Šta je novo?

Sound Blaster u zavadi sa Integrisanom zvucnom karticom!

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pa, naslov u sustini sumira moj problem. Pazario sam nedavno SB Live! 24-bit. Odmah sam ga ustekao, instalirao drivere i oprobao na zvucnicima (konf. levo). Sve je radilo perfektno, veliki korak napred s obzirom da sam koristio integrisanu AC'97 karticu. Tada sam restartovao komp, u biosu stavio doticnu na DISABLED i tada se ona pobunila! Nakon onog "lepog" Windows loading logo-a umesto desktopa dobijem "crninu", nema ni traga od "welcome" ekrana, nista. Odem u safe mod, windows se podigne. Nije mi dugo trebalo da ukapiram sta je zasluzno za ovakvu glupost. Vratim se u bios, upalim karticu, windows se podigne i sve profunkcionise. Stavim ja onda "integrisanu" DISABLED u Windows-u, opet ista prica, ne dize se win. Probam da izbrisem te drivere (nVidija) ali bez uspeha, razlog: "This device might be required for the system to boot!" Bez sumnje glavni krivac za problem!
Moje pitanje:
Kako da se resim tih drivera i integrisane zvucne a da izbegnem ovakve i slicne komplikacije?
Neko bi mozda rekao da ostavim sve kako jeste ako radi, ali ne mogu da predjem preko cinjenice da mi jos jedno (nebitno i nefunkcionalno) parce hardvera trosi resurse bez ikakve potrebe!

Hvala unapred.

Preinstaliraj OS i resices se muka !

Nazad
Vrh Dno