Šta je novo?

sony vs olympus vs canon vs fuji

micas08

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2008
Poena
301
Pozdrav
Planirao sam da kupim neki, za mene pristojan digitalni fotoaparat, do nekih 10-11000din...Pregledao sam otprilike cene i dosao do zakljucka da bih trebao da biram izmedju ovih modela...Pa bih vas zamolio da mi malo iskomentarisete, jer ste sigurno mnogo srtucniji od mene, ne morate nasiroko i nadugacko, nego onako...otresito;-) nije bitno da li je 7.1 ili 8 mpix, mislim da to nije toliko bitno, nego kvalitet same optike, kakve baterije idu, sta je povoljnije za kasnije korishcenje, zoom, diziajn, koji je ergonomicniji, zatim koju vrstu memorijskih kartica koristi...I naravno, gde je najpovoljnije kupiti u Novom Sadu?
Modeli su sledeci:

Canon A580
Sony DSC-W120
Olympys FE310
Fuji A900

unapred vam mnogo hvala
p.s. Ako neko ima drugi predlog, odnosno drugi model koji je u ovom cenovnom rangu, a mozda je bolji od navedenih, neka ga slobodno ostavi...

Poslednja izmena:
Ja sam uvek voleo da imam malcice preteranije aparate od klasicnih, ali nikako u smislu SLR i dr.
Ja uglavnom volim Fuji i to sam prvo imao s5500 i bio prezadovoljan, da bi potom presao na s8000 sa kojim sam takodje zadovoljan. (to su aparati koji ti bas ne mogu stati u dzep)

Sto se tice SONY aparata - njih nisam imao priliku da nesto vise koristim, ali ljudi koji su ih drzali u rukama prilicno ih pljuju.

Canon - pravi lepe slike, ali me jako izludjuje softver, jer mu treba mnogo vremena da uradi auto fokus i opali pogotovo na mestima sa manje svetlosti i cim se neko imalo makne odmah zamrlja (to sam imao priliku da se igram sa A80).Brat ima sluzbeni a500 i neki i ne vidim nikakve posebne razlike u odnosu na A80

Olympys - zena ima vec drugi aparat iz njihovog asortimana i sasvim su ok.

Tako da je moja preporuka Olympys ili Fuji a ti biraj model.

Evo ti jedne fotke sa s8000

Prilozi

• DSCF6351.jpg
    DSCF6351.jpg
    488.9 KB · Pregleda: 135
Hvala @joker-ns
samo sto su ti aparati koje si mi ti naveo su mnogo skuplji i neprikladniji za namenu koja meni treba...Jer meni nije potrebna neka profesionalna fotografija, nego cisto tako da se zabelezi...Objasni mi malo maloim te to sto si napomenuo kod Canona...Da li to znaci da ce mora prilicno mirno drzati aparat kad se slika? Znaci sony-a da odbacim...A on je i dosta skupli od navedenih modela...Tako da mi za sada ova 3 (Canon, Fuji i Olympus) ostaju...Cuo sam da canon ima relativno najkvalitenije slike...Bar tako kazu..
Ima li jos neko iskustva,ali sa navedenim modelima? Hvala vam jos jednom

Ovo shto je joker napisao su chista zapazanja jednog pochetnika i nemaju bash preterane veze sa realnoshcu. Fotoaparate ne mozesh da gledash kao Fuji, Canon, Sony, jer svaki od tih brendova ima dobre i loshe modele, tako da se mora prichati o konkretnim modelima. Recimo taj Fuji S8000 je najgori SLR-like Fuji do sada.

Od modela koje si napisao Canon A580 je najkompletniji i dace ti najbolje fotografije, a usput je jedini pomocu koga mozesh puno da nauchish, ostali su obichni idi0ti.

Poslednja izmena:
Od modela koje si napisao Canon A580 je najkompletniji i dace ti najbolje fotografije, a usput je jedini pomocu koga mozesh puno da nauchish, ostali su obichni idi0ti.
A sto ne uzme u razmatranje A570IS. Stabilizacija na njemu uopste nije marketinski trik. Dobice bar jedan ISO vise u nocnom rezimu fotkanja bez zamucenja. Ima i odlican video sa 30fps i podrsku za SDHC od 4GB koje su sada bagatela. Ovo napominjem zbog A590IS koji ima 20fps i nje bash za video mod ako je to coveku potrebno.
Jos uvek imam A570IS i odlicne klipove iz Valjeva snimano iz auta u voznji bez ikakvog trzaja ili seckanja. A kvalitet fotki? Pa moze da pogleda to sto sam postovao.
Jos nisam razmisljao da ga prodam, mada ako mi ponude pristojnu cenu za aparat koji je pod garancijom do marta 2009 mozda se i predomislim. :D

Ljudi,dokle vishe preporuke za aparate koji ne mogu da se kupe jer su proshlogodishnji modeli,i naravno pred letnju sezonu rasprodati.Ne verujem da chovek planira da preko oglasa kupi polovan aparat.

Ljudi,dokle vishe preporuke za aparate koji ne mogu da se kupe jer su proshlogodishnji modeli,i naravno pred letnju sezonu rasprodati.Ne verujem da chovek planira da preko oglasa kupi polovan aparat.
Ko kaze da nema da se kupe novi? Mozda tamo gde si ti gledao nema?
Ne razumem kako moze fotoaparat biti polovan star par meseci? Ili je bolje da uzme nov pa neispravan pa da se cima sa trgovcima. Naravno da tako nesto moze i ne mora da se desi. Jos veci je problem sto covek pri kupovini i nezna da li je primerak potpuno ispravan ili ce to utvrditi posle par meseci. Uostalom driver je vec o tome pisao pa da se ne ponavljamo.
Ja sam uzeo "polovan" Fuji 6500, poslao lovu na nevidjeno i onda dobio aparat. I naravno odma test za aberacije i pokazao se da ih jako lepo pegla. :banana:

Ja sam kao clan foruma ponudio sa moralnom odgovornoscu o isprvnosti fotoaparata clanu istog tog foruma. Zar to nije veca garancija od garancije koju dobija od prodavca. :mad:
Pozz

Vishe prijatelja me pitalo za dotichni aparat u proteklih mesec dana,i nije ga bilo u prodaji ni u jednoj od uobichajenih prodavnica,a zna se koje su...i po kojim cenama,Shto se tiche polovnosti aparata,ili bilo chega drugog,smatra se da je roba polovna chim izadje iz prodavnice,pa makar je nikada ne upotrebio.

Shto se tiche polovnosti aparata,ili bilo chega drugog,smatra se da je roba polovna chim izadje iz prodavnice,pa makar je nikada ne upotrebio.
Ja stvarno ne znam odakle ta teorija o polovnoj robi? Pa kupi polovnu sliku od Van Goga za 50 miiona dolara. Ako hoce vlasnik da ti je proda. :d
Ovo je cista Srpska izmisljotina kako bi trgovci vatali u mutno a i preprodavci sa njima. Ta teorija u ekonomiji ne postoji u takvom obliku.
Recimo moj drugar iz Svedske uzeo u julu foto aparat platio punu cenu i kad smo malo popricali i pogledali fotke na SKYPE ustanovili smo da je aparat krsh i da za te pare ima mnogo bolje firme od Samsunga.
Covek lepo vratio aparat u radnju gde je kupio jer je nezadovoljan proizvodom i oni mu vratili lovu. Nista neuobicajeno za uredjeno trziste i drzavu. Nekom sledecem kupcu mozda ce se taj Samsung svideti i kupi ce ga ali ne kao polovnjaka kako se ovde smatra.
Naravno neke prodavnice daju 2 a neke 3 nedelje a neke cak i vishe da se proizvod isproba.
Kod nas ne mozes vratiti proizvod po fazonu, ukucao sam u kasu, moze se reklamirati proizvod samo ako je neispravan..... Strasno. :mad:
Ili recimo meni se desilo da uzmem potpuno ispravnu web kameru ali kad sam je doneo kuci nece da radi sa mojom bivsom plocom. Lupa snapshotove ko luda.
Vratim kameru u prodavnicu i opet ista recenica. Ne mozemo da primimo robu nazad posto je ispravna??? Treba li ste da donesete ceo kompjuter.... :S:
Kad sam udario u PM odma su mi vratili pare. Posle nekih mesec dva, odem po istu kamericu i bila je bas ona jedina koju sam kupio ( zavezana i raspakovana u kesi ) i opet sam je kupio kao novu. Naravno jos je imam jer radi sa novom plocom.
Sta je tu radnja a sta je to polovno kad izadje iz radnje???
Postoje polovne stvari ili roba ali one se moraju prodavati u prodavnicama registrovanih za tu vrstu robe. Svako od vas se seca "Bozic i sinovi" pa ko voli nek izvoli. Oni koliko znam ne postoje vise, ali zato se celo trziste pretvorilo u taj cuveni brand. :D
Pozzz

Mrzi me da se raspravljam oko gluposti,ali ti ne zameram zbog u kranju ruku chudnih (zabavnih :D )argumenata .Pod jedan,meshash babe i zabe,jer poredish umetnichko delo (neprocenjive vrednosti) sa bilo kojom drugom robom koju mozesh da kupish u prodavnicama.Osim toga,svaka roba na zapadu koja se iz bilo kog razloga vrati prodavcu (shto je potpuno legitimna stvar),automatski ide na snizenje...onoliko koliko se proceni na osnovu celokupnog stanja vracene robe,i nikako se ne prodaje kao nova.Takodje,niza cena je za svu robu koja je ostala kao poslednji komad,koja je izlozena,ili testirana (recimo za neki chasopis).Pominjanje kompjuterskih komponenti,Bozica i sinova,i ostalog je neprimereno ovoj temi.
Pozz

Nazad
Vrh Dno