Baterija je na 5.1.1. po meni ista k'o što je bila na 4.xx. Na 5.0 sam bio kratko pa ne znam kako je bilo. Koristim Stamina mod, uz malo čačkanja čemu dozvoliti da radi i pored Stamine, nemam problema da mi radi 2 dana. Ako se zakači i vikend, bude i 3. Al' dobro, nisam neki heavy user, ne radi mi facebook na telefonu, a sinhronizacija radi samo kada otključam telefon, ne svaki čas kada njemu padne na pamet. Svi nešto zaboravljaju da je trajanje baterije, pored samog telefona, zapravo funkcija zavisna od instalisanih aplikacija. Sve u svemu, Z1 ima nadprosečnu bateriju u svetu manjih mobilniih telefona.
All-in-all, s' vremena na vreme ljudima oko sebe podešavam razne mobilne telefone, uglavnom novijih modela srednje i niže klase, i dojmim se da je ovaj Sony 5 mesta iznad njih po brzini i stabilnosti rada. Da ne pričam o ovima niže klase. Tek modeli iz premijum klase počinju da mu pariraju. HW u njemu je premijum. Sve klizi daleko bolje nego na današnjim mid range. Kamera je "lošija" samo kada je poredimo sa savremenim (2-3x skupljim) flagship-ovima, zvuk u slušalicama kada slušamo muziku je vr'...
Mnoge se polemike o tome vode, ali ja sam mišljenja da ako ne želimo baš mnogo para da damo, uvek je bolje za iste pare kupiti premijum model starije generacije, nego neki novopredstavljeni mid range.