Šta je novo?

SonyEricsson t600

NCC-74656

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2002
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Potrebno mi je vase misljenje:
:twisted: Znam teoretski sve o ovom telefonu, ali mi trebaju prakticne informacije, tipa trajanje baterije u realnom koriscenju, prijem signala (mnogi ga na testovima hvale da ima dobar signal u granicnim zonama prijema), pozitivna i negativna iskustva...
Nadam se da mi mozete pomoci, a vase misljenje mi je bitno da bih mogao pomoci drugarici kojoj se telefon jako svidja (pre svega estecki), a svesna je da od "neprednih", na nasim mrezama neupotrebljivih funkcija skoro nema nista!
:D

:rocket:
Sad sam ti napisala veliki post i taman da ga posaljem, puce veza, sve je nastalo.
Prosle nedelja sam kupovala mobilni i mogu da vam dam svoja iskustva, koja se nadam da ce vam pomoci.
Posto je sad stvarno kasno, pisacu vam u toku sutrasnjeg dana.
Nemojte nigde da zurite, sacekajte misljenja drugih. To vam je moj savet.

Naravno da nigde nezurimo.
Cekam tvoj post danas, ako stignes.
Unapred hvala.

Cao Svetozare, :)
Znamo se i sa jednog drugog foruma, ne bih to shvatila da nema onog tvog : Nije tesko biti fin.
Ali da predjemo na stvar.
Mogu potpuno da shvatim tvoju drugaricu, proslog leta, kada sam u izlogu jedne radnje ugledala model erikson t - 66, zalepila sam se za izlog i nisam mogla da se odvojim. Telefoncic "k'o bombonica", jos u 2 boje, donji deo drap, a gornji boje visnje. Da sam imala kod sebe dovoljno para, uletela bi u radnju i odmah ga kupila. Medjutim, tada nisam imala taj novac i kupila sam siemens MT 50, u to vreme 190 evra.
Ovih dana dosla sam u prilku da menjam telefon i odmah sam pocela da trazim t66, odn. t 600, koji je njegov naslednik, bar ja tako mislim, po dizajnu, a koliko sam gledala i po funkcijama.
Prodavac mi je vrlo ljubazno pokazao oba modela, demonstrirao mi neke opcije, konkretno zvono, jer mi je jako vazno, a onda izvadio nokiu 6510 i rekao : A zasto ne uzmete ovaj telfon, bolji je ? Znaci imao je sva tri telefona u radnji, nije mu bilo u cilju da mi uvaljuje nokiu, pa je ipak tako uradio.
Nastavila sam iz radnje u radnju, gotovo svi su mi nudili tu nokiu i nisu imali da kazu nesto posebno pohvalno za erikson 600, neki su cak rekli da T 66 nikad nisu drzali u radnjama, jer se nije pokazao, zatim da baterija malo drzi, jos jedan prodavac me direktno odvracao od eriksona T 600. Svi su bili u fazonu : Nokia je nokia.
Tako sam pocela da razmisljam o 6510. Raspitivala sam se na sve strane, posto sam postavila temu i na ovom sajtu i na onom drugom( ma da je diskusija malo skrenula od osnovne teme), poslacu ti linkove, da procitas, takodje i jedan link koji vodi do sajta sa prikazima svih, ili gotovo svih modela mobilnih. Tu imas ocene koje su dali sami korisnici, sto je po meni jako vazno, jer novine o mobilnim moraju da pisu afirmativno i da im nadju vrline, prvo zato sto im je zadatak promovisanje mobilnih telefona, a onda zbog toga, sto kad bi napisali realne nedostatke, vise ne bi dobili telefon na test. Vlasnici telefona, ga imaju po nekoliko meseci ili godina, pa su sigurno njihovi saveti dragoceniji, nemaju sta da foliraju.
Naravno sve ovo sto sam ti napisala dobro proveri, a dobro je i sto si postavio temu. Najbolje bi bilo kad bi ti se javio neki vlasnik / vlasnici T 600 sa svojim iskustvima, jer sve ovo sto ti pisem sam samo cula, nisam imala telefon i mogla da ga koristim.
Mozda ce na kraju izbor tvoje drugarice biti T 600 ( sad sam pogledala fotku, na netu, stvarno slatkis, ima ekran u boji), mozda 6510, ili neki treci, ali se svako dobro raspitaj, telefon se kupuje jednom u nekoliko godina, a ovi modeli nisu ni jeftini, cena nokie je od 195 do 225.
Na kraju gledaj gde kupujes, obrati paznju na garanciju, neko daje 1/2 godine, neko 1 godinu, neki i na hardver i na softver, drugi samo na softver 1/2 godine, a nabiju maximalnu cenu. Prava zbrka, uopste ne mozes da uhvatis neku zakonitost u svemu, zato otvorite "cetvoro oci" sto se tice garancije.
Sada cu ti poslati linkove do tema koje sam pokrenula i onaj link o mobilnim, lako ces me prepoznati, jer sam jedino zensko koje javlja. I na tom linku o mobilnim dajem sitnije primedbe na nokiu, al sam generalno vrlo zadovoljna, a takodje ljude upozorila da se malo vise raspitaju u eriksonu T 600. Ako ti se drugarica odluci za nokiu model, pisite opet, pa cu vam reci nesto vise.
Sigurno da se u ovom postu ponavljaju delovi sa mojih drugih postova, nisam ih ponovo citala, nadam se da ti nece smetati da 2 puta citas iste detalje.

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=26712

http://www.elitesecurity.org/tema/23178

http://www.mobilmaxi.com/

Cao "Komsiluk"! ;)
Prepoznao sam te na Benchmarku onog trenutka kada si pokrenula temu o 6510, istu kao i na onom forumu...
Hvala ti lepo na opsirnom postu, kao i na savetima. :D
Osnovni problem je sto kada doticna osoba nesto sebi zacrta, to je posle jaaako tesko promeniti. Znaci, SE t600!
Ja sam svestan svih dobrih i losih strana telefona, imao sam prilike kod drugara u radnji da ga drzim u ruci, na zalost, nije mi se vadila kartica iz mog me45, pa je prava proba izostala.
Sa drugaricom sam bio i na http://www.sonyericsson.com/trythephone/t600/en/ ,
dva sata joj tupio kako za te pare, znaci oko 200 do 220 eura moze da kupi odlicne Siemense me 45, s45i, ili u najbojem slucaju sl45i, predlagao sam joj i t300, model koji ima kolor displej, plug-in kamericu, Nokie 6510 i 8310, cak i Samsunge a300 i a400, ali... Nista od promene misljenja.
Za sada! Nemam nameru da odustanem.
Sa druge strane, razumem je donekle.
Naime, ona zeli telefon u koji se zaljubila, opcije poput WAP-a, GPRS-a, i na kraju MMS-a nisu joj potrebne, a vrlo je duskutabilno koliko je ona prva (WAP) uopste i upotrebljiva, uzimajuci u obzir jako malu, citaj nikakvu ponudu .yu WAP sajtova, a i cenu u nekom day modu. Strani sajtovi za skidanje grafike i melodija su OK, ali, tu je 1stwap za te stvari, pre svega zbog cene. O druga dva, bukvalno “pojma” za nase operatere nevredi govoriti.
E sad, sta ce, ili bolje receno ko ce pobediti, videcemo.
Takodje, zeleo bih da pozovem sve koji su imali prakticnih iskustava, kako dobrih, tako i losih da pisu. U obzir dolaze i misljenja o t66, s obzirom da su softverske razlike minimalne!
Charlotte York, hvala jos jednom!

Znaci, razliciti indentiteti na 2 razlicita sajta, nisu te sprecila da provalis da je u pitanju jedna osoba :D . Super je sto smo poceli da se prepoznajemo.
Drago mi je da sam vam pomogla, sve sto sam napisala je u domenu rekla - kazala, ali sam sve to zaista i cula. Kao sto sam vec rekla, mogu da shvatim tvoju drugaricu, narocito sto se zalepila za model poput SE T 600.
U svakom slucaju, zelim vam da napravite najbolji moguci izbor i da drugarica bude zadovoljna.
Napisi sta ste uradili, bas me zanima.:wave;

Ako bas zelis da odvratis drugaricu da ucini gresku i kipi T600 moras joj pokazati neki Samsung (90% devojaka je odusevljeno samsungovim izgledom) i sve su to odlicni telefoni super kvalitet izrade nema bug-ova u sw lepo izgledaju... U poslosti su imali problema sa kratkim trajanjem baterije ali sada je sve to popravljeno! Samo ti njoj pokazi bilo koji Samsung definitivno ce pasti na njege(osim r200/210 on je nekako... obican)

Pa, naravno "Komsiluk".
Kao sto i pise dole, "Nije tesko biti fin...", a medjusobnom saradnjom se mnogo dobija.
Sto se Samsunga tice, kao sto sam vec rekao, predlagao sam joj Ves masinu za barbiku, model a300, i Predivnu ruzu, model a400, a s obzirom da se juce nismo videli, i dalje ostaje status quo. Cinjenica je da se Samsungovi modeli najmanje kvare.
Hvala svima na pomoci, narocito tebi Charlotte York ;) , pa kada vaga prevagne, eto mene.
Do nekog novog susreta, POZDRAV :D

Vrh Dno