Šta je novo?

SonyEricsson T300 i Smisao ovog telefona...

Mica

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Pozdrav svima,

Mozda je na prvi pogled glupo pitanje, ali ne pratim bas puno mobilnu scenu u poslednje vreme....

Naleteo sam na ovaj telefon juce za 210 Eura (u dve radnje), i posto mi rekose da ima Bluetooth (koji naravno nema) ja se nalozim da ga kupim kao drugi telefon.

Inace, po gradu ladno kosta 280 - 290 Eura, mada ima i za 360. Juce sam zvao 20 radnji.

Posto nisam imao struje skoro ceo dan, a uvece vremena, tek jutros sam proverio karakteristike i utvrdio da je taj telefon ustvari oguljeni T68i po jacoj ceni.

Dakle, da li on kosta toliko zato sto je skoro "stigao u grad" ili ima neke skrivene adute (flashovanje.. i slicno) koje ja nisam provalio iz opisa na SonyEricsson sajtu.

Hvala.

On bi trebao da je jeftiniji od t68, to je i poenta ustvari njega. Softver je identican...

Jel ima IRDA ?
Sve mi se cini da nema, ali ja ne zelim da verujem.

Pozdrav!

Ima IrDA.Slobodno veruj:D

Kao sto vidis nalazi se na standardnom mestu za Ericsson.

Sasa je napisao(la):
Jel ima IRDA ?
Sve mi se cini da nema, ali ja ne zelim da verujem.

Pozdrav!

Pa idi vidi interactivni demo na SonyEricsson sajtu. Mozes da se igras telefonom i da vidis sve funkcije.
Nije kao uzivo ali je jako dobra fora.

A mozes i da skines uputstvo, okacio sam u attach - u deo o IR, pa skini.

U svakom slucaju, to je definitivno losiji telefon od T68/68i, pogotovo sto se T68 moze naci za oko 250E bez problema.

Cudna smo mi zemlja. To je isto kao da nova BMW trojka E46 kosta u YU vise od nove petice, samo zato sto je tek sada izasla.

Znaci kupljeno :)

Mislim, ne znam cemu razocarenje Mico, imas T600 pa njega kupi ako zelis BMW 745i :)

I ne znam sto poredis sa t68 koji je star vise od godinu dana.
Verujem da se srebrni, koji toliko kostaju, vise ni ne proizvode, a i ti telefoni se sada "budze" sa softverom od T68i, pa odatle dobijaju nesto vecu vrednost. Sa starim softverom, taj t68 nikada ne bih koristio, vise (jesam nekada davno).

Stoga, ako i poreidis dve razlicite klase, uzmi noviju t68-micu koja kosta vise, koliko ja znam kosta oko 350E.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Znaci kupljeno :)

Mislim, ne znam cemu razocarenje Mico, imas T600 pa njega kupi ako zelis BMW 745i :)

I ne znam sto poredis sa t68 koji je star vise od godinu dana.
Verujem da se srebrni, koji toliko kostaju, vise ni ne proizvode, a i ti telefoni se sada "budze" sa softverom od T68i, pa odatle dobijaju nesto vecu vrednost. Sa starim softverom, taj t68 nikada ne bih koristio, vise (jesam nekada davno).

Stoga, ako i poreidis dve razlicite klase, uzmi noviju t68-micu koja kosta vise, koliko ja znam kosta oko 350E.

Pozdrav!

Sorry ali T600 definitivno moze samo da bude samo Z3, mada i to tesko. Osim sto je mali, nema neke zanimljive funkcije.

A BMW 745i moze da bude P800.

A jedina realna razlika izmedju 68 i 68i je u dizajnu, (vise u boji ustvari) softweru i kolicini memorije koju ima T68i.

U T300 mogu da se uploaduju igrice, ali nema Bluetooth i izgleda malo decije.

A i dalje ostaje cinjenica da je u svim radnjama osim tamo gde sam ti napisao 290 Eura, a ti za 250 E bez problema u radnji mozes da uzmes T68 a po stanovima i za 230. Dok je T68i oko
320 - 350 u normalinm radnjama i kod preprodavaca.

Usteda jako mala, a dobijes mnogo ozbiljniji telefon.

BT treba jednom od 1000 ljudi, ja nisam medju njima.
Treba mi IrDA zarad organizacije kalendara, alarma i sinhronizacije kontakata. To T300 ima.

Ne znam cemu vise moze da sluzi mobilni, naravno i za pricu i SMS :)

Ako neko zeli vise, morace da uzme PDA. Slikice kad me neko zove mi ne trebaju, bas kao ni fotoaparat. Eventualno bi mi dobro dosao MP3 ili radio na koji sam se navukao sa ovim 6510.

Srebrni t68 mi je ruzniji od t300. BT mi ne treba. Sve ostalo imaju isto, otprilike.
Pri tome je T300 noviji i ima bolji ekran. I jeftiniji.

Pa de ces bolje :)

Pozdrav!

Samo da dodam da sam se odushevio ovim telefonom i da vrlo verovatno planiram (i ja :D) da prodajem 6510 :d
Pozdrav

Sasa je napisao(la):
BT treba jednom od 1000 ljudi.....................................................................................................................Pa de ces bolje :)

Pozdrav!

OK, vidim da si prelomio. Mada Bluetooth nije los, jer sve to sto si naveo da radis sa IR portom mozes bolje i efikasnije da radis sa bluetooth - om, a da ne govorim ako uzmes sluske, mobilni nosis u torbi, a sluske u dzepu od kosulje ili na uvetu, ako hoces da ljudi misle svasta o tebi.

(Isla moja drugarica sa frajerom, Knez M. ulicom i sretne svoje roditelje i upozna ih, a decko imao bluetooth sluske. I kada je dosla kuci, pitaju je roditelji, dobro nije los decko, ali zar nisi mogla da nadjes nekoga bez slusnog aparata.... :)) )

Prenesi svoja iskustva kada kupis, posebno ako ga uzmes tamo gde sam ti napisao, pa da vidimo, mozda bih ga uzeo burazeru i jos nekome.....

Pozdrav.

A sto se tice PDA, Siemens Pocket Loox je tu... :)

Genghis Khan je napisao(la):
Samo da dodam da sam se odushevio ovim telefonom i da vrlo verovatno planiram (i ja :D) da prodajem 6510 :d
Pozdrav

Stvarno? Bedak... ako hoces da prodas, javi se !

Znas da i ja svoj prodajem pa nista od tebe :)

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
Stvarno? Bedak... ako hoces da prodas, javi se !

Ma nisam reko ja da cu odma da ga prodam ali kazem da razmishljam o svemu tome :D.
Moram ipak prvo da vidim sve i svashta...najvishe me kod 6510 nervira ekstremno sporo chitanje memorije...Tj. kada imam vishe od 10ak poruka sve postaje uzasno...A kad ih imam preko 100 onda bolje da skuvam kafu kad ih izlistavam i trazim neshto...Sve je to cool preko kompa ali chesto sam u situacijama da nisam kuci a da moram tako neshto da radim...E onda me sve to ubija u pojam...Mozda je tako sa svim telefonima koji mogu da skladishte "vishe: poruka ali ovo je bash bedak...Inache sve u svemu fon je sasvim zadovoljavajuc i iskreno ja sam zadovoljan...

Sasa je napisao(la):
Znas da i ja svoj prodajem pa nista od tebe :)

Pozdrav!

Pa kada je onaj ortak ****** uzeo 8310 i sada ima problema.... :( A sa Genghisom cu se ja dogovoriti u dogledno vreme, a tebi je frka, ako se ne secam.... I mislio sam da si ga prodao...

Nikad nisam rekao da mi je frka, nije ni sada.
Pri tome sma se malo navukao na 6510, pa ono, ne zuri mi se da ga prodam.

Nego, Gengise, sto cuvas milion poruka u telefonu, jel nisi video lepu opciju Erase All Read malo dole ispod Inboxa i Outboxa :)

Pozdrav!

Tacno tako, erase all, a za neke koje zelis da sacuvas: gurnes ih u poseban folder i to je to :)
Ali sumnjam da ovo vec ne znas tako da ;-)

O boze pa vi kao da ste od chelika...
Ljudi pa meni da ne trebaju poruke ja i da ne znam za gorepomenutu opiju ja bi ih ruchno bacao...naravno da znam za nju...Ali ja sam ovaj fon i uzeo zato shto moze da skladishti dosta poruka (to je bio jedan od razloga)...E sad me zanima da koliko su "brzi" ostali telefoni kada je u njima 150+ poruka ???

Dakle, pazario sam telefon i to sa kamericom.

Ne bih nesto da duzim, ukratno.
Telefon ima odlicne mogucnosti, medjutim ipak je malo slabiji od t68(i) i to tamo gde mi najvise treba -> organizator i sinhronizacija.
Dakle, ovaj tel nema kalendar! Bedak..
Samim tim, nema ni mogucnost sinhrnizacije sa Outlook-om ili necim slicnim. 2x bedak.

Tj. ovo definitivno nije naslednik t68i.
Nazalost, nasledio je sporost u nekim menijima, ono, za call list mu i dalje treba 0.5 do 1 sec sto smara.

Toliko o manama.

Prednosti. Ipak ima color ekran i to vrlo dobar. Vidi se izuzetno jasno. Ima oko 400 kb memorije i savrseno lepo prima .gif ili .jpg slike u nju, ili .mid fajlove. Dakle nema ni malo smaranja oko melodija, gurnes mu neki midi i to je to.
Isto tako i slike savrseno dobro prima i salje.

Neki moj utisak da je ovo vrhunski telefon ali za zabavu. Ima sve MMS, Multimedia Color mumbo jumbo mogucnosti, ukljucujuci polifonijsko zvono.

Nazalost, nije dovoljno ozbiljan, tj. fali mu !@#!@# sinhronizacija sa Outlook-om na koju me 6510 tako dobro navikao.

Sve u svemu, telefon je ok, za ovaj novac izuzetan (platih ga izmedju 230 i 240E) jer niko nista slicno ne nudi.
Ali, posle 6510, ostaje zal za nekim nepostojecim mogunostima.

Tako da, sve mi se cini da mi ne gine prelazak na z700 kad se pojavi :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Dakle, pazario sam telefon i to sa kamericom.

Ne bih nesto da duzim, ukratno.
Telefon ima odlicne mogucnosti, medjutim ipak je malo slabiji od t68(i) i to tamo gde mi najvise treba -> organizator i sinhronizacija.
Dakle, ovaj tel nema kalendar! Bedak..
Samim tim, nema ni mogucnost sinhrnizacije sa Outlook-om ili necim slicnim. 2x bedak.

Tj. ovo definitivno nije naslednik t68i.
Nazalost, nasledio je sporost u nekim menijima, ono, za call list mu i dalje treba 0.5 do 1 sec sto smara.

Toliko o manama.

Prednosti. Ipak ima color ekran i to vrlo dobar. Vidi se izuzetno jasno. Ima oko 400 kb memorije i savrseno lepo prima .gif ili .jpg slike u nju, ili .mid fajlove. Dakle nema ni malo smaranja oko melodija, gurnes mu neki midi i to je to.
Isto tako i slike savrseno dobro prima i salje.

Neki moj utisak da je ovo vrhunski telefon ali za zabavu. Ima sve MMS, Multimedia Color mumbo jumbo mogucnosti, ukljucujuci polifonijsko zvono.

Nazalost, nije dovoljno ozbiljan, tj. fali mu !@#!@# sinhronizacija sa Outlook-om na koju me 6510 tako dobro navikao.

Sve u svemu, telefon je ok, za ovaj novac izuzetan (platih ga izmedju 230 i 240E) jer niko nista slicno ne nudi.
Ali, posle 6510, ostaje zal za nekim nepostojecim mogunostima.

Tako da, sve mi se cini da mi ne gine prelazak na z700 kad se pojavi :)

Pozdrav!

Znachi da ne menjam 6510 :D
Nego me interesuje momorija...400 Kb i mozesh da raish shta ocesh dok je ne popunish (imenik + poruke + midi + gif + sve ostalo)...I jel mogu da se ubacuju neki formati koje fon ne prepoznaje ??? (chisto radi prenoshenja :D ???
P.S.Koji si software koristio za Nokiu ???
Oxygen je odlichan ali nemam crack za 2.0.9.6 :(...A Cellular Essentials sa nekim nednim krekom radi kao da imam 286 ili neshto slabije...uspori system kao 3d mark ??? (verovatno je u pitanju ochajan crack)...
Ajd napishi shta sikoristio i dal mozda imash crack za oxygen 2.0.9.6

Uopste ne razumem zasto neko uopste razmatra te oxygene i essentialse kada Nokia sve to i bolje nudi dzabe na svom site-u.
Dakle, Nokia PC Suite je program koji sam koristio uz 6510 i sve je radilo savrseno.
Kako ukljucim IR na Nokia-i, dovati ga IRDA na IBM-u a Sync Manager sinhronizuje sve kontakte, kalendar i to-do.

Pri tome, u PC Suite-u se nalazi jos nekoliko korisnih programcica (za podesavanje telefona, logo-e i melodije itd.).

Sto se Ericssona tice, nasao sam mu foru da mu imenik prepravljam i rasturam, dok i dalje nema nista za kalendar.
Prilicna sramota, jer i R600, trenutno najlosiji Ericsson u prodaji ima kalendar.
Da ne pomislite da nema nista, ima events kojih mozete imati koliko ocete, i ono, to je tipa neki To-Do ili kombinacija alarma i poruke, medjutim, ja bih bas kalendar.

Mozda isprave u nekoj narednoj verziji softvera.
E i da, kamerica je sasvim pristojna za ono sto se ocekuje. 640x480 izgleda kao i kod pravih aparata slicnih mogucnosti.
A za prenos, prima samo sebi poznate ekstenzije (mid trpa u my sounds, .gif i jpg u pictures, vcf su kontakti a txt poruke).
Ostalo odbija, makar ja nista jos nisam nasao sto oce da primi.
Mada, poslao sam mu recimo replay iz Warcrafta 3, samo sam ga rename u w3.jpg i primio ga je i lepo isljunuo na drugi komp, dakle prenos radi :))
Za neki crackic ili cak tekst, (ono odnesem ga do redakcije) ce posluziti.

Ja sam sve u svemu zadovoljan, za ove novce, Nokia i Samsung ne nude nista slicno.

Pozdrav!

Mica je napisao(la):
Pa idi vidi interactivni demo na SonyEricsson sajtu. Mozes da se igras telefonom i da vidis sve funkcije.
Nije kao uzivo ali je jako dobra fora.

A mozes i da skines uputstvo, okacio sam u attach - u deo o IR, pa skini.

U svakom slucaju, to je definitivno losiji telefon od T68/68i, pogotovo sto se T68 moze naci za oko 250E bez problema.

Cudna smo mi zemlja. To je isto kao da nova BMW trojka E46 kosta u YU vise od nove petice, samo zato sto je tek sada izasla.
e sad ti si doso i kazes - "losiji" ... a ne kazes konkretno zasto ili je to neki tvoj trip ... inace na netu sam citao da nije losiji t300 od t68i cak stavise da je bolji ...

Ti si citao, a Mica ima taj telefon, bas kao i ja.
A imao sam i t68.
I tvrdim da je 68mica ozbiljniji telefon.
T300 je bolji ako se lozis na slikice, animacije, zvukove i ostale multimedijalne zezalice.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ti si citao, a Mica ima taj telefon, bas kao i ja.
A imao sam i t68.
I tvrdim da je 68mica ozbiljniji telefon.
T300 je bolji ako se lozis na slikice, animacije, zvukove i ostale multimedijalne zezalice.

Pozdrav!

A najgore je ako se lozish na ORGANISER-e :D

P.S. Ali oni jesu i jedana od najkorisnijih funkcija telefona koji ih imaju :D

pa mozda vam se ne svidja ili ste alergicni na, sto kazu, funky style telefona t300 i sto vi kazete jes t68 "ozbiljniji" to stoji, ali sta ja imam od ozbiljnosti ... argumenti kazu da je t300 bolji po upotrebnim karakteristikama ... zar ne?

"Upotrebne karakteristike", kakav je sad pa to izraz.
Ako mislis da t300 ima vise opcija koje se mogu pametno iskoristiti, tu se recimo ne slazem. Pre svega MMS ne radi u YU, niti ce sigurno ubrzo.
Polifona zvona.... mislim, tel treba da zvoni, sad kako, kakve veze ima.
Mnostvo preloaded slikica, animacija i zvukova ?
Sta ce mi.

Treba mi mogucnost da organizujem imenik i kalendar.

Ok, ti se nemoj sloziti, za tebe mozda t300 i dalje ima bolje "upotrebne karakteristike", ali to je subjektivna ocena, vrlo subjektivna. Svaki covek ima svoje potrebe, razlicite od drugih.

Ali, meni najvise smeta sto ti nisi mozda ni probao, ako i jesi sigurno ne na duze vreme taj T300 koga hvalis.
Ja ga posedujem vec nedelju dana, i dobro sam se upoznao sa svim njegovim manama i prednostima.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
"Upotrebne karakteristike", kakav je sad pa to izraz.
!
Verovatno je mislio uporedne karaktersitike..BTW nisam imao ni jedan od ta 2 telefona ali sto se tice izgleda t300 mi deluje smesan, dok je t68 mnogo ozbiljniji, nevezano za karakt..

dobo deder...slazem se jeste t300 neozbiljan i smesan ali to bas nema veze vazno da je dobar...
a pazi sta je provalio lik:"Polifona zvona.... mislim, tel treba da zvoni, sad kako, kakve veze ima" - tebi mozda nema veze al ja tesko bih uzeo telefon bez polifonih melodija jer i te kako ima veze kako ce da zvoni ...

Pa da, de ces bitnije opcije od toga da li ima polifona zvona.
Nema veze sto baterija traje dva dana ili sto prijem nije medju najboljima. Nema veze ni sto su dugmici jako tvrdi (doduse neki vole i takve) i sto u nekim delovima menija, telefon stane na pola sekunde-sekund. To je doduse boljka svakog Ericssona, vise klase, ali ima je i na t300.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Pa da, de ces bitnije opcije od toga da li ima polifona zvona.
Nema veze sto baterija traje dva dana ili sto prijem nije medju najboljima. Nema veze ni sto su dugmici jako tvrdi (doduse neki vole i takve) i sto u nekim delovima menija, telefon stane na pola sekunde-sekund. To je doduse boljka svakog Ericssona, vise klase, ali ima je i na t300.

Pozdrav!
pokusao si da budes sarkastican ali u sustini si realno reko ... naravno da jeste vrlo bitno kako zvoni telefon i da nisu bitni dugmici ...

Anti Patriota je napisao(la):
pokusao si da budes sarkastican ali u sustini si realno reko ... naravno da jeste vrlo bitno kako zvoni telefon i da nisu bitni dugmici ...

Pa dugmici su bre mnogo bitni...A sad mi samo reci da ti ne mozesh nikako da nadjesh melodije koje tebi odgovaraju na "obichnim" telefonima...Ja npr obozavam klasichne tuuutuuuu melodije...Prosto,lepo,najbolje :D i znash da ti zvoni telefon a ne mikrotalasna :D...

Nazad
Vrh Dno