Šta je novo?

Sony Xperia Z5, Z5 compact & Z5 Premium

Stigao premium u VIP... Čak ni cena nije toliko loša, poredeci sa iphone-ima

The alleged names and screen sizes of the next iteration of Sony's Xperia Z line was posted on AnTuTu's Weibo page today. According to the post, Sony will release five new handsets for the Xperia Z6 series. The devices include the Sony Xperia Z6 with a 5.2-inch screen, the Sony Xperia Z6 mini sporting a 4-inch screen, and the Sony Xperia Z6 Compact carrying a 4.6-inch display. A 5.8-inch screen will adorn the Sony Xperia Z6 Plus, and a huge 6.4-inch glass will be on the Sony Xperia Z6 Ultra. 

AnTuTu's Weibo page also revealed that four out of the five models will be powered by the Snapdragon 820 chipset. The one exception will be the Xperia Z6 mini, which will have the Snapdragon 620 SoC under the hood.

Bugararena.

Kazem ja feb i z6 stize :)

Poslednja izmena:
The alleged names and screen sizes of the next iteration of Sony's Xperia Z line was posted on AnTuTu's Weibo page today. According to the post, Sony will release five new handsets for the Xperia Z6 series. The devices include the Sony Xperia Z6 with a 5.2-inch screen, the Sony Xperia Z6 mini sporting a 4-inch screen, and the Sony Xperia Z6 Compact carrying a 4.6-inch display. A 5.8-inch screen will adorn the Sony Xperia Z6 Plus, and a huge 6.4-inch glass will be on the Sony Xperia Z6 Ultra. 

AnTuTu's Weibo page also revealed that four out of the five models will be powered by the Snapdragon 820 chipset. The one exception will be the Xperia Z6 mini, which will have the Snapdragon 620 SoC under the hood.

Bugararena.

Kazem ja feb i z6 stize :)
ZUltra sa 4000 mah i ja zadovoljan...

Baš me zanima kolika će biti cena za Z5P spram Z5, obzirom da se on može naći za 520€ (što je baš mnogo, al' dobro, i to će pasti)...

Android 6.0 Marshmallow will be available for following Sony Xperia devices*

Xperia C4
Xperia C5 Ultra
Xperia M4 Aqua
Xperia M5
Xperia Z2
Xperia Z2 Tablet
Xperia Z3
Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Tablet Compact
Xperia Z3+
Xperia Z4 Tablet
Xperia Z5 Compact
Xperia Z5 Premium
Xperia Z5

*Assume this includes all dual SIM variants too

Via Sony Mobile Blog.

Zavrsi se prica za Z1,Z1 c i Z ultra.

Sramota za Sony ništa drugo. Ko da ostali telefoni nemaju dovoljan jak hardver.

Ma da, inače će flagshipovi ostalih proizvođača iz 2013 godine svi dobiti 6.0.
Not.

Nije sramota samo bi mi vlasnici hteli 6.0 pa onda verovatno i 6.1 :-D

krastavac,politika je takva.Inace gantovano da bi cak mozda i prvi Z,al ako ne on onda Z1 radio smooth sa tom famoznom sesticom.

Da, ua za Sony. Ako u Jaffa Crvenka odluče da nema Mančemelou za moj Z1c, moraću da ga prodajem na oglasima za sitne pare, te hitno uzmem neki noviji, Z5c npr. :p

Aj bud'mo pošteni, Sony je jedan od bojih što se tiče davanja novih Androida na starije telefone. Retko koji proizvođač će dati sistem s' kraja 2015. na telefon sa sredine 2013. (Nexus je sada van konkurencije)
S' druge strane, zaista sumnjam da bi odluka da 6.x bude podržan i na Z1 (ili čak i na Z) uticala značajnije na prodaju novih, tih, flagšipova, a sa druge strane, dala bi neki pozitivan hype Sony brend-u. Ili bilo kojem koji pokušava da se nekako istakne, recimo, vrlo dugom podrškom za starije modele.

BTW, meni Z1c bolje radi sada sa 5.1.1 nego što je radio sa izvornim 4.2.

Poslednja izmena:
Da, ua za Sony. Ako u Jaffa Crvenka odluče da nema Mančemelou za moj Z1c, moraću da ga prodajem na oglasima za sitne pare, te hitno uzmem neki noviji, Z5c npr. [emoji14]

Aj bud'mo pošteni, Sony je jedan od bojih što se tiče davanja novih Androida na starije telefone. Retko koji proizvođač će dati sistem s' kraja 2015. na telefon sa sredine 2013. (Nexus je sada van konkurencije)
S' druge strane, zaista sumnjam da bi odluka da 6.x bude podržan i na Z1 (ili čak i na Z) uticala značajnije na prodaju novih, tih, flagšipova, a sa druge strane, dala bi neki pozitivan hype Sony brend-u. Ili bilo kojem koji pokušava da se nekako istakne, recimo, vrlo dugom podrškom za starije modele.

BTW, meni Z1c bolje radi sada sa 5.1.1 nego što je radio sa izvornim 4.2.
Apsolutno podržavam, isto kao vlasnik Sony-ja koji neće dobiti update (Z ultra)...

Realno nema opravdanja, XZU, Z1 i Z1c imaju vise nego dovoljan hardver za 6.0 a i 2Gb rama je i dalje upotrebljiva kolicina rama kada je softver krsten.

Sa druge strane i ovakva sony podrska je jedna od najboljih u android svetu.. ma koliko smesno zvucalo.

Na kraju verujem da ce biti dobrih 6.x romova za te otpisane Z telefone..

Xperia Z Ultra, Xperia Z1 and Z1 Compact receive Android 6.0 Marshmallow update via AOSP ROM: How to install

A postoje i peticije kao sto je ova, treba popuniti jer moze da se desi da ti telefoni dobiju 6.0, ko zna kada ali postoje male sanse.
Android 6.0 Marshmallow for Sony XPERIA Z1 Compact

Sony Is Trying To Push A Power Menu Restart Option To AOSP As A Developer Setting

:D

Realno to je korisna opcija tj kada bi omogucili sve ovo:
original.jpg
Ne verujem da bi to pravilo neki problem, lag.. bag.. :d

Poslednja izmena:
Aj prevedi na srpski u jednoj rečenici? :D Šta mu dođe AOSP?

Pošto nisam znao gde da pišem, aj reko ova tema mi delovala nekako najprikladnija. Priča je sledeća. Sestra je večito imala krš mobilne telefone low/mid klase jer je generalno nisu nešto ni previše zanimali, ali se u poslednje vreme zainteresovala da pređe na neki baš kvalitetan uređaj, da joj ne koči, radi fluidno, traje ko svet blablabla. Anyhow ćale se ponudio da joj uzme mobilni, kao neki mali znak pažnje (novogodišnji poklon or something like that), a ona se baš zapalila za Sony Z3 koji ja imam. Ja kao svaki normalan i pametan trgovac, predložim njoj i ćalu da ja moj telefon dam njoj, on meni kintu koju je namenio za njen telefon, a ja ću lepo sebi dodati (koliko bude trebalo) za nešto novije/boljije/bržije štogod :) Oboje su se složili da je to super ideja, tako da sada ja stupam na scenu.

E sada bih vas zamolio da mi udelite neki savet šta ja da ganjam kada moj telefon ode u sestrin posed? Trenutno se troumim između Z5/Z5P i Nexus 6P. Pretpostavljam da ću povući ka Z5, jer su ova druga dva (trenutno) em preskupa, em ih je teško naći. Plus što 6P pati od bendgate boljke, a to mi se ni malo ne dopada...

Generalno mislim da je sve bolje kod z5 u odnosu na z3 osim baterije koja je neprikosnovena na trojci...

Ja bih uzeo 6P bez razmisljanja.

A bendgate te ne brine bar malo?

Onaj jedan lik je savio dva Nexusa 6P pa su posle mnogi pokusavali cak i sa tegovima i sve je proslo ok. Mislim da se na kraju uspostavilo da kucista imaju odredjene slabe tacke sto se savijanja tice ali da je u tom cuvenom klipu posledica pre svega cinjenice da je przio displej upaljacem sto niko normalan nece raditi :)

A i koje su sanse da ti phablet kao 6P ostane u nekom zadnjem, tesnom dzepu? Da je neki manji fon pa mozda i da se desi, ovako nema sanse..

Ako sada menjas fon onda 6P, ako ces da sacekas jos malo e onda treba videti ove nove S820 androide.

A od Z5 serije bih uzeo samo compact ili Premium, pre svega zbog autonomija koja su u realnom koriscenju uvek ispred obicnog Z5 koliko sam video do sada.
A inace mislim da nijedan Z5 nije sad nesto primetno bolji od Z2/Z3 a skuplji su.

Ali recimo da biram izmedju G4 i Z5P za iste pare ili do 50e vise za sony, uvek bih pre uzeo Z5P.

Poslednja izmena:
Samo još kada bih našao Z5P za 430/440€ bilo bi vrhunski! :D (obzirom da G4 ima za 380/390€)

To sam mislio na slucaj u teoriji :d Nece Z5P ispod 450e po oglasima jos par meseci :)

Realno, opet bih pre uzeo LG G4 za 400e nego Z5P za 450 ;)

Realno, ja ne bih :)
Opusteno bih dao 50e vise za premium kuciste sa IP68 zastitom (a i sam dizajn mi je bolji), za bar malo bolju autonomiju i stereo zvucnike + softver koji mi vise odgovara..

Poslednja izmena:
A ja bih cekao g5 i onda g6 i onda bih kupio g7 :D salu na stranu ako imas viska para idi na nexus 6p, a ako racionalno razm kupi g4 sa koznim ledjima i jos jednom rezervnom baterijom i nek te bog vidi, barem bi ja to uradio.

Čekanje mi je "nažalost" luksuz u ovom slučaju jer najkasnije do kraja godine moj telefon ide kod sestre...

Pa onda kupi 6P, najbolji Android ove godine i to je to. Sigurno se nece saviti u normalnoj upotrebi :)

Nazad
Vrh Dno