Šta je novo?

Spajanje dve plazme i kompa?

bgdnenad

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2006
Poena
304
Hocu da prikacim komp na dve plazme, jedna je udaljena oko 10 metara od, a druga oko 5m od izvora. Sta se preporucuje VGA ili DVID. Znam da bi bilo lakse izvodljivo i jeftinije preko obicnog cinca ali je tako kavalitet sigurno gadan, a plazme su velike (42"). Znam da mi treba splitter ali sam cuo da treba i neki pojacivac za VGA. Sta da kupim a da usi ne otpadnu?
thx

Ma ne treba ti ni spliter,ako imas graficku sa dva izlaza tj VGA i DVI(kupi neko jeftinu imas i za 50 evra),treba ti samo produzni kabl za DVI ili VGA i to je to.

A koja bi bila varijanta da se povezu 4 lcd televizora i komp. Hocu da preko kompa pustim film ili video spot a da se slika istovremeno prenosi na sva 4 televizora, a da kvalitet bude najbolji moguci?

Crossfire recimo, dve grafe sa po dva izlaza ;)

Ili SLi kao generalno skuplje reshenje ;)

Ima nekoliko tema o ovome, search je tvoj najbolji prijatelj :)

:wave:

Mozes da kupis plocu sa AMD 780g cipsetom / bilo koju / na kojoj je integrisana ati 3200 grafika

na nju da stavis bilo koj Sempron/Athlon/phenom

i u PCI-X slot ubacis recimo neku ATI karticu / ati zbog bolje HW obrade DxVa HD materijala / imas za 60 e ati3850 256mb . Ona ce ti dekodirati HD materijal bez zamaranja cpu-a.
ako si sklon gejmingu, moze i 4830 za 100e.

U biosu ploce , zatom ukljucis HybridView / u zavisnosti od proizvodjaca moze svakako da se zove -stereo vision i sta ti ja znam ... /
ta opcija dozvoljava da sliku izbacuju u isto vreme DVI i HDMI sa integrisane grafike ,
plus dva DVI ja / ili vec koja / izlaza sa graficke.

tako imas 4 /digitalna/ izlaza za monitor za najmanje para, potrosnje struje,
i izgleda da se nesto pokvari.

/ to je najizvodljivije resenje /

Poslednja izmena:
Crossfire recimo, dve grafe sa po dva izlaza ;)

Ili SLi kao generalno skuplje reshenje ;)

Ima nekoliko tema o ovome, search je tvoj najbolji prijatelj :)

:wave:

Ne mora ni SLI ni CF, tj. izvodljivo je na bilo kom čipsetu. Npr. ja sam terao 4 monitora (što CRT, što LCD) na mojoj X48-DQ6 preko ove HD3870 i drugarove Geforce 9400 kartice, i sve je lepo radilo (u početku jesam bio sumnjičav zbog drivera, al sve je lepo prošlo).

Poslednja izmena:
Mozes da kupis plocu sa AMD 780g cipsetom / bilo koju / na kojoj je integrisana ati 3200 grafika

na nju da stavis bilo koj Sempron/Athlon/phenom

i u PCI-X slot ubacis recimo neku ATI karticu / ati zbog bolje HW obrade DxVa HD materijala / imas za 60 e ati3850 256mb . Ona ce ti dekodirati HD materijal bez zamaranja cpu-a.
ako si sklon gejmingu, moze i 4830 za 100e.

U biosu ploce , zatom ukljucis HybridView / u zavisnosti od proizvodjaca moze svakako da se zove -stereo vision i sta ti ja znam ... /
ta opcija dozvoljava da sliku izbacuju u isto vreme DVI i HDMI sa integrisane grafike ,
plus dva DVI ja / ili vec koja / izlaza sa graficke.

tako imas 4 /digitalna/ izlaza za monitor za najmanje para, potrosnje struje,
i izgleda da se nesto pokvari.

/ to je najizvodljivije resenje /

Da li može integrisana i recimo 3850 grafika da rade istovremeno, tj. kako je moguće dve grafike jedna integrisana a druga posebno u pci-ex slot da bacaju istu sliku. Drugo, to treba da radi na kompu na kom ima agp slot, znači treba mi neka agp grafa za sve to, ako ne može onda ćemo sklopiti neku jeftinu konfiguraciju sa integrisanom grafikom. Gledao sam na netu da postoji HDMI splitter 1 na 4 ali je dosta skup i treba mi 3 kabla od po 15-20m, to će biti cifra. Znači zanima me najjeftinije najbolje rešenje.

Mogu da rade na 780g cipsetu.

S tim sto u takozvanom Hybrid-Crossfire modu, obe kartice rade renderovanje, teselaciju itd,
ali taj HybridCF zasad radi samo sa 3450 64-bitnom grafikom.
/ teoretski je moguce da radi sa bilo kojom, ali to drajveri ne dozvoljavaju, a i bilo bi obsolete da uparis 4830 sa okruglo 10x slabijom karticom /

Ovo o cemu sam ti pricao je da samo glavna PCI-x kartica radi, a da rade izlazi sa integrisane grafike , kao pass through,
i u display manageru lepo vidis 4 ekrana.

na taj nacin nemas frame buffer memory, ne opterecujes ni cpu, samo imas jos dva ekstra izlaza / DVI, HDMi , vga , pa biraj /

To isto je moguce / radilo je kod mene / i na AGP
konkretno na staroj Nforce 6150 + 6600gt

samo sto ovde mora da radi frame buffer / stavis na 32mb, minimalno /
Instaliras nVidia drajvere , komp prepozna dve grafike i teraj !

Samo sto na toj integrisanoj su mogli, u isto vreme, da rade samo Analogni+Digitalni / sto ce reci VGA ili TV-out plus DVI /

I to je najjeftinije AGP resenje:

Integrisana GeForce 6150, ploca/ 6100 ima samo jedan izlaz, ne dva -recimo 30e /
neka agp recimo geforce 7600gs / imas ih za dvadesetak evra /
, a ako vec imas plocu , spliter ti je jedino resenje.

Poslednja izmena:
rasmislio sam i mislim da cu prihvatiti savet oko kupovine nove ploce integruse i grafike sa 2xDVI izlaza, to je ipak bolje resenje, ipak tu su noviji cipovi, sve ce bolje da radi. Sad sam dobio informaciju da ce biti 3 plazme/lcd-a. E a gde naci 15-20m DVI kabla? Hvala Kokane

Poslednja izmena:
Sluzimo narodu !

Kabao, kabal , kabli HDMI od petnajes' metri imas da kupis za okruglo 3 tisuce dinara u firmi Mi.ros.stems , i Des. computers /nadam se da nije reklama /.

U ovoj drugoj firmi je proizvodjac Intex.

... ej, da... ako uzimas 780g cipset / najbolji za tvoje potrebe /
upari ga sa ATI grafikom / ne nVidia / .
teoretski bi mogla oba, ali sta znas , da ne bude konflikta.

Poslednja izmena:
Imaš na netu da kupiš "hdmi matrix" switcheve. Koji ti omogućavaju prebacivanje raznoraznih source->destination kombinacija, a između ostalog i jedan isti source na više izlaza. Imaju kombinacije 4 na 2, 4 na 4... proguglaj malo...

hdmi splitter jeste najopustenije resenje al je skupo, 2 izlaza oko 50E i 4 izlaza oko 80E, pa jos i hdmi kablovi, i to izadje dosta...

Nazad
Vrh Dno