Šta je novo?

Soundblaster X-fi Xtreme Music pucketanje !!!!! HELP !!!

psihoyu2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.02.2009
Poena
151
Danas mi se javio veliki problem koji me uzasno nervira!
Pocelo mi je da se cuje pucketanje sta god da pustim, film, muzika, uzas! Svaki 15tak sekundi se zacuje neki oblik pucketanja. To mi se do sada javljalo ali mnogo manje i prestajlo je kad bih upalio program PVR za gledanje TV-a na Leadtek Expert karti.
Ono sto je mozda uzrok je i to sto je danas dok je komp radio (jutros dok sam kuntao) i nestalo je struje.
Posle toga sam kupio UPS, nakacio i pocelo je pucketanje. Pomislio sam da mozda UPS izaziva neke smetenje,al sklonio sam ga i dalje se cuje pucketanje!
Posto sam i pre video po na nekim forumima da se ljudi zale na pucketanje, ne znam sta da radim.
Inace pre 2,3 meseca dok sam imao staru ionstalaciju Windowsa nije bilo nikakvog pucketanja,a sada kao da se pojacava. Da lu su to drajveri ili karitca riknjava ?
Da li da im vratim karticu (jos je u garanciji) i da kazem da su mi prodali nesipravnu ?
Inace imam Logitech Z-5500 zvucnike povezane onim obicnim 3,5mm kablovima (3 KOMADA).
Svaki savet je dobro dosao, pogotovo od ljudi koji imaju X-fi Music.

Imam X-fi gamer i Leadtek tv2000 expert i isto mi se desava.
Creative-ovo objasnjenje je sledece:

X-Fi is sharing memory access with high-end graphics and/or hard drives. We have found that with certain high-end systems and configurations, Sound Blaster X-Fi is being held off from receiving data from the PCI bus for significant periods of time, in some cases for close to two-thirds of a millisecond. This causes our audio buffers to underflow, which produces crackling sounds. The obvious answer to this would be to increase the latency tolerance, but due to the requirement for audio to synchronize accurately with graphics, we cannot increase the latency tolerance beyond a certain point.

Ali to mi se desava samo kad su instalirani drajveri za tv karticu. Srecom postoji dscaler koji koristi svoje drajvere, tako da leadtekovi nisu ni potrebni.
Probaj da disable-ujes drajvere za tv karticu, pa vidi da li ima pucketanja.

Poslednja izmena:
О овоме је доста (из)дискутовано.

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=126972

Da, na taj thread sam skroz zaboravio. :)
Inace, ja sam cak pisao Creatve-u povodom toga, a njihov odgovor me tera na smeh:

Thanks for contacting Creative Technical Support.

With regard to your enquiry, the issue that you have seem to be caused
by the third party TV card which we are not able to provide any support
with. You might want to check with the TV card vendor for further
assistance.

I am sorry not able to help you with this as this is related to third
party device. If you have any other questions or clarifications in this
regard, please do feel free to mail me.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno