Šta je novo?

SP2vsSP3

Adfines

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
304
Imam XP sp2 i razmisljam da ubacim sp3, interesuje me ima li nekih realnih poboljšanja koja mogu da znače prosečnom korisniku.Kako se pokazao u radu.Koliko sam ja pratio ljudi uglavnom još imaju sp2.

Pokazao se dobro kod većine, ali preporučujem da formatiraš particiju i staviš WinXP sa integrisanim SP3, pošto krpljenje matorog Windowsa može napraviti razne probleme. Nema razloga da ne staviš SP3, osim ako ne naletiš na neki hardversko-softverski konflikt.

Mislis da skinem sp3 final i da ga u nLite-u integrišem za instalaciju XP SP2 koju imam ili da ipak uzmem od nekog Xp SP3 ako mogu da nadjem. Drug je skinuo sa neta neku XP SP3 verziju ali nije mogo da instalira zvuk koliko se ja sećam.

Možda je skinuo neku od onih čačkanih Black/LastXP krpeža... mada ti probaj ručno da nliteuješ.

Ako ti sve radi ostavi taj sp2 i uzivaj ;)

svakako bi trebalo da se stavi SP3... ako ništa drugo, time se dobijaju razne sigurnosne ispravke (ljudi stalno kukaju na nesigurnost Win-a, a ne koriste Automatic Update i SP-ove!), kao i brže podizanje sistema.

ja sam na dva kompa sa XP Home SP2 skinuo SP3 preko AU i sve je prošlo potpuno bezbolno. na trećem kompu sam napravio sopstveni XP SP3 (čis' XP + SP3 + nLite), i takođe sve radi ko novo :)

@Adfines:

Taj problem sa zvukom se desavao na RC verzijama SP3, uspesno je resen na krajnjoj verziji tako da zasad ja nisam nasao neki problem oko zvuka na sistemima (dosad reinstalirao sa njim nekoliko sistema sve razlicite ploce), tako da nebi trebalo da imas sa njim problema. Ima da se nadje i vec integrisana cerzija koja je isla preko MSDN i preporuka je da se ako mozes da je nadjes koristi ona. Poboljsanja ima samo ako se uzme da sa njime stizu sve zakrpe do tada pa je i sistem stabilniji od XP SP2, u brzini neces dobiti neka ubrzanja koja ces u realnom radu primetiti.

Meni se posle instalacije SP3 na svez sistem desava da mi posle svakog restarta 'nikne' nova tema (classic/xp), rasporedjuje ikone kako mu se svidja, smanjuje velicinu taskbara, redovno mi puca VLC npr... moracu jos jedan reinstall :(

Meni se na MSI ex610x pokazao prilicno problematicinim jer upgradeom preko update-a sam izgubio wlan, mogao sam da se nakacim na wlan ali mi je mreza bila mrtva... Ne donosi nista senzacionalno, pogledajte info o sp samo neke kompatibilnosti sa vista mrezama (neki novi protokol il tako nesto) al slaba vajda kad po*ebe wlan... Ako radi ne diraj...

Meni se posle instalacije SP3 na svez sistem desava da mi posle svakog restarta 'nikne' nova tema (classic/xp), rasporedjuje ikone kako mu se svidja, smanjuje velicinu taskbara, redovno mi puca VLC npr... moracu jos jedan reinstall :(

LOL ovo prvi put cujem/vidim.
Najbolja varijanta je sa integrisanim SP3.

Poslednja izmena:
Прво сам га мало пробао преко бајатог XP SP2, a posle toga sam, uglavno zadovoljan rezultatom, formatirao C, pa XP SP2, pa SP3. Da nema zabune, nije na masini iz potpisa, nego na laptopu HP nx6125 sa Turionom na 1.6 GHz i 512 MB RAM-a. Dobici se gledaju uglavnom, a mozda i jedino, u boljem-laksem-brzem oslobadjanju memorije (bez raznih programa za tu svrhu), cija nadogradnja mi se ne isplati (bolje da stedim pare za nesto novo i manje, ko je rekao HP 2133:p ili slicno), a i lepo mi radi i sada: office, Chemwin i malo mathcad.
uh , ala sam ga oduzio:D
Rezime> bolje-lakse-brze oslobadjanje memorije
negativno> nisam primetio nista!

Imam XP sp2 i razmisljam da ubacim sp3, interesuje me ima li nekih realnih poboljšanja koja mogu da znače prosečnom korisniku.Kako se pokazao u radu.Koliko sam ja pratio ljudi uglavnom još imaju sp2.

ukucaj u google 'windows xp sp2 vs sp3' i videces gomilu testova, misljenja i sl.

Ja sam imao strašne probleme da uopšte instaliram SP3 (pisao sam ovde opširno o tome). Ne vidim nikakve probleme u radu, ni poboljšanja ni pogoršanja, Windows radi OK.

Nazad
Vrh Dno