Šta je novo?

Sound driver

sephiroth

Cenjen
Učlanjen(a)
02.09.2011
Poena
151
Skinem neki Realtek AC_97 driver za sound i instaliram. Pita me da resetujem kompjuter- ja resetujem, ali opet nema zvuka, kao da nije ni instaliran. U donjem desnom cosku ne vidim ono sto mogu "pojacavati/stisavati" itd. Instalirao sam novi OS ( XP SP3 ) i samo sam instalirao driver za graficku.. Ako jos neki treba javite. Usput ( slika iz device manager ) :
untitled.jpg

odes lepo na stranicu svoje ploce i odatle skines drivere koji su potrebni..svi su tamo izlistani

Vise puta sam se obrukao sa drajverima za AC 97 zbog SP3, bas tako nece da se aktiviraju sa SP3 ali ako ih instaliram na SP2 pa onda stavim SP3 onda rade kako treba. Znam da ne zvuci bas logicno ali pokazalo mi se tako vise puta na starijim plocama.

Ma razumijem te ... Instaliras SP2 verziju i skines onaj "patch" da bude SP3... Hvala obojici

Koja je ploca u pitanju? Ovde stoji Audio Device on High Definition Audio Device? Da to ipak nije neki Realtek HD?

driver magician, ili uniblue driver search, i pusti ih da oni odrade tvoj posao...

Najbolje rezultate dobijam sa 'SlimDrivers'. Neznam dali ima neki koji pronalazi i drajvere za nepoznate uredjaje, nisam još naleteo ni na jedan.

nznm, ali i to mozes rucno, preko device manager-a i hardware id-a.
meni je uniblue spasio d00pe pre 3 godine, uzeh da radim sistem na nekom laptopu, gde se nakon odradjivanja ispostavi da nema diskova sa drajverima. uspem da iskopam sve osim drajvera za zvucnu(to jest, nalazim ga ja, ali odbija da radi(conexantova zvucna je bila u pitanju, a oni prestali da rade neko vreme pre toga...)). i ovaj je nasao drajver za neku drugu(isto conexant) zvucnu kartu, koji su radili. muka je trajala 3 dana.

Nazad
Vrh Dno