Šta je novo?

Sony Xperia 1 Mark V

hsv.stoned

Audio Guru
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet

Opet daljinski u ruci! Jel planira ovaj sony ikad da promeni nesto u svom dizajnu i funkcionalnosti?!...da smo svi profesionalni (sony) fotografi pa jos i da razumem, ovako no way!

Stvarno bih voleo da imam ovaj telefon! Jedino što mi je stvarno nesvarljiva cena za to čudo... Hmmm, možda se i otvorim za godinicu ili jače :)

U drugom delu videa je prikaz night shooting moda.

Poslednja izmena:
Sad vidim da su izbacili najjeftiniji deo svakog telefona - notifikacionu led diodu.
Van toga, iako na prvi pogled deluje nekako konzervativno/dosadno, ovo je odličan telefon. Hardver je ''napucan'' a softverski je toliko bogat korisnim funkcijama da je teško i zapamtiti šta sve poseduje i može, a istovremeno nema mnogo bloat-a.

Na osnovu do sada viđenog, ovo je najbolja/najkompletnija Xperia kamera do sada, bolja i od Pro-I modela. Konačno je tu i dobar night shooting mod, poboljšan HDR (iznenađujuće je da u nekim primerima radi malo bolje od iP 14 Pro/S23 U). Možda i najbolja nova opcija je S-Cinetone, za prosečnog point & shoot korisnika mislim da ima vrednost skoro kao Guglov HDR+, samo što se ovde radi o video snimanju.

GSMA Bugari: Sony Xperia 1 V review

To je to, telefon je odličan praktično na svim poljima, od sitnica do najbitnijih funkcija. Tu je konačno i kršten čipset = odlične performanse, vrlo dobra autonomija. Manja petica će tek pokidati zbog manjeg ekrana niže rezolucije.
Kamere odlične, samo da je još malo softverski utegnu primarnu kameru do jeseni i izlaska 5 MK5 modela (kao i svake godine) i oba modela će biti top kupovine (kad malo padne cena, i tamo gde mogu da se kupe sa garancijom)

Poslednja izmena:
Iako sam voleo i imao Sony telefone od 2009 do 2019, nekako su mi ispali iz vidokruga. Ovaj telefon... Šta da kažem... Sve je to lepo, ali za tu cenu može 4 "krštena" telefona da se kupe. Normalno, prema svecu i tropar, kome treba ne gleda cenu.

Odlično zaokružen uređaj, šteta što ih regularnim kanalima nema u regionu.

5 MK V se iščekuje, mada me 5 MK II služi odlično pa navijam da nastave kako su krenuli.

Šteta za LED diodu, ali dok se drže bitnijih "sitnica" poput microSD slota, 3.5mm džeka, ekrana bez rupa i pilula nema previše razloga za žaljenje.

Ovo je zanimljivo, nisam ni čitao ovaj deo testa:
The Sony Xperia 1 V is all about camera experience, that is for sure, and it nails the one thing the majority of cameraphones fail - having a top-notch design with superb grip experience. Indeed, having a proper grip for a cameraphone is a thing few understand, and we are glad that Sony is improving it with each year. But the design language remains the same - simple, classic, timeless.

There are two major improvements in the design of the Xperia 1 V since the previous model.
The first notable change is the back panel - it is completely matte, as before, but now it also has this tactile blister texture - thousands of tiny humps spread as a barely visible mesh. The pattern is reminiscent of the grip on the Sony's Alpha ZV-E10 camera. And the Xperia 1 V grip is incredible, and the whole thing is completely smudge-proof. How about that?

Furthermore, the Xperia 1 V is a pleasure to work with - it has a compact and lightweight body, very well protected, with the best grip we've experienced on a non-rugged smartphone.
Long story short, the Sony Xperia 1 V is currently the best smartphone on the market as far as design, build and handling are concerned. No other than Sony can offer such a thoughtful build and yet compromise nothing while achieving it. Great job, Sony!

Pored toga, poboljšali su i stereo zvučnike i hlađenje svejedno dobrog čipseta.

Sa druge strane, fabričko pakovanje je najjadnije do sada, jer ''environment-friendly'' 🤡
The Sony Xperia 1 V ships in a small and thin box made of recycled paper. Inside you will find the Xperia itself and, well, nothing else. Sony offers neither a charger, nor a cable.

Poslednja izmena:
Tajvanski test ali prilično detaljan.

Odlično zaokružen uređaj, šteta što ih regularnim kanalima nema u regionu.

5 MK V se iščekuje, mada me 5 MK II služi odlično pa navijam da nastave kako su krenuli.

Šteta za LED diodu, ali dok se drže bitnijih "sitnica" poput microSD slota, 3.5mm džeka, ekrana bez rupa i pilula nema previše razloga za žaljenje.
Nadam se da 5 mkV neće vidi užas poput 4. Generacije

Pozdrav svima,
Sony Xperia 1 V je do sada najzaokruzeniji Sony mobilni telefon koji je ova kompanija izbacila.
Evo upravo izbacena video recenzija za Sony Xperia 1 V na GSM Arena
Link:

Njima izgleda da nije cilj da naprave telefon za "siroke mase". Za fotografe entuzijaste verujem da je odlican, za prosecnog korisnika su bolji S23u, 14pm itd. Prosecan korisnik bi radije 19.5:9 odnos stranica ekrana i jos bolju autonomiju umesto 4k rezolucije. I termalni deo nije bas dobro odradjen, sudeci po Bugarima. Za kamere verujem da su vrhunske, i dan danas imam fotografije uradjene sa prastarima k750i i k800i, mogu misliti kakve su ove...

Čeka se compact verzija, možda ga i pazarim. Mada ako bude blizu 1000e kao prošlogodišnji, teško.

Ovaj očigledno živi od clickbait-ova(nja).

Ako nekome znaci ova informacija, u Nemackoj ce prvih mesec dana pre-ordera ici kao poklon XM5, za ukupnu cenu od 1400e.
Das Xperia 1 V kommt Ende Juni auf den Markt und kostet 1.399 Euro. Es wird in den Farben Schwarz, Platinsilber und Khakigrün erhältlich sein.

Das Xperia 1 V kann ab dem 01. Juni 2023 vorbestellt werden. Für einen begrenzten Zeitraum erhalten Kund/-innen, die das Xperia 1 V ab dem 01. Juni 2023 vorbestellen, beim Kauf zusätzlich die neuesten kabellosen Noise Cancelling-Kopfhörer WH-1000XM5 von Sony (im Wert von 349 Euro).

Das Angebot gilt für Einkäufe vom 01.06.2023 bi zum 08.07.2023 für Einwohner von Deutschland ab 18 Jahren beim Kauf eines neuen Xperia 1 V Smartphones bei einem teilnehmenden autorisierten Sony Händler. Das Angebot ist nicht mit anderen Angeboten kombinierbar und kann nicht gegen Bargeld eingetauscht werden. Die Spezifikationen, Verfügbarkeit, Preise und Angebotsbedingungen können ohne Vorankündigung geändert oder gestrichen werden.
https://www.sony.de/presscentre/news/xperia-meets-alpha-sony-prasentiert-das-neue-smartphone-xperia-1-v

Edit: inace, kakva masina bokte, skoro savrsen telefon

Njima izgleda da nije cilj da naprave telefon za "siroke mase". Za fotografe entuzijaste verujem da je odlican, za prosecnog korisnika su bolji S23u, 14pm itd. Prosecan korisnik bi radije 19.5:9 odnos stranica ekrana i jos bolju autonomiju umesto 4k rezolucije. I termalni deo nije bas dobro odradjen, sudeci po Bugarima. Za kamere verujem da su vrhunske, i dan danas imam fotografije uradjene sa prastarima k750i i k800i, mogu misliti kakve su ove...
Nova godina, nova sony laz za 4K rezoluciju :D

4K content ima 2160 piksela po sirini, ovaj telefon ima ~1600 piksela po sirini, to sto su napravili da bude metar dugacak, ne znaci da ima 4k rezoluciju.

Van standardne lazi i cene, telefon deluje top.

Svake godine ista priča :D

Znam da troluješ ali evo za ostale, pogledati pod 4K/UHD: UNRAVEL ASPECT RATIO CHEAT SHEET v2.2
Ni ja do pre 3-4 godine nisam znao za ovoliko detaljnu podelu.

Reklamiraju telefon/displej onako kako je tech industrija/terminologija definisala, odnosno omogućila manipulisanje pojmovima, slično kao i u slučaju najpopularnije visoke 3840x2160 aka ''4k'' rezolucije.

Nazad
Vrh Dno