Šta je novo?

Sony Xperia TX LT29i

STriderKOCOBO

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
435
Pre nekoliko sati je nezvanicno potvrdjeno ime novog flagship telefona iz Sony-ja, do sada poznatog pod kodnim imenom Hayabusa LT29i. Po izgledu bi trebalo da predstavlja "duhovnog naslednika" proslogodisnjeg SE flagshipa-Xperie Arc:

xperiagxhero_2.jpg

Spekulise se da ce imati ove karakteristike:
  • 4.6-inch 720p display
  • dual-core Snapdragon S4 CPU
  • 1GB RAM
  • 13MP camera
  • on-screen buttons
  • 4.0.4 Ice Cream Sandwich

Pored ovog, Sony ce predstaviti i Xperiju T, mladjeg brata ovog telefona, na IFA pres konferenciji 29. aprila u Berlinu.

I za kraj, izgleda da je Sony odustao od prakse da ne stavlja MicroSD slot na svoje telefone, Xperia T ce ga imati, a samim tim najverovatnije i Xperia TX.

Izvor:
Android central

Dve stvari meni nisu jasne:
1)zasto je Sony odlucio da stavi dual-core S4 umesto quad-core?
2)zasto ce ih Sony predstaviti bas 29.-og aprila, kad se zna da ce istog dana Samsung predstaviti Note 2 i da ce tog dana vecina paznje biti usmerena prema njemu?

29.Aprila!? Ala ti gledas u buducnost,a i taj Sonaši baš ozbiljno shvata i dugoročo priprema timeline...Nego bolje gledaj gde ćeš najjeftinije da pazariš 2 kom N7, nego što se tu frljaš sa datumima :D

S4 quad ili ti APQ8064/Adreno320 je tek izašao u mobile development platformi kao preview, odnosno, upakovali su ga u budžu od kilo i po i stavili cenu za developere od 1300 usd.
To znači, da bilo ko ko planira da počne prodaju uređaja do oktobra znači da je proizvodnju već započeo i ne može imati S4 quad u svom uređaju...

Avgusta, ne aprila, lapsus. Vidi se da mi se spavalo sinoć u 4:20 kad sam postovao to :D
Mada, znajući kako Sony kasni, možda i bude u prodaji tek aprila :d

p.s. Nisam razumeo ovu opasku za N7...

Poslednja izmena:
A i taj dual core Krait je aždaja, a možda nisu u dobrim odnosima sa nvidijom. :D

Jeste aždaja, ali je opet iza Tegre 3 i Exinosa iz S3... Kad jedan Huaweei ili Meizu mogu da predstave cetvorojezarne telefone, zašto i Sony to ne bi mogao? Iako možda to i ne znači toliko trenutno u svakodnevnom radu, mnogo znači sa marketinškog aspekta. Ovako su od konkurenata na papiru bolji samo sa tih 13mpix. Trebali su ili 4 jezgra ili više RAM memorije da mu stave.

Varaš se oko S4 crait-a, vrlo konkurentan SoC i exynos-u i tegri...
Pogledaj malo testove na anandu...

Kao što reče dj, krait je jači od tegre 3.

To jeste najbolji dual core trenutno (priča se da će Samsung izbaciti neki sa mnogo boljim gpu-om uskoro), ali je ipak slabiji od ovih četvoroglavih.

Nazad
Vrh Dno