Šta je novo?

Sound Blaster X-FI Music vs. Realtek HD crap

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte GeForce 3060Ti Gaming OC 8GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
CHIEFTEC CTG-650C 650W A80 series Full
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Brat bi uskoro trebao da uradi masivan apgrejd kompa u kojem se između ostalog već nalazi i SB X-FI Music. Interesuje me da li je ta kartica koja je ubačena u mašinu pre više od 5 godina još uvek bolja od Realtek HDa koji dolazi na novoj ploči? Takođe, planiram da mu instaliram 64-bitni Windows 7 - da li uopšte postoje normalni drajveri za tu verziju OSa?

Ja sam ceo život proveo na Creative karticama, ali sam prošle godine prilikom prelaska na Windows 7 64-bit morao da izbacim svoj Audigy 2 ZS, jer drajveri za njege jednostavno ne postoje. Nadam se da je situacija za X-Fi Music ipak malo bolja.

Mnogo je bolja od Realtek HD crapa.:) Drajvera sigurno ima.

naravno da ima drajvera . taži samo "daniel K Auzentech x-fi pack" imaš ga na zvaničnom forumu creative-a , cela tema . savršeni su .

Inače , x-fi je superioran muzički čip (DSP) i nije čudo što ide u hajest-end karte kao što su Auzentech i Onkyo Wavio.
Komponente jesu slabe , ali zamenom opampa i glavnog kondenzatora za struju dobijaš jednom rečju neverovatnu muzičku kartu .

(ovo jedino ne važi za xtreme Audio verziju kartice koja je preimenovani Audigy 2 se , i nju ne treba stavljati u komp čak iako ti je neko daje džabe.)

ps- 99posto sam siguran da drajveri za ZS postoje, do skoro sam imao jednu . Doduše koristim 32bitni win7 ...

Poslednja izmena:
naravno da ima drajvera . taži samo "daniel K Auzentech x-fi pack" imaš ga na zvaničnom forumu creative-a , cela tema . savršeni su .

Inače , x-fi je superioran muzički čip (DSP) i nije čudo što ide u hajest-end karte kao što su Auzentech i Onkyo Wavio.
Komponente jesu slabe , ali zamenom opampa i glavnog kondenzatora za struju dobijaš jednom rečju neverovatnu muzičku kartu .

(ovo jedino ne važi za xtreme Audio verziju kartice koja je preimenovani Audigy 2 se , i nju ne treba stavljati u komp čak iako ti je neko daje džabe.)

ps- 99posto sam siguran da drajveri za ZS postoje, do skoro sam imao jednu . Doduše koristim 32bitni win7 ...

Hvala lepi :)

Što se tiče Audigy 2 ZS, ja sam stvarno probao sve, ali nema šanse da proradi u 64-bitnom Windowsu 7 :( Videh da ljudi prijavljuju da je kod njih u 32-bita sve OK.

Ako nisi prodao ZS ili sta vec, http://forums.creative.com/showthread.php?t=698949
pa probaj, sve koje znam su presli na xonare (a i ja licno) pa ne mogu nista da ti kazem za nove verzije drajvera, mislim da je zadnju koju sam koristio bila 3.8 ili tako vec nesto i radila je na 64-bitnim 7-cama bez ikakvih problema.

da li se za ista sada koristi taj xfi dsp uopste?

Ako nisi prodao ZS ili sta vec, http://forums.creative.com/showthread.php?t=698949
pa probaj, sve koje znam su presli na xonare (a i ja licno) pa ne mogu nista da ti kazem za nove verzije drajvera, mislim da je zadnju koju sam koristio bila 3.8 ili tako vec nesto i radila je na 64-bitnim 7-cama bez ikakvih problema.

Nisam je prodavao, probaću ako to ima smisla uopšte, ne znam da li je ta prastara kartica bolja od Realteka. Razmišljao sam da uzmem neki Xonar, ali videh ovde da uglavnom kukate kako su im drajveri kao da ih je Creative pravio :p

Jesi li probao drajvere?

Ne, ubacio sam Xtreme Music kod sebe. Radio je čak i sa osnovnim drajverima, ali sam stavio ove koje je Lepi preporučio, sve šljaka kako treba :) Razlika se oseti bez problema (imam tonu FLAC i HD muzike) :)

xtreme Audio je i dalje bolji od bilo koje realtek i sl zvucne kartice, nije vrh al je bolji od njih.
i 95% integrisanih.

ZS je daleeeeeko bolja od realteka ... da ne idem sad u sitna crevca .

Takodje , i na njoj je opamp mod highly preporučljiv .

ZS je daleeeeeko bolja od realteka ... da ne idem sad u sitna crevca .

Takodje , i na njoj je opamp mod highly preporučljiv .

Stvarno? Čak mi se čini da sam negde ovde čitao kako je Realtek toliko napredovao da je na nivou ZSa :p Sačuvao sam i tu karticu, staviću je u slabiju mašinu onda, pa javim da li radi. A taj opamp mod za mene je špansko selo :p

ako budem bio u stanju postaviću po milijarditi put odziv na frenventnu krivu realtek HD čipa i videćeš koliko su oni uznapredovali. inače sad sam opet pripit kao zver (il emancipacijo , da li si to bila ti ?)

[youtube]xhk-3b1qYsI[/youtube]

Poslednja izmena:
Eeee, gledao sam tu krivu što si postavljao, ne moraš se mučiti :)

Vrh Dno