema to kako kad se desava evo trenutno sve fercera (ipak je taj digitalan prenos jos u eksperimentalnoj fazi)

Kao sto se iz prilozenog moze videti - idi na clone display, tada su temperature jednake. Osim ako ne radis nesto za racunarom dok neko drugi gleda film na TV, ili obrnuto. Produzeni ekran podrazumeva povecanje ukupne rezolucije koju graficka treba da sazvace i samim tim je znatno opterecenija.

Kada se uz to doda ociti bag...

Poslednja izmena:
Vrh Dno